aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤο αμυντικό δίδυμο, τα ερωτηματικά στον άξονα και ο Ματ!

Το αμυντικό δίδυμο, τα ερωτηματικά στον άξονα και ο Ματ!

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Η Ομόνοια, όπως είναι γνωστό, αντιμετωπίζει σε φιλικό προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν τον Ερμή το Σάββατο στο ΓΣΖ (18/06, 19:00). Πρόκειται για το τελευταίο τεστ των πρασίνων και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την ενδεκάδα και τον σχηματισμό που θα επιλέξει να αγωνιστεί η ομάδα του Χουάν-Κάρλος Ολίβα απέναντι στους «φτεροπόδαρους».

Από την μια πλευρά, ο Ισπανός τεχνικός θα θελήσει να δουλέψει στον δημιουργικό-επιθετικό τομέα και στο πως θα καλύψει την απουσία του Ντάρμπισαϊαρ, αλλά από την άλλη, θα θελήσει να δει και τη σταθερότητα της σωστής ανασταλτικής λειτουργίας της Ομόνοιας, στοιχεία τα οποία έδειξε σε όλα τα φιλικά της μέχρι στιγμής.

Ο Ολίβα, μετά από αρκετές δοκιμές φαίνεται να προτιμάει το 4-2-3-1, χωρίς βέβαια να βγάζει εντελώς από το μυαλό του το 3-5-2, ειδικά από τη στιγμή που μπορεί να «στραβώσει» κάτι κατά τη διάρκεια των αγώνων (τραυματισμοί, τιμωρίες, ανατροπή δεδομένων).

Πιο κάτω, οι έως τώρα προτιμήσεις του Ισπανού τεχνικού για την βασική ενδεκάδα:

Τερματοφύλακες: Απ’ ότι διαπιστώθηκε μέχρι στιγμής, με βάση δηλαδή τον χρόνο συμμετοχής στα φιλικά τόσο επί πολωνικού, όσο και επί κυπριακού εδάφους, ο Μεχίας θα είναι ο βασικός τερματοφύλακας με 2ο τον Κωνσταντίνο Παναγή και τρίτο τον νεαρό Αντωνίου.

Άμυνα: Στο δεξιό άκρο, από τη στιγμή που ο Μότα συνεχίζει να είναι παραγκωνισμένος, ο Ισπανός τεχνικός φάνηκε να προτιμάει τον Κούσουλο παρά τον Ζαΐλσον. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, θα εξαρτηθεί μάλλον την τελευταία στιγμή μέχρι να διαφανεί σε ποια κατάσταση ετοιμότητας θα βρίσκεται ο Γκαφούρ. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν οι επιλογές των Κούσουλου (αν δεν προτιμηθεί ως δεξιός μπακ), Βύντρα, Πρετσέ και Κατελάρη ο οποίος, όμως, είναι εδώ και καιρό παροπλισμένος). Η θέση του αριστερού οπισθοφύλακα είναι καπαρωμένη και φέρει το ονοματεπώνυμο του Ίσμα Λόπεθ, με εναλλακτική λύση τον νεαρό Κριστιάν Μανρίκε.

Μεσαία γραμμή: Στον άξονα τα πράγματα είναι λίγο πιο ξεκάθαρα. Δηλαδή, υπάρχουν δύο θέσεις τις οποίες διεκδικούν τέσσερις ποδοσφαιριστές. Λόε και Ενρικές για την θέση του «κόφτη», ενώ ο Σοάρες και ο νεοαποκτηθέντας Γκόμεθ αυτήν του «οκταριού». Ο Ολίβα μέχρι τώρα, έδειξε ξεκάθαρη προτίμηση στους Ενρίκες και Σοάρες, χωρίς να αποκλείουμε το ενδεχόμενο σε μεταγενέστερη φάση να αρχίζει ως βασικός ο Γκόμεθ (θα διαφανεί η αγωνιστική ετοιμότητά του όταν ενσωματωθεί στις προπονήσεις), νοουμένου και του προβλήματος που αντιμετώπισαν οι πράσινοι στα φιλικά στην δημιουργία φάσεων από τον άξονα. Αξίζει, δε, να αναφέρουμε, ότι τη θέση του ανασταλτικού χαφ, γνωρίζουν πολύ καλά και οι Κούσουλος-Κατελάρης, ασχέτως εάν δεν αγωνίστηκαν στην εν λόγω θέση στην προετοιμασία των πρασίνων.

Μεσοεπιθετική γραμμή: Στις άλλες τρεις θέσεις («πτέρυγες» και επιτελικός μέσος), ξεκάθαρη προτεραιότητα έως τώρα, έχουν οι Χριστοφή, Ζίβετς και Μόντες με τους Αντονία Εντρένα και Αλμπίν να είναι οι εναλλακτικές λύσεις αντίστοιχα. Βέβαια, ο Αλμπίν ο οποίος διαθέτει πλούσιο βιογραφικό, αποκτήθηκε για να αποτελέσει τον βασικό «μαέστρο» της «πράσινης ορχήστρας», αλλά χρειάζεται ακόμη χρόνο για να φθάσει στα επιθυμητά επίπεδα ετοιμότητας και ο Ολίβα θα τον περιμένει με ανυπομονησία. Από τη στιγμή, βέβαια, που ο Μόντες τα πάει εξαιρετικά σε αυτή τη θέση, ο Ανδαλουσιάνος προπονητής θα βρεθεί σε… δύσκολη θέση, εάν ο νεαρός Ισπανός επιτελικός συνεχίσει έτσι και στα επίσημα παιχνίδια.

Επίθεση: Στη θέση της επίθεσης τον πρώτο λόγο έχει ο κορυφαίος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος Ματ Ντάρμπισαϊαρ. Ωστόσο, αν βρίσκεται στα «πιτς» για την πρώτη αγωνιστική, τη θέση του θα πάρει ο Κοσταρικάνος Νταβίδ Ραμίρες. Μάλιστα, στο ρόστερ υπάρχει και ο Γκρίνιτζ, στον οποίο ο Ολίβα όμως, δεν έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής στα φιλικά προετοιμασίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ