aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤο 9άρι που ξέρει από ντέρμπι «αιωνίων»

Το 9άρι που ξέρει από ντέρμπι «αιωνίων»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ανέκαθεν ένα ντέρμπι κόντρα στον ΑΠΟΕΛ ήταν, είναι και θα είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα για την Ομόνοια. Ξεχωριστό θα το χαρακτηρίζαμε, όπως ξεχωριστή είναι και η σημασία που προσφέρει μια νίκη στο απόλυτο ντέρμπι του κυπριακού πρωταθλήματος.

Πέραν από το βαθμολογικό όφελος, είναι στη… μέση και το γόητρό αλλά και η χαρά του κόσμου της ομάδας που αδημονεί για μια επιτυχία επί του «αιώνιου αντίπαλου». Τη σημαντικότητα του συγκεκριμένου αγώνα την αντιλαμβάνονται και οι παίκτες του Τζον Κάρβερ, εκ των οποίων μόλις εννέα γνωρίζουν τις ειδικές συνθήκες ενός τέτοιου ματς στην Κύπρο. Οι υπόλοιποι παίκτες απλά έχουν ακούσει, όμως άλλο είναι να το βιώνεις και να συμμετέχεις σε αυτό.

Από το τωρινό ρόστερ του «τριφυλλιού» οι μόνοι ποδοσφαιριστές που έχουν δηλώσει «παρών» είτε ως βασικοί είτε ως αλλαγή σε τουλάχιστον ένα ντέρμπι πρωταθλήματος της Ομόνοιας κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, είναι οι Παναγή, Όρσουλιτς, Μαργκάσα, Χριστοφή, Καρλίτος, Φυλακτού, Φλορέσκου, Ρουσιάς, αλλά και ο Σέρινταν, ο οποίος το έχει ζήσει κι από την… ανάποδη.

Με δεδομένες λοιπόν τις προτιμήσεις του προπονητή της Ομόνοιας σε ό,τι αφορά στα πρόσωπα που απαρτίζουν την ενδεκάδα της ομάδας, από αυτούς μόνο οι τέσσερις πρώτοι αναμένεται πως αύριο θα πάρουν φανέλα βασικού, για να πρωταγωνιστήσουν ξανά σε ένα «αιώνιο» κυπριακό ντέρμπι.

Οι άλλοι πέντε ποδοσφαιριστές που προαναφέραμε έχουν ίσες πιθανότητες να αποτελέσουν τις αλλαγές που δικαιούται να κάνει κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ο Άγγλος τεχνικός.

dimitris-xristofiΤΟ «ΚΑΡΕ» ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Ο Χριστοφή αγωνίστηκε σε αρκετά παιχνίδια της Ομόνοιας κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, έχοντας μάλιστα εξαιρετική αγωνιστική παρουσία στην πλειονότητα εξ αυτών, ενώ σημείωσε και καθοριστικά γκολ. Η εμπειρία του «Τζίμη» από τέτοια ματς είναι πολύτιμη, ενώ τα ίδια ισχύουν και για τον Μαργκάσα, το κοντέρ του οποίου επίσης έχει καταγράψει πολλές συμμετοχές σε πρωτευουσιάνικα ντέρμπι.

Σημαντική θεωρείται και η παρουσία του Παναγή, ο οποίος γνωρίζει από «μάχες» κόντρα στους «γαλαζοκίτρινους», καθώς υπερασπίζεται την εστία της Ομόνοιας τα τελευταία δύο χρόνια. Τέλος, ο Όρσουλιτς έπαιξε πέρσι μόνο σε ένα ματς ως αλλαγή, αφού δεν ήταν στις βασικές επιλογές, όμως αύριο θα βρεθεί για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα του «τριφυλλιού» με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ.

panagi16-17ΟΙ ΠΕΝΤΕ «ΑΛΛΑΓΕΣ» ΚΑΙ ΟΙ… ΝΕΟΙ

Οι Καρλίτος, Φυλακτού, Φλορέσκου, Ρουσιάς και Σέρινταν, είναι οι ποδοσφαιριστές που δήλωσαν παρόντες σε προηγούμενα ντέρμπι «αιωνίων». Παρόλο που δεν λογίζονται ως βασικοί για την αυριανή αναμέτρηση, είναι «μπολιασμένοι» με την πείρα τέτοιων ματς και αν τους ζητηθεί να αγωνιστούν, γι’ αυτούς δεν θα είναι κάτι πρωτόγνωρο.

Απ’ εκεί και πέρα, οι Κλέιτον, Νταρμπισάιαρ, Βύντρα, Σοϊλέδης και Κωνσταντινίδης θα πάνε ως πρωτάρηδες σε λευκωσιάτικη «μάχη», όμως όλοι τους έχουν βιώσει μεγάλες ποδοσφαιρικές κόντρες όταν αγωνίζονταν στη Σούπερ Λιγκ. Οι «νέοι» από τέτοιου είδους αναμετρήσεις είναι οι Κατελάρης και Τουρέ, οι οποίοι θα κάνουν το δικό τους ντεμπούτο κόντρα στον ΑΠΟΕΛ και θα χρειαστούν περισσότεροι στήριξη από την… παλιοσειρά.

katelaris-derbyshire

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ