aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤο 57% επιτυχία και η τριάρα στο Τσίρειο

Το 57% επιτυχία και η τριάρα στο Τσίρειο

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Χωρίς τον προπονητή της θα πάει η Ομόνοια στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν. Ως γνωστόν, ο Τζον Κάρβερ τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή με αποκλεισμός από ένα αγώνα «για αντιαθλητική συμπεριφορά προς τον ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας με αριθμό φανέλας “5” Εντουάρντο Πινσέλι». Σύμφωνα με τον Ανδρέα Δημητρίου, «ήταν μια στιγμή έντασης στο παιχνίδι με τον Εθνικό και η ομάδα καλείται να αντιμετωπίσει θετικά αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση».

Την ευθύνη του κοουτσαρίσματος το απόγευμα της Κυριακής, στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, θα έχει ο βοηθός του, Γιώργος Σίμος. Οι πράσινοι, ακόμη κι έτσι, θα επιδιώξουν να φθάσουν στη νίκη και αν είναι δυνατό να συνδυαστεί και με καλή εμφάνιση, την οποία ακόμη ψάχνει, παρόλο που πέρασαν πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Αυτή την κατάσταση, που καλείται να διαχειριστεί η Ομόνοια στο προσεχές ντέρμπι, τη βίωσε σε άλλα επτά παιχνίδια στο πρόσφατο παρελθόν. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2011-12, όταν ο Νεόφυτος Λάρκου τιμωρήθηκε με 4 αγωνιστικές αποκλεισμό και πέρσι στην Ευρώπη, με τον Καϊάφα να παρακολουθεί τα τρία πρώτα ματς από την εξέδρα.

Ο απολογισμός της Ομόνοιας χωρίς προπονητή στον πάγκο της ήταν τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία και δυο ήττες. Ποσοστό επιτυχίας 57%.

Στην πρώτη περίπτωση, με την τιμωρία του Λάρκου την ευθύνη είχε ο βοηθός του Σοφοκλής Σοφοκλέους. Η Ομόνοια πέτυχε τρεις νίκες όλες με 3-0 (Αλκή, Άρη, ΑΕΛ) και δέχθηκε μια ήττα (ΑΠΟΕΛ 1-3), στο πρώτο ματς της τιμωρίας του Κύπριου τεχνικού. Σημαντικότερη επιτυχία ήταν η τριάρα επί της ΑΕΛ στο Τσίρειο, εκεί δηλαδή που θα κληθεί και την Κυριακή να αγωνιστεί η Ομόνοια, αυτή τη φορά όμως αντίπαλός της θα είναι ο Απόλλων.

Η πιο πρόσφατη τιμωρία προπονητή της ήταν από την ΟΥΕΦΑ, στον Κώστα Καϊάφα. Αποκλείστηκε από τρεις αγώνες στην Ευρώπη στην περσινή σεζόν για αντίδρασή του με το τέλος του αγώνα με την Ντιναμό Μόσχας πρόπερσι.

Η Ομόνοια κλήθηκε και αγωνίστηκε χωρίς τον προπονητή της με την Μπατούμι στη Γεωργία (0-1) και στο ΓΣΠ (2-0) και στον πρώτο αγώνα με τη Γιαγκελόνια στην Πολωνία (0-0). Στο πρώτο παιχνίδι με τους Γεωργιανούς την ευθύνη είχε ο συνεργάτης του στο τεχνικό τιμ, Μιχάλης Σεργίου και στα άλλα δύο ο βοηθός του, Άκη Ιωακείμ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ