aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤης Ελλάδος τα (πράσινα) παιδιά

Της Ελλάδος τα (πράσινα) παιδιά

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Είναι απολύτως φυσιολογικό οι πλείστες επιλογές του Νίκου Νταμπίζα στην Ομόνοια να προέρχονταν από ποδοσφαιρική αγορά την οποία γνωρίζει καλά. Αυτή της Ελλάδας είναι σαφώς πρώτη στην προτίμηση του τεχνικού διευθυντή του «τριφυλλιού» και αυτό αποδείχθηκε μέχρι και την τελευταία στιγμή της μετεγγραφικής περιόδου.

Ακόμη και σήμερα οι πράσινοι συμφώνησαν και ανακοίνωσαν τον 20χρονο Δημήτρη Χατζάρα, ο οποίος ήρθε με το καθεστώς ανέργου και θα εγγραφεί στον κατάλογο Β’. Ο μικρός αποτελεί το… κερασάκι σε μία μετεγγραφική τούρτα που περιλαμβάνει ποδοσφαιριστές που είτε έχουν καταγωγή την Ελλάδα, είτε αγωνίστηκαν για αρκετά χρόνια εκεί.

Από τις πολλές μετεγγραφές της Ομόνοιας, αυτό το καλοκαίρι, μόνο οι Νασιμέντο, Τουρέ και Αγκάγιεφ δεν έχουν καμία σχέση με τη «μητέρα πατρίδα». Οι υπόλοιποι σχετίζονται είτε λίγο, είτε πολύ και φυσικά αν αυτή η φιλοσοφία βγει στον Νταμπίζα, αυτό θα φανεί στο τέλος της χρονιάς.

Φέτος αποκτήθηκαν οι Ελλαδίτες: Κωνσταντίνος Κότσαρης, Άρης Σοϊλέδης, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Θανάσης Παντελιάδης, Λουκάς Βύντρα και Δημήτρης Χατζάρας. Και αυτοί που αγωνίστηκαν εκεί όπως οι: Ντάριο Κρέσιτς, Κλέιτον Σίλβα και Ματ Ντάρμπισαϊρ. Επίσης, θητεία στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουν οι Καρλίτος Σοάρες, Ζίγκι Μπαντιμπάνγκα (είναι υπό παραχώρηση) και ο Θεοδόσης Κύπρου.

Και απλά μία σύγκριση με τη σεζόν 2009-2010 όταν στον πάγκο  βρισκόταν ο Τάκης Λεμονής, ο οποίος «κατηγορήθηκε» για την κάθοδο πολλών συμπατριωτών του. Τότε, η Ομόνοια είχε στο ρόστερ της τους Στέφανο Κοτσόλη, Ντάβιντσον Μοράις (πέρασε από την Ελλάδα), Χρήστο Καρυπίδη, Δημήτρη Γραμμόζη, Χρίστο Πατσατζόγλου, Ματσέι Ζουράφσκι (πέρασε από την Ελλάδα), όπως και ο Μιχάλης Κωνσταντίνου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ