aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤι συγκλονιστικό μπορεί να κρύβει ένα πανό;

Τι συγκλονιστικό μπορεί να κρύβει ένα πανό;

Στο Σαββατιάτικο παιχνίδι της Ομόνοιας με τον Ερμή, στο βόρειο πέταλο οι οργανωμένοι φίλοι του «τριφυλλιού» σήκωσαν ένα πανό για τη λευτεριά της Αχέντ Ταμίμι. Ποια είναι αυτή; Διαβάστε την πιο κάτω συγκλονιστική ιστορία και θα καταλάβετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με εντολή Πέτεφ φεύγει ως δανεικός

Αναλυτικά: «Η 16χρονη Παλαιστίνια Αχέντ Ταμίμι, συνελήφθη πριν ένα μήνα, μετά από εισβολή του ισραηλινού στρατού στο σπίτι της οικογένειας της στο κατεχόμενο παλαιστινιακό χωριό Ναμπί Σάλεχ. Χτύπησαν τους γονείς και τα αδέλφια της, κατάσχεσαν κινητά, υπολογιστές και συνέλαβαν την Αχέντ επειδή είχε χειρονομήσει εναντίον δύο στρατιωτών! Λίγες μέρες πριν σε διαδήλωση, ο 14χρονος αδερφός της είχε πυροβοληθεί από στρατιώτες και βρίσκεται σε κώμα! Από τότε παραμένει προφυλακισμένη. Αντιμετωπίζει 12(!) κατηγορίες για επίθεση σε ισραηλινούς στρατιώτες και για συμμετοχή σε βίαιες διαδηλώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι κάνει ο Μιλόγεβιτς στην Κύπρο;

Οι σκληρές συνθήκες διαβίωσης και η εμπόλεμη ζώνη (λόγω της κατοχής) στην οποία έχει μεγαλώσει, δεν τη έχουν φοβίσει, ούτε επέλεξε να φύγει, αντίθετα την όπλισαν με θάρρος και πείσμα να παλέψει για μια λεύτερη ζωή. Έτσι η Αχέντ από πολύ μικρή έχει αναπτύξει ακτιβιστική μαχητική δράση. Συμμετέχει όχι μόνο σε διαδηλώσεις για τα δικαιώματα του λαού της, αλλά δραστηριοποιείται και σε διεθνές επίπεδο. Έχει μιλήσει σε διάφορα συνέδρια αλλά και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο σε μια διάσκεψη το 2017 με θέμα τις γυναίκες στην παλαιστινιακή αντίσταση, μαζί με γνωστές Παλαιστίνιες αγωνίστριες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο «Σεμέδο» και το «ευχαριστώ» στον ΑΠΟΕΛ 

Είναι ανήκουστο και εξοργιστικό ότι το ισραηλινό κράτος περνά στρατοδικείο ένα 16χρονο παιδί! Μάλιστα ο υπουργός άμυνας του Ισραήλ, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν δήλωσε ότι «όσοι εμπλέκονται, όλοι οι γύρω της δε θα ξεφύγουν από αυτό που τους αξίζει». Προσπαθούν να την τρομοκρατήσουν και να την εξευτελίσουν, μάταια όμως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βύντρα: «Το έζησα κι αυτό…»

Όταν ο ισραηλινός δικαστής την ρώτησε, “πως χαστούκισες τον στρατιώτη μας;” εκείνη απάντησε: “Βγάλτε μου τις χειροπέδες να σας δείξω”… Η Αχέντ, δεν είναι η μόνη έφηβη κρατούμενη στις ισραηλινές φυλακές. Περίπου 400 παιδιά κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές. Τα 130 έχουν προσαχθεί από την ημέρα που η αμερικάνικη κυβέρνηση αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραηλινού κράτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτοί μπαίνουν στο λεωφορείο για Λεμεσό

Για μας αυτά τα παιδιά είναι άξια θαυμασμού και το μέλλον του κόσμου. Η Αχέντ έχει γίνει σύμβολο αγώνα και ξεσηκώνει ένα διεθνές κύμα αλληλεγγύης με κινητοποιήσεις σε πολλές χώρες. Με την ηρωική της στάση ρίχνει ένα χαστούκι και σε όλους εμάς που έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει πόλεμος, φασισμός, κατοχή. Αυτό το πανό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να δείξουμε την αλληλεγγύη και τον σεβασμό μας σε αυτή και όλα τα παιδιά που αντιστέκονται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ραντάρ» της Ομόνοιας στον Μούσλιου;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ