aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤι κάνει η Ομόνοια στις πρεμιέρες του Τσάμπιονς Λιγκ

Τι κάνει η Ομόνοια στις πρεμιέρες του Τσάμπιονς Λιγκ

Η τύχη γύρισε την πλάτη στην Ομόνοια κατά τη διάρκεια της κλήρωσης των ζευγαριών του δεύτερου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πράσινοι κληρώθηκαν να αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία) – Βαλούρ (Ισλανδία) και εφόσον δεν σκάσει «βόμβα» μεγατόνων στον πρώτο προκριματικό γύρο το «τριφύλλι» θα διασταυρώσει τα ξίφη του με την μόνιμη πρωταθλήτρια Κροατίας τα τελευταία χρόνια και θαμώνα των ομίλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Η Ντινάμο συμμετείχε σε ομίλους 16 φορές τα τελευταία 17 χρόνια, ενώ την περασμένη σεζόν απέκλεισε την Τότεναμ και έφτασε στα προημιτελικά του Europa League, όπου αποκλείστηκε από την μετέπειτα νικήτρια της διοργάνωσης Βιγιαρεάλ. Η ευρωπαϊκή πρεμιέρα της Ομόνοιας θα διεξαχθεί 20 ή 21 Ιουλίου εκτός έδρας και ο δεύτερος 27 ή 28 του ίδιου μήνα στην Κύπρο.

Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ εάν καταφέρει και προκριθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ θα έχει ήδη «κλειδώσει» συμμετοχή σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και θα συνεχίσει να παλεύει για το «όνειρο» της πρώτης συμμετοχής σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το «τριφύλλι» έχει συμμετάσχει άλλες πέντε φορές στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, από τη σεζόν 1992-93 και έπειτα όταν η διοργάνωση πήρε τη σημερινή της ονομασία. Τις χρονικά δύο πρώτες αποκλείστηκε από τον πρώτο προκριματικό γύρο, ενώ τις τελευταίες τρεις κατάφερε να κάνει ποδαρικό με πρόκριση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Τη σεζόν 1993-94 η Ομόνοια επικράτησε στο Μακάρειο Στάδιο με 2-1 της ΦΚ Άαραου Ελβετίας με δύο τέρματα του Κιζιλασβίλι, αλλά στον επαναληπτικό ηττήθηκε 2-0 και αποκλείστηκε. Την αγωνιστική περίοδο 2001-02, για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, η Ομόνοια αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 (σκόρερ ο Τίμπαουτ) στο ΓΣΠ με τον Ερυθρό Αστέρα, όμως «λύγισε» στο «καυτό» Μαρακανά με ήττα 2-1 (ισοφάρισε προσωρινά ο Κώστας Καϊάφας) και αποκλείστηκε.

Τη σεζόν 2003-04 η Ομόνοια μετά το ισόπαλο 0-0 στο ΓΣΠ με την ΦΚ Ιρτίς Παβλοντάρ πέτυχε σπουδαία πρόκριση στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, με «διπλό» στο Καζακστάν. Με τέρματα των Ράουφμαν και Νικόλα Γεωργίου επικράτησε 2-1 και πήρε το εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό γύρο, όπου αποκλείστηκε από την Βίσλα Κρακοβίας.

Τη σεζόν 2010-11 έφτασε για πρώτη φορά στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ με άνετη πρόκριση επί της Ρενόβα Σκοπίων (συνολικό σκορ 5-0, με νίκες 3-0 και 2-0), για να ακολουθήσει ο αποκλεισμός από την Σάλτσμπουργκ.

Πέρυσι, η Ομόνοια σε μονό αγώνα δυσκολεύτηκε στην πρεμιέρα της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στην επιστροφή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έπειτα από μία δεκαετία έκαμψε δύσκολα την αντίσταση της Αραράτ – Αρμενία με 1-0 στην παράταση, με σκόρερ τον Τιάγκο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Ομόνοιας στις πρεμιέρες της στο Τσάμπιονς Λιγκ

ΣΕΖΟΝ ΦΑΣΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1993-94 Α’ γύρος ΦΚ Άαραου 2-1, 0-2
2001-02 Α’ γύρος Ερυθρός Αστέρας 1-1, 1-2
2003-04 Α’ γύρος ΦΚ Ιρτίς Παβλοντάρ 0-0, 2-1
2010-11 Β’ γύρος ΦΚ Ρενόβα 3-0, 2-0
2020-21 Β’ γύρος Λέγκια Βαρσοβίας 2-0

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ