aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤι έκανες Ομόνοια στο πρώτο ντέρμπι

Τι έκανες Ομόνοια στο πρώτο ντέρμπι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Γράφτηκε κατά κόρον στον Τύπο ότι το ντέρμπι της περασμένης Δευτέρας με την ΑΕΚ (0-1) θα ήταν οι πρώτες δύσκολες εξετάσεις για την Ομόνοια, από τη στιγμή που τα πρώτα επίσημα ματς της ήταν απέναντι σε ομάδες που αναμένεται να παλέψουν για τη σωτηρία. Την ουραγό Αλκή (1-0) και τη νεοφώτιστη Ένωση Νέων Παραλιμνίου (1-0). Αν λοιπόν εκαλείτο κάποιος να βαθμολογήσει την απόδοσή της απέναντι στους κιτρινοπράσινους, παρά την ήττα, θα έβαζε καλό βαθμό.

Μία ομάδα σχεδόν από την αρχή, όπως είναι η Ομόνοια του Χουάν Κάρλος Ολίβα, κλήθηκε να δώσει το τρίτο επίσημο ματς της σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος, απέναντι σε αγωνιστικά πιο έτοιμο αντίπαλο, πολύ πιο προχωρημένο σε θέματα εμπειρίας και ομοιογένειας, που ετοιμάζεται να διεκδικήσει για τέταρτη σερί σεζόν το πρωτάθλημα. Το «τριφύλλι» αντιμετώπισε στα ίσα τους κιτρινοπράσινους, όσο ήταν ισόπαλο το ματς δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες, ήταν πειθαρχημένο και είχε πάθος.

Διαβάστε επίσης: Ικανοποίηση, αλλά υπήρχαν και στραβά

Ωστόσο, έφυγε ηττημένο από τη Λάρνακα επειδή αφενός έλειπε η καλή τελική προσπάθεια και αφετέρου επειδή η ΑΕΚ είχε την κλάση να αξιοποιήσει μόλις τη δεύτερη επικίνδυνη φάση που δημιούργησε. Δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες μετά το γκολ του Ιβάν Τρισκόφσκι στο 62’, ωστόσο ήταν στη διεκδίκηση βαθμού ώς το σφύριγμα της λήξης στο 90’+5.

Τι έμαθε λοιπόν η νέα Ομόνοια από το πρώτο ντέρμπι της; Ότι διατηρώντας ή ακόμα καλύτερα, εξελίσσοντας την καλή ανασταλτική λειτουργία, το πάθος και την πειθαρχία, μπορεί να έχει τύχη απέναντι στους πιο απαιτητικούς αντιπάλους του μαραθωνίου. Αρκεί βεβαίως να επέλθει παραλλήλως βελτίωση στην εμπροσθοφυλακή, με καλύτερες τελικές πάσες και προσπάθειες. Όσο πιο γρήγορα φανούν τα αποτελέσματα της προσπάθειας τόσο το καλύτερο για τους πράσινους.

Διαβάστε επίσης: Εξαρτάται ποια Ομόνοια έχουμε ως μέτρο σύγκρισης

Άλλωστε ενώπιόν τους ξεπροβάλλει άλλο ένα μεγάλο παιχνίδι. Επόμενος αντίπαλος ο επίσης επίδοξος πρωταθλητής και «Ευρωπαίος» Απόλλων. Από τις 24 Σεπτεμβρίου που διεξήχθη το ματς με την ΑΕΚ ώς τις 7 Οκτωβρίου που θα διεξαχθεί το επόμενο με τους κυανόλευκους της Λεμεσού, ο Αραγονέζος τεχνικός και οι συνεργάτες του έχουν 12 ημέρες για να δουλέψουν και να παρουσιάσουν ακόμα πιο έτοιμη την ομάδα τους.

Απέναντί της η Ομόνοια θα έχει αντίπαλο, ο οποίος έδειξε ότι δεν συγχωρεί και θα έχουν τη δυνατότητα να μετρήσουν δυνάμεις για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική. Με διαφορά ότι θα είναι γηπεδούχοι και μπροστά στον κόσμο τους θα προσπαθήσουν για καλύτερο αποτέλεσμα. Αν έρθει η νίκη θα είναι ό,τι καλύτερο για ψυχολογικούς λόγους ενόψει της συνέχειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ