aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤι άλλο να ζητήσει ο Μαργκάσα;

Τι άλλο να ζητήσει ο Μαργκάσα;

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Ο Ρενάτο Μαργκάσα μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο παθιασμένους ποδοσφαιριστές των κυπριακών γηπέδων. Ο πολυθεσίτης άσος της Ομόνοια διαθέτει γερά πνευμόνια, δεν σταματά να τρέχει και να πιέζει, μοιάζει σαν ένας τζόκερ αφού μπορεί παίξει σε όποια θέση του ζητηθεί, είναι ένας εκ των αρχηγών των πρασίνων, ενώ κλήθηκε και στην Εθνική Ανδρών. Όλα, δηλαδή, του πηγαίνουν πρίμα, τι άλλο να ζητήσει;

Σε σημερινές του δηλώσεις, μεταξύ άλλων είπε ότι κάθε παιχνίδι είναι 90 λεπτά που δεν θα ξαναζήσεις, γι’ αυτό δίνει πάντα τον καλύτερό του εαυτό, ενώ θέλει πάντα να κερδίζει. Ο κυπριοποιημένος Πορτογάλος περίμενε με υπομονή να διαβάσει το όνομά του στην αποστολή της Εθνικής μας, και με τις εμφανίσεις του έπεισε τον ομοσπονδιακό τεχνικό να τον εμπιστευτεί και να τον καλέσει. Ο ίδιος ένιωθε πολύ καλά στην πρώτη του προπόνηση, λέγοντας ότι το κλίμα ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές είναι οικογενειακό.

O Ρενάτο δεν ξεχνά από πού άρχισε και ευγνωμονεί τον Θεό για την απόφαση του να έρθει στο νησί μας και στην Δόξα πριν 9 χρόνια, όπως ανέφερε. Στην ομάδα της Κατωκοπιάς ήταν για δύο σεζόν (2008-09, 2009-10), στην ΑΕΚ για μία (2010-11) και στην Ομόνοια τα τελευταία έξι χρόνια.

Σχετικά με την φετινή προσπάθεια που γίνεται στο πράσινο οικοδόμημα για έξοδο στην Ευρώπη, ο Μαργκάσα θέλει την τρίτη θέση για… σιγουριά, όπως είπε. Σε όποια ομάδα κι αν παίζει, πάντως, αυτός ο παίχτης δίνει την ψυχή του γι’ αυτό και εκτιμάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την πλειοψηφία του κυπριακού κοινού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ