aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

This is football, Τζον Κάρβερ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Απόλυτο κοντράστ συναισθημάτων στο ΓΣΠ. Αποτυπώθηκε στους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν το σπουδαίο «διπλό» του Απόλλωνα επί της Ομόνοιας και πολύ περισσότερο στις δηλώσεις που έγιναν.

Την ώρα που ο Σωφρόνης Αυγουστή χαρακτήριζε σημαντική τη νίκη και έδινε το σύνθημα ενόψει της συνέχειας, ο εκπρόσωπος Τύπου του Απόλλωνα, Φανούριος Κωνσταντίνου, έσταζε μέλι για τον Κύπριο κόουτς, βλέποντας την ομάδα να αφηνιάζει αγωνιστικά με τον Κύπριο τεχνικό στον πάγκο: «Δεν θέλουμε να τον φορτώνουμε πίεση, είναι μακρύς ο δρόμος αλλά κι ο ίδιος αυξάνει τις προσδοκίες… Ανάστησε πολλούς ποδοσφαιριστές ο Σωφρόνης Αυγουστή», είπε μεταξύ άλλων.

Στον αντίποδα; Κατήφεια και απογοήτευση. Ο Κίλιαν Σέρινταν χαρακτήρισε «πισωγύρισμα την ήττα», η Θύρα 9 πρόλαβε να εκδώσει ανακοίνωση σημειώνοντας ότι «πριν την έναρξη του παιχνιδιού, μόλις είδαμε το ξήλωμα της ομάδας, ήταν ξεκάθαρο για εμάς ότι ο αγώνας για κάποιους δεν ήταν και τόσο σημαντικός» και στο… καπάκι η «έκρηξη» του Τζον Κάρβερ στη συνέντευξη Τύπου ήλθε να κάνει πιο… περίεργο το κλίμα. Μια ήττα σε ντέρμπι, εν ολίγοις, φτάνει και περισσεύει για να διαγράψει το τι είχε πετύχει η ομάδα στα αμέσως προηγούμενα παιχνίδια (τέσσερις σερί νίκες). This is football, Τζον Κάρβερ.

Ο Άγγλος προπονητής στάθηκε στις αντιδράσεις μερίδας φίλων της Ομόνοιας απέναντί του, έκανε λόγο για κακομεταχείριση, είπε ότι «είναι δύσκολο για οποιονδήποτε προπονητή να δέχεται τόση πίεση σε όλο το 90λεπτο», ότι «είμαι στο ποδόσφαιρο 30 χρόνια και πρώτη φορά το νιώθω τόσο έντονα» και πως «μην ανησυχείτε για μένα, αγνοήστε τον προπονητή, στηρίξτε την ομάδα». Εάν κατάλαβα καλά, δηλαδή, ο Άγγλος προπονητής έπεσε θύμα… μπούλινγκ από οπαδούς των πρασίνων χθες βράδυ στο στάδιο της πρωτεύουσας. Τόσο κόλλημα βρε αδελφέ;

Δεν ξέρω εάν τα είπε όλα αυτά πάνω στην έντασή του ή αν τέλος πάντων τα είχε καιρό από μέσα του και βρήκε την ευκαιρία να τα βγάλει έξω. Εκείνο που βλέπω κύριε Κάρβερ είναι μια ομάδα που εκεί που πρέπει να κάνει το βήμα παραπάνω, σκοντάφτει. Εκεί που έχει την ευκαιρία να δείξει το πόσο πολύ μετρά, πατά τα λάθος… κουμπιά. Βλέπω μια ομάδα που σχεδόν από το πουθενά δέχεται γκολ και σε πολλά ματς «ακυρώνει» η ίδια την προσπάθειά της. Ξεκίνησε το κακό με το «καλημέρα» της σεζόν και εκεί που πήγε να βελτιωθεί κάπως η κατάσταση, επιστροφή στις κακές συνήθειες.

Ο κόσμος αντιδρά κύριε Κάρβερ και πολλές φορές ξεφεύγει. Ελάτε όμως στη θέση τού (αγανακτισμένου) Ομονοιάτη, ο οποίος έχει μπουχτίσει. Δεν έχει και… υπομονή γαϊδάρου, βλέπετε. Θα φωνάξει, θα πει κουβέντες παραπάνω. Τα στάδια δεν είναι εκκλησία. Τη μια πάνω, τη μια κάτω η Ομόνοια και φτου από την αρχή, με μερίδιο ευθύνης να έχει και ο Άγγλος κόουτς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ