aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΘέλεις Ευρώπη; Απόδειξέ το!

Θέλεις Ευρώπη; Απόδειξέ το!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Τη 18η νίκη της στο πρωτάθλημα και δεύτερη επί της ΑΕΚ στην τρέχουσα σεζόν στο ΓΣΠ σε ισάριθμα παιχνίδια, θα ψάξει σήμερα η Ομόνοια για να μείνει ζωντανή στη διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Οι πράσινοι στοχεύουν να δώσουν συνέχεια στην επιτυχία επί της ΑΕΛ, που πέτυχαν προ 10ημέρου, ώστε να ανέλθουν στην 4η θέση (με την ομάδα της Λεμεσού να αγωνίζεται αύριο με τον Απόλλωνα).

Το σημερινό ντέρμπι, που είναι υψηλού βαθμού δυσκολίας, κρίνεται ως κομβικής σημασίας για το «τριφύλλι», αφού το αποτέλεσμά του θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό εάν έχει το μέταλλο και τις αντοχές να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον στόχο της Ευρώπης. Η ΑΕΚ είναι μια από τις τρεις ομάδες της εξάδας που έφυγαν με το κεφάλι σκυμμένο από το ΓΣΠ και η Ομόνοια θέλει να διπλασιάσει τις νίκες της επί των κιτρινοπρασίνων, όπως έκανε και με την Ανόρθωση και την ΑΕΛ. Για να γίνει αυτό επιβάλλεται οι πράσινοι να ανεβάσουν την απόδοσή τους αφού στο τελευταίο ματς υστέρησαν αρκετά και η νίκη ήταν προϊόν της αποτελεσματικότητάς τους.

Δεν υπολογίζονται οι Βύντρα (ακολούθησε μέρος του κανονικού προγράμματος χθες), Ρουσιάς (ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, λόγω μυϊκών ενοχλήσεων) και Παναγιώτου (λόγω καρτών).
Οι αλλαγές θεωρούνται δεδομένες στο αρχικό σχήμα αφού πέρα από τους απόντες, επανέρχονται οι Κλέιτον και Κύπρου. Ο Άρνασον είναι στην αποστολή και εφόσον είναι απόλυτα έτοιμος, θα αποτελέσει με τον Κατελάρη το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Σε αντίθετη περίπτωση θα κληθεί να αγωνιστεί ως στόπερ ένας εκ των Φλορέσκου ή Καρλίτος.

Οι Κωνσταντινίδης και Δημητρίου διεκδικούν τη θέση στο δεξί άκρο, την ώρα που είναι ορατό το ενδεχόμενο να βρεθούν και οι δύο στο αρχικό σχήμα. Ο πρώτος ως μπακ και ο δεύτερος ως εξτρέμ (αριστερά), με υποψήφιο και τον Κύπρου. Ο Κλέιτον θα αναλάβει και πάλι ρόλο επιτελικού, με τον Τουρέ να μένει στον πάγκο. Οι φίλοι της Ομόνοιας υπολογίζεται να ξεπεράσουν τις 5.000.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ