aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑ«Θα κρατούσα τον Μίκου. Αν αποκτήθηκε για 20 γκολ ο Ντούρις έγινε λάθος»

«Θα κρατούσα τον Μίκου. Αν αποκτήθηκε για 20 γκολ ο Ντούρις έγινε λάθος»

Ικανοποιημένος με την παρουσία και την ανταγωνιστικότητα της Ομόνοιας «Νουέβο λος Κάρμενες» δήλωσε ο Άθως Χρυσάνθου.

Ο παλαίμαχος άσος των πρασίνων που έχει ως κορωνίδα της ποδοσφαιρικής του καριέρας το γκολ επί του Απόλλωνα σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου στον «τελικό» πρωταθλήματος της σεζόν 1992-1993 μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» στάθηκε στη διαχείριση του Χένινγκ Μπεργκ και τους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Ο Άθως Χρυσάνθουν εξέφρασε την άποψη ότι δεν έπρεπε να φύγει από το ρόστερ της Ομόνοιας ο Μίκου, ενώ τόνισε ότι δεν συμμερίζεται την κριτική του κόσμου για τον Μίχαλ Ντούρις υπογραμμίζοντας πως εάν ο Σλοβάκος αποκτήθηκε με τη λογική να πετύχει 20 γκολ τότε κακώς αποκτήθηκε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Πώς είδες τον αγώνα χθες; «Ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση σε μία δύσκολη έδρα, απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο και μία ενδεκάδα με πολλές αλλαγές και καινούργιο τρόπο παιχνιδιού με πέντε στην άμυνα όταν αμυνόταν. Νομίζω ήταν πολύ καλή η παρουσία της Ομόνοιας…».

Για πες μας λίγο προπονητικά, πώς ήταν το σύστημα της Ομόνοιας; «Όταν αμυνόταν ήταν 5-4-1 με τον Κακουλλή μόνο μπροστά και όταν αναπτυσσόταν η Ομόνοια ανέβαινε ο ένας εκ των Μαυρία και Κίκο και μετατρεπόταν σε 4-4-2 ή 3-4-3. Αν και πιστεύω ότι έγιναν λάθη στην κατοχή, κάποιες βεβιασμένες μεταβιβάσεις και αναγκάστηκε η Ομόνοια λόγω του αντιπάλου να παίξει με μεγάλες μπαλιές στον Κακουλλή που δεν είχε τύχη με τα θηρία που πάλευε. Υστέρησε λίγο η Ομόνοια επιθετικά και αυτό οφείλεται και στην απουσία των Γκόμεθ και Γκόμες, αλλά και ο αγωνιστικός χώρος που ήταν βαρύς».

Ο Κακουλλής μου φαίνεται λίγο έξω από τα νερά του; Δεν είναι τόσο ενθουσιώδης όπως ήταν πέρσι που τον έβλεπες και έλεγες ότι αυτό το παιδί είναι το νέο next big thing του κυπριακού ποδοσφαίρου… «Θα συμφωνήσω μαζί σου, δείχνει ότι δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, αλλά ήταν δύσκολο γι’ αυτόν χθες. Είχε λίγο άχαρο ρόλο. Εναπόκειται στους νεαρούς να δουλέψουν σκληρά για να ολοκληρωθούν σαν παίκτες. Αυτή την στιγμή είναι ταλέντα. Ο Τζιωνής είχε κάνει κάτι τέτοιο. Έπαιξε πριν δύο χρόνια, τώρα δούλεψε, ωρίμασε και φαίνεται στο σώμα του και έγινε μέλος της ομάδας. Πρέπει να ωριμάσουν σαν παίκτες. Είναι τυχεροί γιατί έχουν ένα προπονητή που τους δίνει ευκαιρίες. Επειδή έχω δουλέψει στις ακαδημίες της Ομόνοιας και στο παρελθόν υπήρχαν σπουδαία ταλέντα όμως δεν υπήρχε περίπτωση να παίξουν. Οι προπονητές ούτε καν έριχναν κλεφτή ματιά στη δεύτερη ομάδα. Πρέπει αυτοί οι παίκτες τώρα ο Κακουλλής, ο Λοΐζου και τα άλλα παιδιά να δουλέψουν και να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες».

Όταν μαθηματικά δεν προσδοκείς κάτι πάμε σε παιχνίδια που είσαι υποχρεωμένος να αμυνθείς, να σταθείς αξιοπρεπώς και δεν σου δίνεται η ευκαιρία να το διασκεδάσεις… «Ναι, και ειδικά φέτος που οι υποχρεώσεις είναι συνεχόμενες δεν δίνεται η ευκαιρία στις ομάδες να παρουσιαστούν φρέσκιες. Η προσπάθεια είναι να περάσουν όσο το δυνατό πιο ανώδυνη τη δοκιμασία μέχρι το τέλος. Και εννοώ να μην έχεις τραυματισμούς και τις λιγότερες δυνατές απώλειες βαθμών στο πρωτάθλημα».

Έκανε εκτεταμένο rotation ο Μπεργκ όπως το είχε προαναγγείλει. Θεωρείς ότι θα μπορούσε να το έκανε από προηγούμενα παιχνίδια στους αγώνες της Ευρώπης; «Νομίζω έγινε σωστή διαχείριση από τον Μπεργκ, χθες. Τους παίκτες που ήθελε να ξεκουράσει τους ξεκούρασε. Τώρα, αν μπορούσε να το έκανε πιο νωρίς ότι και να πούμε ίσως να είναι λάθος. Μην ξεχνάμε ότι η φετινή κατάσταση είναι πρωτόγνωρη. Προσπαθούν κι αυτοί να διαχειριστούν τα δεδομένα. Προφανώς και θα γίνουν λάθη. Δεν έχουν την ευκαιρία να κάνουν προπονήσεις επαναφοράς και τακτικής. Όταν παίζεις Πέμπτη – Κυριακή παίζεις αγώνα, ξεκουράζεσαι και πας για τον επόμενο. Είναι δύσκολο όταν δεν έχεις 2-3 μέρες να προετοιμαστείς τακτικά».

Η Ομόνοια έχει την προοπτική και τη δυναμική να ανακάμψει στο πρωτάθλημα, όμως θεωρείς ότι αυτές οι ιδιάζουσες συνθήκες της φετινής σεζόν ενδεχομένως να είναι αποτρεπτικός παράγοντας;  «Είναι απρόβλεπτη η συνέχεια, όμως είμαι αισιόδοξος. Είναι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, χάνονται βαθμοί και εάν η Ομόνοια ανακάμψει όταν τελειώσει από την Ευρώπη μαζί με τις άλλες ομάδες που είναι στα ψηλά θα υπάρχουν πολύ ανταγωνιστικά παιχνίδια».

Όταν επικοινωνήσαμε μαζί σου για να διευθετήσουμε τη ραδιοφωνική μας συνομιλία, μας εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα έπρεπε να μείνει ο Μίκου στο ρόστερ της Ομόνοιας. Θες να μοιραστείς με τον κόσμο τη σκέψη σου; «Ο Μίκου εμένα μου άρεσε. Τώρα, γιατί δεν πήρε χρόνο συμμετοχής την περσινή σεζόν είναι θέμα του προπονητή γιατί εμείς δεν ήμασταν στις προπονήσεις να δούμε πως εξελίσσονταν ή και πράγματα που εμείς δεν γνωρίζουμε. Όμως, δεδομένου ότι είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής και αφού θα έφευγα ο Ντάρμπισαϊρ ίσως να έπρεπε να μείνει. Σε καμία περίπτωση εγώ δεν συμμερίζομαι την κριτική στον Ντούρις. Δουλεύει ακατάπαυστα στο παιχνίδι. Ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή, είναι ξεκάθαρο. Βγάζει το ψωμί του, υπό την έννοια ότι δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Δεν μπορώ να γνωρίζω το σκεπτικό που αποκτήθηκε. Αν ήρθε για να βάλει 20 γκολ είναι λανθασμένη εκτίμηση. Αν ήρθε για να είναι μέρος της τακτικής της ομάδας, είναι ένας αξιόλογος παίκτης. Δεν ξέρω αν είναι και ψυχολογικό το πρόβλημα. Θα μπορούσε να είχε πετύχει άλλα 4-5 γκολ με τις ευκαιρίες που είχε».

Τέλος, κάνε μας μια πρόβλεψη για το ντέρμπι της αγωνιστικής στη Λεμεσό ανάμεσα σε Απόλλων και ΑΕΛ: «Νομίζω θα κερδίσει ο Απόλλωνας. Η ΑΕΛ έχει εξαιρετική πορεία μέχρι τώρα, αξιοθαύμαστη θα έλεγα και ας πούμε ότι το θεωρώ εξωπραγματικό να συνεχίσει με άλλη μια επιτυχία σε ντέρμπι. Αν κερδίσει μπαίνει σε άλλα μονοπάτια, ξεκάθαρο. Έχει τις δυνατότητες να το κερδίσει, εννοείται. Απλά, λέω τι πιστεύω».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ