aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤέταρτο «χτύπημα» σε 10 μήνες

Τέταρτο «χτύπημα» σε 10 μήνες

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Επιρρεπής σε τραυματισμούς είναι ο Ζίγκι Μπαντιμπάνγκα αφού τα προηγούμενα χρόνια ταλαιπωρήθηκε αρκετά, γεγονός που δεν του επέτρεψε να δώσει αυτά που ο ίδιος επιθυμεί, τόσο στην Ομόνοια στην περσινή σεζόν αλλά και σε προηγούμενες ομάδες του.

Ο Βέλγος εξτρέμ ήλπιζε ότι φέτος τα πράγματα θα ήταν αλλιώς αφού έβγαλε την προετοιμασία χωρίς να νιώσει το παραμικρό. Εντούτοις, με το «καλημέρα» της σεζόν «χτυπήθηκε» από άλλον έναν μυϊκό τραυματισμό. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής πέρασε χθες από εξετάσεις και το αποτέλεσμά τους δεν ήταν καθόλου καλό.

Υπέστη θλάση πρώτου βαθμού και θα παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου τέσσερις εβδομάδες. Τεράστιο πλήγμα για την Ομόνοια, αφού χάνει έναν βασικό της ποδοσφαιριστή. Ο Βέλγος δεν μπορεί να υπολογίζεται στα ματς με την Μπεϊτάρ αλλά και στον επόμενο γύρο, εφόσον η Ομόνοια πάρει την πρόκριση.

Παρόλο που ο Μπαντιμπάνγκα θεωρείται ένας αξιόλογος ποδοσφαιριστής, ταλαντούχος και ικανός να κάνει τη διαφορά, οι συχνοί τραυματισμοί του προβληματίζουν το τεχνικό τιμ του «τριφυλλιού», αφού έχει ιστορικό με μυϊκά προβλήματα. Στην περσινή σεζόν σε τρεις περιπτώσεις έμεινε εκτός δράσης, χάνοντας εννιά ματς της ομάδας.

Συγκεκριμένα, έχασε τους αγώνες με Ερμή, Πάφος FC, ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ (18 Οκτωβρίου – 9 Νοεμβρίου), ακολούθως στα πλέι οφ τους αγώνες με ΑΠΟΕΛ, Νέα Σαλαμίνα και ΑΕΚ (12 Μαρτίου – 3 Απριλίου) και στο τέλος τα ματς με ΑΕΚ και Απόλλων (7 – 14 Μαΐου).

Επίσης, έμεινε εκτός σε άλλα τρία μας (Εθνικό, Δόξα, Ανόρθωση) το διάστημα 19 Δεκεμβρίου με 2 Ιανουαρίου, λόγω της τιμωρίας τριών αγωνιστικών από τον Αθλητικό Δικαστή για εξύβριση του βοηθού διαιτητή στο ματς με τον Απόλλωνα. Έχασε συνολικά 12 αγώνες, δηλαδή το 1/3 του πρωταθλήματος. Σημαντική αποχή είχε και την προηγούμενη σεζόν με τον Αστέρα Τρίπολης αλλά και παλαιότερα.

Η ετοιμότητα καθορίζει τις αλλαγές

Τρία νέα πρόσωπα, σε σχέση με τους αγώνες με την Μπάναντς, έχει στη διάθεσή τους ο Τζον Κάρβερ ενόψει Μπεϊτάρ. Πρόκειται για τους Σοϊλέδη, Νασιμέντο και Τουρέ. Η ετοιμότητα των δύο πρώτων θα καθορίσει την παρουσία τους στο αρχικό σχήμα. Ο Κλέιτον, αν και δεν είναι απόλυτα έτοιμος, αναμένεται να πάρει θέση στο αρχικό σχήμα για πρώτη φορά. Ο Μπαντιμπάνγκα δεν υπολογίζεται, ενώ ο Χριστοφή αναμένεται να είναι στην αποστολή, όχι όμως και στο αρχικό σχήμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ