aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤεράστια τιμή για Νταμπίζα και Τιμούρ!

Τεράστια τιμή για Νταμπίζα και Τιμούρ!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Μεγάλη τιμή για τον Νίκο Νταμπίζα και τον Τιμούρ Κετσπάγια. Αμφότεροι έχουν πάρει πρόσκληση από τον τεράστιο Άλαν Σίρερ για ένα φιλικό παιχνίδι, το οποίο θα διεξαχθεί στις 9 Οκτωβρίου, μεταξύ των θρύλων της Νιουκάσλ και διαφόρων ποδοσφαιριστών της Μάνστσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο αγώνας θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και φυσικά τα έσοδα θα πάνε στο ίδρυμα που έχει ο Σίρερ.

Ας πάρουμε, όμως τα πράγματα από την αρχή. Πριν από 20 χρόνια οι «ανθρακωρύχοι» είχαν διαλύσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 5-0 σε μία από τις πιο ιστορικές νίκες της μεγάλης ομάδας που είχε εκείνα τα χρόνια, υπό την καθοδήγηση, του Κέβιν Κίγκαν. Έτσι, στις 9/10, σχεδόν δύο δεκαετίες μετά η Νιούκασλ θα… τιμήσει εκείνη τη μεγάλη επιτυχία της.

Παρά το γεγονός ότι ο Άλαν Σίρερ είχε δηλώσει πως δεν επέστρεφε ποτέ για να προπονήσει την πρώην ομάδα του, εξαιτίας του τρόπου που αποχώρησε τη σεζόν 2008-2009 (προσλήφθηκε τις τελευταίες αγωνιστικές για να σώσει τη Νιούκασλ από τον υποβιβασμό, αλλά δεν τα κατάφερε) και της κόντρας με τον ιδιοκτήτη Μάικ Ασλέι, τελικά θα το κάνει για χάρη του φιλανθρωπικού ιδρύματος που διαθέτει.

Ο Σίρερ θα είναι ο προπονητής των θρύλων της Νιούκασλ, δηλαδή των Νταμπίζα και Κετσπάγια, με βοηθό του έναν άλλον μεγάλο Άγγλο επιθετικό, τον Λες Φέρντιναντ. «Δεν νομίζω να μπορέσω να αγωνιστώ. Τα γόνατα και οι αστράγαλοι μου με πονάνε πολύ. Δυστυχώς, το σώμα μου δεν είναι όσο καλό ήταν στο παρελθόν», δηλώνει ο σκόρερ 260 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 στερλίνες για τους ενήλικες και 5 στερλίνες για τα παιδιά, ενώ το ματς θα διεξαχθεί στο «Kingston Park Stadium» στις 15:30.

CrcZAzaWEAEEsSlshearer_kp_poster

Βίντεο από το ιστορικό παιχνίδι στο οποίο σκόραραν οι Πίκοκ (12′), Ζινολά (30′), Φέρντιναντ (62′), Σίρερ (74′), Άλμπερτ (83′).

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ