aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤέλος η… πλάκα στην Ομόνοια

Τέλος η… πλάκα στην Ομόνοια

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ήττα από την Πάφο, ισοπαλία με την Αλκή στο ΓΣΠ. Απρόσμενα αποτελέσματα, τα οποία προέκυψαν γιατί η Ομόνοια έδωσε δικαιώματα στον αντίπαλό της. Γι’ αυτό και σήμερα απέναντι στον Ολυμπιακό, στο ΓΣΠ και πάλι μπροστά στον κόσμο της, θα θελήσει να φωνάξει… «τέλος η πλάκα». Στόχος της Ομόνοιας θα είναι με την παρουσία της, να στείλει το μήνυμα ότι, έμαθε από τα λάθη της. Είναι το φαβορί απέναντι στον Ολυμπιακό και καλείται να το επιβεβαιώσει και μαζί τις φετινές της δυνατότητες.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου, με τις προχθεσινές του δηλώσεις φανέρωσε την πίστη του στην ομάδα του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μου αρέσει το ποδόσφαιρο που παίζει η Ομόνοια». Τι απομένει; Να αξιοποιεί σε μεγαλύτερο βαθμό τις ευκαιρίες που δημιουργεί και κυρίως να βάλει ένα τέλος στα εύκολα λάθη στην άμυνα. Εφόσον το πετύχει, τότε θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για νίκη σε κάθε παιχνίδι της.

Στο σημερινό τώρα, απέναντι στον Ολυμπιακό, έχοντας για παράδειγμα προς αποφυγήν τα προηγούμενα ματς με τις άλλες δυο νεοφώτιστες, Πάφο και Αλκή, θα θελήσει να βάλει πίεση από το ξεκίνημα και κυρίως να κάνει γκολ τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει. Μάλιστα, εάν είναι δυνατό να «σκοτώσει» όσο νωρίτερα γίνεται το παιχνίδι και να μην επιτρέψει στον αντίπαλό της να πιστέψει ότι μπορεί να φύγει από το ΓΣΠ με βαθμολογικό όφελος.

Αναμένεται να αντιμετωπίσει σκηνικό παρόμοιο με τα τρία από τα τέσσερα ματς που έδωσε έως τώρα, δηλαδή ο αντίπαλος να αμύνεται με πολλούς ποδοσφαιριστές, θέλοντας να μην της επιτρέψει να παραβιάσει την εστία του. Απομένει να έχει τον τρόπο και τις λύσεις να του χαλάσει τα σχέδιά του. Πως; Γρήγορες εναλλαγές της μπάλας, πλαγιοκοπήσεις, κάθετες μεταβιβάσεις, καθαρό μυαλό και αποτελεσματικότητα. Τα αυτονόητα, δηλαδή, σ’ ένα ματς που αναμένεται να είναι κυρίαρχος.

Ο τεχνικός των πρασίνων προτίθεται να προβεί σε αλλαγές, ωστόσο αποτελεί ερωτηματικό ποιες θα είναι αυτές τελικά και πόσες. Επίσης, εάν θα επαναφέρει το 4-4-2 ή εάν θα διατηρήσει και πάλι το 4-3-3. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το αρχικό σχήμα της Ομόνοιας αποτελεί γρίφο και η απάντηση θα δοθεί περίπου μιαν ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

Ποδοσφαιριστές που φλερτάρουν με θέση στην ενδεκάδα και δεν ήταν βασικοί στο τελευταίο παιχνίδι είναι οι Φελτχούιζεν, Καντέ, Γκονσάλες και Λόπες. Ο τελευταίος εφόσον επιλεγεί το 4-4-2. Ακόμη κι ο Εκίθα, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, θέτει υποψηφιότητα. Παράλληλα είναι πιθανό να προκύψουν και εσωτερικές μετακινήσεις, όπως ο Μαργκάσα σε ρόλο «κόφτη» και ο Κατελάρης ως στόπερ. Θα απουσιάσουν οι Χριστοφή και Δημητρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ