aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ταυτοποίηση, λόγος για πλήρη ρήξη

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η διοίκηση της Ομόνοιας τάχθηκε σε αρκετές περιπτώσεις όταν τέθηκε το θέμα της ταυτοποίησης των οπαδών, κάθετα αντίθετη. Νάσου, όμως, τώρα που το σωματείο βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και απειλείται από τους οργανωμένους οπαδούς του («Θύρα 9»), να γίνονται σκέψεις για ταυτοποίηση των οπαδών στα τελευταία ματς του πρωταθλήματος. Αυτό κι αν είναι είδηση! Ένα μέτρο που αν εφαρμοστεί θα είναι σίγουρα λόγος για πλήρη ρήξη στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Η απειλή από τη «Θύρα 9» για νέα διακοπή αγώνα (είναι γνωστή η πρόσφατη ανακοίνωσή της), ενώ το σωματείο δέχθηκε μόλις την περασμένη Τετάρτη ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών προβλημάτισε έντονα τους διοικούντες την Ομόνοια. Άλλωστε, η οικονομική ζημιά για το σωματείο είναι τεράστια, ενώ η απουσία φιλάθλων σε δύο ματς σίγουρα επηρεάζει και αγωνιστικά την ομάδα.

Το Δ.Σ. μη έχοντας άλλη επιλογή έθεσε θέμα ταυτοποίησης, εάν και εφόσον δεν υπάρξει η ανταπόκριση στο κάλεσμά του προς τη «Θύρα 9» για διάλογο, ώστε να δοθεί τέλος στην αντιπαράθεση. Πλέον, αναμένεται η επόμενη κίνηση των οργανωμένων οπαδών, ποια στάση θα τηρήσουν στο άκουσμα της ταυτοποίησης, αλλά κι αν είναι έτοιμοι να συζητήσουν με τη διοίκηση για να δοθεί ένα τέλος.

Δεν φτάνει που η Ομόνοια τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρείται οικονομικά και αγωνιστικά, σε τακτά διαστήματα υπάρχει και αυτή η κόντρα μεταξύ διοίκησης και οπαδών, που δεν την αφήνει να βρει την ηρεμία της. Όσα δίκια κι αν έχουν οι οπαδοί, δεν είναι η διακοπή αγώνων τρόπος για να εκφράσουν την αντίθεσή τους με κάποια πράγματα που θεωρούν πως δεν λειτουργούν σωστά στον σύλλογο. Η ζημιά που κάνουν είναι στην ίδια την ομάδα τους, για την οποία άλλωστε συχνά εκφράζουν την τεράστια αγάπη τους.

Ο σύλλογος της Λευκωσίας αντιμετωπίζει σωρό από άλλα θέματα που απασχολούν και επιβάλλεται να επικεντρωθεί σ’ αυτά, όπως το οικονομικό και το αγωνιστικό, αφού η ομάδα καταβάλλει προσπάθεια για έξοδο στην Ευρώπη, με ορατό τον κίνδυνο να μείνει εκτός μετά από 15 χρόνια και όχι να κοντράρονται διοικούντες και οπαδοί. Άλλωστε, ένας «εμφύλιος πόλεμος» μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει για το σωματείο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ