aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΤα «ζόρια» της Ομόνοιας και ο παγκόσμιος Κονιαράκης!

Τα «ζόρια» της Ομόνοιας και ο παγκόσμιος Κονιαράκης!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Άλλη μία εβδομάδα ευρωκυπέλλων με την ελπίδα (και την προσδοκία) ότι δεν θα έχουμε τίποτα απρόοπτα. ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ δεν έχουν ιδιαίτερους λόγους να ανησυχούν αφού… έφαγαν τον γάιδαρο από τον πρώτο αγώνα, οπόταν όλα δείχνουν ότι δεν θα κολλήσουν στην ουρά του. Εδώ που τα λέμε, ούτε οι Ουαλοί «Νέοι Άγιοι» άλλως TNS, ούτε η Κλίφτονβιλ έδειξαν ότι μπορούν να παραβγούν με τις ομάδες μας που πάλεψαν για τον τίτλο στη λήξασα περίοδο.

Οι πρωταθλητές μας εμφανίστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών των οπαδών τους στο Παρκ Χολ, έμειναν στο 0-0, αλλά ήταν πασιφανές ότι οι… φουκαριάρηδες της TNS δύσκολα μπορούν να ελπίζουν ακόμη και στο θαύμα. Συνηθίζουμε να λέμε «ποδόσφαιρο είναι», αλλά είναι τόσο μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους γαλαζοκίτρινους και τους Ουαλούς, που η… τάξη θα αποκατασταθεί σύντομα στο ΓΣΠ.

Όσο για τους δευτεραθλητές, επιβεβαίωσαν στα καλά τους διαστήματα ότι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν κόντρα στην Κλίφτονβιλ. Όταν ο Τρισκόφσκι πάτησε γκάζι η νίκη (3-2) ήρθε με συνοπτικές διαδικασίες, οπόταν το ζητούμενο στον επαναληπτικό της Πέμπτης δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από μία δεύτερη νίκη. Βεβαίως και «θέλει προσοχή», αλλά δεν εξυπηρετεί τίποτα να είμαστε υπερβολικοί όταν υπάρχει εμφανής διαφορά επιπέδου.

Τα μεγάλα ζόρια θα τα έχουν οι «τριφυλλοφόροι». Δεν ήταν άσχημη η Ομόνοια στην Ιερουσαλήμ και άξιζε κάτι παραπάνω από την ήττα. Το 1-0, όμως, είναι πολύ «πονηρό» και ζόρικο σκορ. Αν «θέλει προσοχή» για τον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ, στην περίπτωση της Ομόνοιας ο Κάρβερ και τα παλικάρια του πρέπει να ‘χουν τα μάτια τους 14. Κι όχι μόνο λόγω του αποτελέσματος. Οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι κυμάνθηκαν στα ρηχά στο πρώτο ματς κι ότι μπορούν να παίξουν πολύ καλύτερα. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, ο βαθμός δυσκολίας για την Ομόνοια να φτάσει στην ανατροπή αυξάνεται ακόμη περισσότερο. Σε σημείο που αν δεν εξελιχθούν όλα ομαλά, οι πράσινοι θα κυνηγούν την πρόκριση υπό συνεχή πίεση και με την πλάτη στον τοίχο.

Υ.Γ.: Ο καλύτερος νεαρός δισκοβόλος στον κόσμο είναι Κύπριος! Τον λένε Γιώργο Κονιαράκη, και μέρα παρά μέρα επιβεβαιώνει το αστείρευτο ταλέντο του. Έχει την καλύτερη επίδοση στον κόσμο στην ηλικία του, πήγε στην Τραπεζούντα και εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα με 62.06μ. Χθες πρώτευσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κάτω των 18 χρονών που διεξάγεται στην Τιφλίδα με 62.16μ. Ο μικρός είναι ταλεντάρα! Έχει τα γονίδια από τη μητέρα του, την παλιά πρωταθλήτριά μας με συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, την Έλλη Ευαγγελίδου, και τα αποτελέσματά του επιβεβαιώνουν ότι είναι γεννημένος για πολύ μεγάλα πράγματα. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το περίφημο… σύστημα του κυπριακού αθλητισμού θα του επιτρέψει να ανοίξει τα φτερά του για πραγματικά μεγάλες πτήσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ