aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤα τρία σημαντικά στοιχεία που λείπουν από τη φετινή Ομόνοια

Τα τρία σημαντικά στοιχεία που λείπουν από τη φετινή Ομόνοια

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Με το πέρας της 13ης αγωνιστικής, η Ομόνοια βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας συγκεντρώνοντας μόλις 16 βαθμούς. Απολογισμός: 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 7 ήττες και συντελεστής τερμάτων 13 γκολ υπέρ και 17 κατά. Αριθμοί που προκαλούν θλίψη, για ομάδα που άρχισε με στόχο τη διάκριση, την έξοδό της στην Ευρώπη.

Επίσης, η φετινή πορεία της Ομόνοιας αναμενόταν πολύ διαφορετική αφού βρήκε οικονομική ηρεμία και έγιναν κινήσεις προς πλήρη επαγγελματισμό. Εντούτοις, η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα και τα αποτελέσματά της, είναι χειρότερα από τις προηγούμενες δυο σεζόν, που έμεινε εκτός Ευρώπης και κατέγραψε αρνητικά ρεκόρ Ιστορίας. Αν μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση και μέχρι το τέλος της σεζόν να φτιάξει την εικόνα της, θα το δείξει ο χρόνος.

Η κακή πορεία της Ομόνοιας έχει εξήγηση. Της λείπουν τρία βασικά στοιχεία που την πληγώνουν. Ποια είναι αυτά; Η ποιότητα, η προσωπικότητα και οι αντοχές. Αν το τελευταίο μπορεί να βελτιωθεί με τον τρόπο δουλειάς, τα άλλα δύο δύσκολα αλλάζουν. Μόνο με προσθαφαιρέσεις τον Ιανουάριο, όμως και πάλι ο αριθμός των μετεγγραφών είναι περιορισμένες, μόλις τέσσερις. Ουσιαστικά θα επιδιώξει να σώσει ό,τι σώζεται.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Απόρροια του κακού σχεδιασμού που έγινε το καλοκαίρι, με την ευθύνη να βαραίνει κατά κύριο λόγο τον Άνχελ Γκόμεθ, που δεν είναι πλέον στην ομάδα. Ξεκάθαρα ο Ισπανός υποτίμησε το πρωτάθλημά μας, έφερε ποδοσφαιριστές που δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας μεγάλης ομάδας. Η ποιότητά τους σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στα «θέλω» του Συλλόγου. Ίσως κάποιοι να τους συνόδευε καλό βιογραφικό, όμως και πάλι δεν το επιβεβαίωσαν.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ: Δεν φτάνει που η ποιότητα των πλείστων ποδοσφαιριστών δεν είναι στα επίπεδα που επιβάλλουν οι απαιτήσεις μιας μεγάλης ομάδας, δεν έχουν και προσωπικότητα. Δεν είναι σε θέση στα δύσκολα να πάρουν την ομάδα στους ώμους τους. Αντιθέτως, όταν η Ομόνοια στριμωχτεί, δεν βγάζει αντίδραση.

ΑΝΤΟΧΕΣ: Σε συνδυασμό με τα πιο πάνω, ήλθε καπάκι και η κακή προετοιμασία. Οι ποδοσφαιριστές από ένα σημείο και μετά μένουν από δυνάμεις. Είναι κάτι που φάνηκε σ’ όλα σχεδόν τα παιχνίδια, επιβεβαιώθηκε και στο πρόσφατο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Το γεγονός αυτό δεν επιτρέπει στους πράσινους από το 60 περίπου και μετά να έχουν τα τρεξίματα που είχαν προηγουμένως. Επίσης, χάνουν την αυτοσυγκέντρωσή τους, είναι πιο ευάλωτοι αμυντικά και υστερούν δημιουργικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ