aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤα εμβλήματα μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερού!

Τα εμβλήματα μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερού!

Το έμβλημα του «Αθλητικού Λαΐκου Σωματείου Ομόνοια 1948» δεν έχει απλά ομοιότητες με το Κρατικό έμβλημα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, αλλά φαίνεται πως είναι εμπνευσμένο από αυτό. Ο όλος σχεδιασμός, τα στάχια του σιταριού που περιτριγυρίζουν  το τριφύλλι, οι κορδέλες, και το πεντάκινο αστέρι στην κορυφή το επιβεβαιώνουν.

Είναι πασιφανές ότι το έμβλημα της «Ομόνοιας 1948» είναι εμπνευσμένο από το έμβλημα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, εκτός κι αν ο δημιουργός του είχε τις ίδιες παραστάσεις και ταυτίστηκε τόσο πολύ με τους Βλαντιμίρ Αντριάνοφ και Ιβάν Ντουμπάσοφ και δεν το ξέρει …

Το Κρατικό Έμβλημα της Σοβιετικής Ένωσης υιοθετήθηκε το 1923 και ήταν σε χρήση μέχρι την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991. Δημιουργήθηκε από τον Βλαντιμίρ Αντριάνοφ και ολοκληρώθηκε από τον Ιβάν Ντουμπάσοφ.

Αν και τεχνικά είναι έμβλημα και όχι εθνόσημο, επειδή δεν ακολουθεί τους παραδοσιακούς εραλδικούς κανόνες, στα ρωσικά ονομάζεται герб (gerb), η λέξη που χρησιμοποιείται για ένα παραδοσιακό εθνόσημο.

Ήταν το πρώτο κρατικό έμβλημα που δημιουργήθηκε σε ένα στυλ γνωστό ως σοσιαλιστικό εραλδικό, ένα στυλ που παρατηρείται και στο έμβλημα της λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Το έργο της πρώτης έκδοσης του κρατικού εμβλήματος έγινε δεκτό στις 6 Ιουλίου του 1923 κατά την 2η συνεδρίαση της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής, και η έκδοση ολοκληρώθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Αυτό το σχέδιο εφαρμόστηκε στο Σοβιετικό Σύνταγμα του 1924, και αναφέρονταν τα εξής: «Το Κρατικό Έμβλημα της ΕΣΣΔ αποτελείται από ένα σφυροδρέπανο σε μια υδρόγειο που απεικονίζεται στις ακτίνες του ήλιου και είναι πλαισιωμένη από τα στάχυα του σίτου, με την επιγραφή “Προλετάριοι όλου του κόσμου, ενωθείτε», σε έξι γλώσσες – τα ρωσικά, τα ουκρανικά, τα λευκορωσικά, τα γεωργιανά, τα αρμενικά και τα αζερικά. Στην κορυφή του εμβλήματος υπάρχει ένα πεντάκτινο αστέρι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ