aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤα διετή συμβόλαια και ο Ρούι Ζούνιορ

Τα διετή συμβόλαια και ο Ρούι Ζούνιορ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η πορεία πρωταθλητισμού, που έθεσε ως στόχο η Ομόνοια στη φετινή σεζόν, επιβάλλει τη δημιουργία ικανού συνόλου για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του νέου πρωταθλήματος. Γι’ αυτό και ο Πάμπος Χριστοδούλου, βάσει του βιογραφικού τους αλλά και της πρώτης γεύσης από τα φιλικά παιχνίδια, επιδίωξε την καλύτερη δυνατή επιλογή ποδοσφαιριστών πάντοτε στα οικονομικά πλαίσια του σωματείου. Το πρώτο δείγμα είναι θετικό από την ποιότητα που συνοδεύει τους ποδοσφαιριστές, απομένει να το επιβεβαιώσουν και στα επίσημα παιχνίδια, εκεί που θα… καίει η μπάλα.

Φαίνεται πως δημιουργείται κάτι καλό, μ’ ένα προπονητή που το παρελθόν του λέει ότι, έχει τη μαεστρία να «χτίζει» ομάδες από το μηδέν και να τις κάνει πρωταγωνίστριες. Παράλληλα, οι ποδοσφαιριστές που ενέταξε στο ρόστερ της ομάδας, συνοδεύονται από παραστάσεις σε πιο προηγμένα πρωταθλήματα από το κυπριακό, ενώ αρκετοί έχουν και την εμπειρία του πρωταθλητισμού και της παρουσίας σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στοιχείο που θα ενισχύσει την προσπάθεια της Ομόνοιας για πρωταγωνιστική πορεία.

Την ίδια ώρα, το σωματείο στην ανακοίνωση κάθε μετεγγραφής συνήθως έκανε αναφορά στη διάρκεια του συμβολαίου, που τα πλείστα ήταν για δυο χρόνια. Τι σημαίνει αυτό; Ο Πάμπος Χριστοδούλου θέλει να «χτίσει» ένα βασικό κορμό, που θα τον έχει τουλάχιστον και για την επόμενη περίοδο. Γνωρίζει πολύ καλά πως, για να έχει σταθερά ψηλές απαιτήσεις μια ομάδα θα πρέπει να στηριχθεί για μερικά χρόνια στους ίδιους ποδοσφαιριστές, γι’ αυτό και οι επιλογές του συνδυάζουν ναι μεν εμπειρία αλλά και καλή ποδοσφαιρικά ηλικία. Ακόμη, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, προσφάτως ο Χριστοφή αλλά και χθες οι Μαργκάσα και Ντέρμπισαϊρ επέκτειναν τη συνεργασία τους με το σύλλογο.

Η διοίκηση σε συνεργασία με την τεχνική ηγεσία, σκέφτονται πρωτίστως το παρόν, αφού έθεσαν ψηλά τον πήχη αλλά δεν αγνοούν την επόμενη μέρα, το μέλλον της ομάδας. Άλλωστε, οι επιτυχίες άλλων ομάδων «φωνάζουν» πως σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στη δημιουργία ενός βασικού κορμού σε βάθος χρόνου. Αυτό θα επιδιώξουν και στην Ομόνοια, παρόλο που και πέρσι τέτοια εποχή αυτός ήταν ο στόχος, όμως αλλιώς εξελίχθηκε η σεζόν. Πιστεύουν ότι με τον Πάμπο θα είναι αλλιώς και αυτό που σχεδιάζουν θα τους βγει, για φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια.

Επίσης, η πρόσληψη του Ρούι Ζούνιορ στη θέση του αρχισκάουτερ (θα έχει καθήκοντα εντοπισμού και παρακολούθησης μετεγγραφικών στόχων, τόσο εντός Κύπρου, όσο και στο εξωτερικό, όπως ανακοίνωσε το σωματείο), στέλνει ξεκάθαρα το μήνυμα  ότι, η σκέψη θα είναι στο μέλλον. Ο Πορτογάλος έχει την εμπειρία και τα… κανάλια, για να σχεδιάσουν με τον προπονητή και το αύριο της Ομόνοιας. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ της, απομένει να τους βγουν και τα αποτελέσματα και να έχουν και την τύχη μαζί τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ