aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤ' όνειρο έσβησε (πάλι) νωρίς... (video)

Τ’ όνειρο έσβησε (πάλι) νωρίς… (video)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Το πικρό (ευρωπαϊκό) ποτήρι του αποκλεισμού ήπιε για άλλη μία χρονιά η Ομόνοια. Κέρδισε μεν την Μπεϊτάρ με 3-2, αλλά πλήρωσε τα παιδικά λάθη στην άμυνα (στο πρώτο ημίχρονο) και μοιραία μένει εκτός από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

To παιχνίδι άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την Ομόνοια, αφού στο πρώτο κιόλας λεπτό ο Νασιμέντο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Το γήπεδο… πήρε φωτιά, ο κόσμος ξεσηκώθηκε, όμως η πίεση δεν συνεχίστηκε και οι Ισραηλινοί, αφού έφεραν το ματς στα μέτρα τους, άνοιξαν το σκορ με τον καλύτερο τους παίχτη, τον Ατζίλι στο 17′.

Οι πράσινοι δεν το έβαλαν κάτω και ισοφάρισαν σχεδόν αμέσως με σουτ του Αγκάγιεφ στο 26′. Οι ελπίδες είχαν αναπτερωθεί, όμως η Ομόνοια δεν μπορούσε να επιτεθεί ορθόδοξα και να απειλήσει σοβαρά την εστία του Κλέιμαν. Οι φιλοξενούμενοι ήταν κίνδυνος-θάνατος στις αντεπιθέσεις, με τους ταχύτατους επιθετικούς που διαθέτουν, αλλά η ζημιά έγινε από ένα χαζό πέναλτι που υπέπεσε ο Νασιμέντο και μετέτρεψε σε γκολ ο Ατζίλι στο 45′.

Όμως, το ματς είχε πολύ δρόμο ακόμη και η Ομόνοια ισοφάρισε αμέσως με τον Σέρινταν, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το κερδισμένο πέναλτι του Κλέιτον σε χέρι του Μογιάλ. Το 2-2 έδινε πιθανότητες στην ομάδα του Κάρβερ, η οποία χρειαζόταν δύο γκολ για να προκριθεί.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχε μεν την κατοχή, αλλά ήταν ακίνδυνη επιθετικά. Μέχρι που φτάσαμε στο 81′ για να βάλει ο Ρουσιάς με τρομερό γκολ (ξανά) φωτιά στο παιχνίδι. Είχαν απομείνει άλλα 15 λεπτά και η Ομόνοια είχε άλλη μία ευκαιρία για να φτάσει σε σκορ πρόκρισης.

Στο 84′ ο Φλορέσκου, σε κενή εστία αστόχησε στην πιο μεγάλη φάση για την ομάδα του, η πίεση μέχρι το φινάλε δεν απέδωσε καρπούς και μοιράια το τελικό 3-2 δεν ωφέλεσε σε τίποτα. Το όνειρο της Ευρώπης έσβησε νωρίς για άλλη μία χρονιά…

Ομόνοια (Τζον Κάρβερ): Παναγή, Καρλίτος, Νασιμέντο, Όρσουλιτς, Μαργκάσα, Φλορέσκου, Φυλακτού (55′ Τουρέ), Αγκάγιεφ (55′ Σοϊλέδης), Κλέιτον, Σέρινταν (65′ Ρουσιάς), Ντέρμπισαϊρ.

Μπεϊτάρ (Ραν Μπεν Σιμόν): Κλέιμαν, Κέλτζενς, Μόρι, Ρουέδα, Μάγκμπο, Ενβίντερ, Κλάουνδεμιρ, Φάλμπορντ (58′ Βέρεντ), Μογιάλ (64′ Οζ Ράλι), Ατζιλί, Σιέτσερ (79′ Αμπουχαζίρα).

Σκόρερ: Αγκάγιεφ 26′, Σέρινταν 45+1, Ρουσιάς 81′ / Ατζίλι 17′, 45′

Κίτρινες: Όρσουλιτς, Ρουσιάς / Ενβίντερ, Μογιάλ, Σιέστερ, Κλέιμαν, Βέρεντ

Αποβολές: –

Γήπεδο: ΓΣΠ

Θεατές: 14.000

Διαιτητής: Νταβίντ Μάσα (Ιταλία)

Α’ Βοηθός: Φαμπιάνο Πρέτι

Β’ Βοηθός: Φιλίπ Βαλεριάνι

4ος: Κλαούντιο Γκαλιβούτσι

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ