aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΣτόχος ο Χριστόφιας η αγωγή Μιλτή

Στόχος ο Χριστόφιας η αγωγή Μιλτή

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗ

Σκοπός του Μιλτιάδη Νεοφύτου με την καταχώρηση της αγωγής του, ήταν να εκβιάσει και να εκθέσει, μέσω της δικαστικής οδού, τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, το ΑΚΕΛ και την Ομόνοια.

Αυτά υποστήριξε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας η υπεράσπιση του κ. Χριστόφια, κατά την τελική αγόρευσή της στην αγωγή που κίνησε εναντίον του ο άλλοτε στενός φίλος και συνεργάτης του, Μιλτιάδης Νεοφύτου. Η πλευρά του τελευταίου αντέκρουσε όλες τις θέσεις της υπεράσπισης και η απόφαση του δικαστηρίου επιφυλάχθηκε. Με την αγωγή του ο κ. Νεοφύτου  διεκδικεί ποσό των περίπου 22 εκατ. ευρώ για οικοδομικές εργασίες που, όπως ισχυρίζεται, έχει εκτελέσει στις οικίες του κ. Χριστόφια στη Μακεδονίτισσα και στο Κελλάκι και για χρήματα που έδωσε στην Ομόνοια, καθώς και για την προεκλογική εκστρατεία του τέως Προέδρου.

Στην αγόρευσή της η πλευρά του κ. Χριστόφια διά των δικηγόρων Θανάση Κορφιώτη και Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, έκανε λόγο για εμφανή προσπάθεια του κ. Νεοφύτου να πλήξει πολιτικά τον Δημήτρη Χριστόφια και εκφράζει τη θέση ότι έστω και αν ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν μπορούσε να εγγυηθεί στον κ. Νεοφύτου εκατομμύρια ευρώ «έτσι με τον λόον του ανθρώπου». Έθεσαν επίσης το ερώτημα κατά πόσον «ο κ. Χριστόφιας ήταν κανένας εκατομμυριούχος;».

Αναφορικά με τη θέση του κ. Νεοφύτου ότι δεν ζήτησε γραπτό συμβόλαιο από τον κ. Χριστόφια λόγω της φιλίας τους και του δημόσιου αξιώματος που κατείχε, οι δικηγόροι του κ. Χριστόφια υποστήριξαν ότι ο κ. Νεοφύτου ψεύδεται. «Είναι δυνατόν ένας εργολάβος με τόσα χρόνια πείρα, διευθυντής σε εταιρεία η οποία έχει εκτελέσει σωρεία έργων, να περιμένει από τον πελάτη του να του πει αν χρειάζεται γραπτό συμβόλαιο;», σημειώνει η υπεράσπιση. Διερωτήθηκε επίσης γιατί συνέχισε για 4 περίπου χρόνια να καταβάλλει εκατομμύρια στην Ομόνοια χωρίς να του επιστραφούν και χωρίς ποτέ να διαμαρτυρηθεί. Δεν στέκεται σε καμία λογική η θέση του κ. Νεοφύτου, υποστήριξε η υπεράσπιση. Ανέφεραν επίσης ότι δεν μπορεί να σταθεί στη λογική η θέση ότι «το μόνο που ενδιέφερε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν ήταν το κυπριακό πρόβλημα ή ο καταρτισμός πλάνου διακυβέρνησης, αλλά η Ομόνοια».

Σε σχέση με τις εργασίας σε Κελλάκι και Μακεδονίτισσα, ο κ. Χριστόφιας είχε χαρακτηρίσει εξωπραγματικά τα ποσά που απαιτεί ο κ. Νεοφύτου. Οι δικηγόροι του κ. Χριστόφια ανέφεραν ότι ο κ. Νεοφύτου και η εταιρεία του έχουν αποτύχει να αποδείξουν την υπόθεσή τους και ως εκ τούτου το Δικαστήριο θα πρέπει να απορρίψει την αγωγή.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του κ. Νεοφύτου Χαρίλαος Βελάρης, αντέκρουσε όλες τις θέσεις της υπεράσπισης του κ. Χριστόφια και υποστήριξε ότι η μαρτυρία και τα στοιχεία που προσκομίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου αποδεικνύουν ότι όλα όσα υποστηρίζει ο ενάγοντας είναι αλήθεια. Όπως αναφέρθηκε, ο κ. Νεοφύτου συμφώνησε με τον κ. Χριστόφια όπως αναλάβει το αξίωμα του προέδρου της Ομόνοιας και να εκτελεί στα πλαίσια αυτά τις εντολές του, ώστε να βοηθηθεί πολιτικά.

Εις αντάλλαγμα, ο κ. Χριστόφιας συμφώνησε να αποζημιώσει τον κ. Νεοφύτου και την εταιρεία του για οποιαδήποτε χρήματα κατέβαλλαν για τους σκοπούς αυτούς. «Αν και η συμφωνία αυτή έγινε προφορικά», τονίστηκε, «υπάρχει ενώπιον του Δικαστηρίου αρκετή μαρτυρία για να αποδείξει στο ισοζύγιο των πιθανοτήτων ότι η θέση ευσταθεί. Η πιο σημαντική μαρτυρία αφορά στο συνολικό ποσό των €8.500.000 το οποίο επεστράφη στους ενάγοντες από διάφορες πηγές», αναφέρει στη γραπτή αγόρευση του ο δικηγόρος του εργολάβου. Υποστήριξε επίσης ότι ο κ. Χριστόφιας αν και αμφιταλαντεύτηκε αρκετά, παραδέχθηκε ότι τα χρήματα αυτά προήλθαν από το ΑΚΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ