aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΣτο Τσίρειο, να βάλει ένα τέλος

Στο Τσίρειο, να βάλει ένα τέλος

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Καθόλου δεν βγήκε στην Ομόνοια το Τσίρειο έως τώρα. Στις προηγούμενες δυο εξορμήσεις της στο στάδιο της Λεμεσού, με Απόλλωνα και ΑΕΛ, έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι. Δέχθηκε ισάριθμες ήττες με 1-2 και 0-1 αντίστοιχα.

Σήμερα, απέναντι στον Άρη, τη φαινομενικά πιο εύκολη ομάδα της Λεμεσού, βάσει δυναμικότητας και θέσης που κατέχει στον βαθμολογικό πίνακα, η Ομόνοια θα θελήσει να βάλει ένα τέλος. Να πάρει την πρώτη της φετινή νίκη στο Τσίρειο και να δώσει συνέχεια στην επιτυχία που πέτυχε την περασμένη βδομάδα επί της Νέας Σαλαμίνας.

Το «τριφύλλι» είναι το φαβορί, τουλάχιστον θεωρητικά, απομένει να το αποδείξει και στην πράξη, εντός αγωνιστικού χώρου. Περιθώρια για απώλεια βαθμών δεν υπάρχει και όταν έχεις για αντίπαλό σου τον Άρη, κι ας «καίγεται» για βαθμούς, η νίκη αποτελεί μονόδρομο. Μόνο έτσι θα μπορέσει η Ομόνοια να συνεχίσει την προσπάθειά της για διεκδίκηση μιας θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη.

Σαφώς και ο Άρης έχει απαιτήσεις, βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογικά θέση, όμως το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από την παρουσία της ομάδας του Κάρβερ. Αν αποδώσει βάσει δυνατοτήτων, είναι αποτελεσματική και προσεκτική αμυντικά, τότε θα έχει τον πρώτο λόγο. Σε τέτοια παιχνίδι η υπομονή θα πρέπει να είναι βασικό συστατικό, από την άλλη όμως ένα γρήγορο γκολ είναι ό,τι καλύτερο.

Αν το πετύχει η Ομόνοια, η προσπάθειά της θα φαντάζει πιο εύκολη, παρόλο που ένα ματς τελειώνει με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Οι πράσινοι σε καμιά περίπτωση δεν θα θέλουν να βρεθούν πίσω στο σκορ και να τρέχουν και πάλι να το ανατρέψουν.

Ο Άγγλος τεχνικός έχει στη διάθεσή του για πρώτη φορά τον νεοαποκτηθέντα Κάρι Άρνασον. Μάλιστα ο Ισλανδός συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες να είναι και στο αρχικό σχήμα, από τη στιγμή που αποχώρησε ο Όρσουλιτς, ενώ ο Καρλίτος θα διατηρηθεί στο αριστερό άκρο αφού ο Σοϊλέδης δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του και είναι πάλι εκτός αποστολής.

Ο Κωνσταντινίδης επανήλθε στην αποστολή αλλά δύσκολα θα αρχίσει τον αγώνα και τη θέση στο δεξί άκρο θα καλύψει και πάλι ο Παναγιώτου. Επίσης, ο Φλορέσκου, αν και είναι στην αποστολή, είχε προβεί σε επέμβαση στα δόντια και πιθανότατα να μείνει στον πάγκο και τη θέση του να πάρει ο Κατελάρης.

Σε πολύ καλύτερη κατάσταση είναι ο Μπρέβελντ και διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα. Η επιθετική τριπλέτα Χριστοφή, Σέρινταν και Ντέρμπισαϊρ θα διατηρηθεί, με τον Κάρβερ να προσδοκά ότι θα έχουν την ίδια προσφορά με την περασμένη βδομάδα. Ο Χριστοφή βρίσκεται στα καλύτερά του, ενώ στηρίζει πολλά στη δεινότητα του Ντέρμπισαϊρ στο σκοράρισμα αλλά και του Σέρινταν.

Οι φίλοι της Ομόνοιας αναμένεται να αποτελέσουν και πάλι τον 12ο ποδοσφαιριστή της ομάδας, παίρνοντας θέση στην ανατολική εξέδρα του Τσιρείου Σταδίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ