aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΣτο Γιουρόπα Λιγκ μέσω κυπέλλου (ποια είναι η Μπάναντς)

Στο Γιουρόπα Λιγκ μέσω κυπέλλου (ποια είναι η Μπάναντς)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Η Μπάνατς Αρμενίας με την οποία κληρώθηκε να αγωνιστεί η Ομόνοια στον α’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ (30 Ιουνίου και 7 Ιουλίου), τερμάτισε έκτη στο πρωτάθλημα Αρμενίας (συμμετέχουν οκτώ ομάδες) στη λήξασα σεζόν.

Κέρδισε το ευρωπαϊκό εισιτήριό της μέσω της κατάκτησης του κυπέλλου κερδίζοντας στον τελικό την Μίκα με 2-0 σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη μεταξύ συγγενών και φίλων. Όσον αφορά στο παλμαρές της, μετράει ένα πρωτάθλημα και τρία κύπελλα, ενώ η ευρωπαϊκές της συμμετοχές είναι μόλις 22 με απολογισμό 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 15 ήττες.

Αγωνίζεται στο στάδιο «Μπάναντς» του Ερεβάν το οποίο έχει χωρητικότητα 4.860 θέσεων. Προπονητής της είναι ο 47χρονος Ισπανός Τίτο Ραμάλο και το ρόστερ της αποτελείται κατά κύριο λόγο από ντόπιους, ωστόσο δεν λείπουν οι Ρώσοι και οι Σκοπιανοί.

Αυτή είναι η 11η της παρουσία σε ευρωπαϊκή διοργάνωση από το 2003 και μετά. Η μοναδική της πρόκρισή της στον β’ προκριματικό, επετεύχθη τη σεζόν 2005-06, όταν απέκλεισε τη Λοκομοτίβ Τιφλίδας με συνολικό σκορ 4-3, αλλά αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο από την Ντνίπρο με συνολικό σκορ 8-2.

Για τελευταία φορά στην Ευρώπη έπαιξε τη 2014-15 όταν στον α’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ αποκλείστηκε από τη Σάντα Κολόμα.

Δείτε πιο κάτω πως κατέκτησε το κύπελλο Αρμενίας η Μπάναντς

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ