aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΣτο Δάσος για το… εξάρι!

Στο Δάσος για το… εξάρι!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ακόμη ένα παιχνίδι με ψηλό βαθμό δυσκολίας καλείται να δώσει σήμερα η ΑΕΛ. Στο Δασάκι, με αντίπαλο τον Εθνικό, η ομάδα της Λεμεσού έχει να ανέβει ένα βουνό, όμως είναι προετοιμασμένη για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει.

Ο αντίπαλός της τον τελευταίο καιρό, ιδιαίτερα στην έδρα του, παρουσιάζεται δυνατός και απαιτητικός και η αποστολή της φαντάζει δύσκολη. Παρουσιάζεται πολύ ανώτερος σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου, που ακόμη κι έτσι υποχρέωσε την ΑΕΛ σε απώλεια βαθμών.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου και οι ποδοσφαιριστές του γνωρίζουν πως, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί γιατί παραμονεύουν και πάλι οι παγίδες. Μια νίκη επί του Εθνικού, στο τελευταίο παιχνίδι του 2016, θα προσθέσει τεράστια δυναμική στους γαλαζοκίτρινους, θα φθάσει την έκτη σερί, ενώ η ομάδα θα διατηρηθεί στην κορυφή.

Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και συγκέντρωση, πρώτο για να κρατήσει ανέπαφη την εστία της απέναντι σε μια ομάδα που έδειξε πως δημιουργεί ευκαιρίες και σκοράρει και δεύτερο, με ισορροπία στη μεσαία και επιθετική γραμμή να καταφέρει να φθάσει στο γκολ.

Η ΑΕΛ έδειξε πως, ξέρει να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα όλους τους αντιπάλους της. Αν δεν το κάνει σήμερα θα έχει προβλήματα, ωστόσο γνωρίζοντας την τεράστια σημασία που θα έχει το παιχνίδι, αναμένεται πως οι παίκτες της θα καταθέσουν όλες τους τις δυνάμεις και θα δώσουν εκ νέου χαρά στον κόσμο τους.

Ο Χριστοδούλου δεν μπορεί να υπολογίζει στους Αρουαμπαρένα και Μέσκα. Τη θέση του πρώτου θα πάρει ο Ουέλινγκτον, ενώ ο Φορτούνα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι θα κληθεί να καλύψει το αριστερό άκρο της επίθεσης. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, το σχήμα του Κύπριου τεχνικού δεν θα διαφέρει απ’ αυτό με τη Δόξα.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ρόμο και στα άκρα της άμυνας οι Αϊρόσα και Μπαμπάνκο. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Ζούνιορ και Σιέλη. Στη μεσαία γραμμή, οι Σοάρες και Σόουζα θα έχουν ανασταλτικό ρόλο και ο Μπουένο επιτελικού. Στην κορυφή της επίθεσης θα κινείται ο Ουέλινγκτον και στα άκρα οι Γεωργιάδης και Φορτούνα.

Ο Εθνικός στην έδρα του αναμένεται να βάλει δύσκολα στην ΑΕΛ, που θα ψάξει την 12η νίκη της στο πρωτάθλημα και έκτη συνεχόμενη, θέλοντας να επιβεβαιώσει εκ νέου τις δυνατότητές της και την αποφασιστικότητα για υλοποίηση του στόχου της, την έξοδο στην Ευρώπη.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου, που ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να έχουν υπομονή στο παιχνίδι τους, αναμένει πως θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και θα φέρουν εις πέρας την δύσκολη αποστολή τους.

Την προσπάθεια της ΑΕΛ αναμένεται να ενισχύσουν αρκετοί οπαδοί της. Παρά τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες μέρες αλλά και το εργάσιμο της ημέρας, υπολογίζεται να συνοδεύσουν την ομάδα στο Δασάκι περίπου 800 οπαδοί της, προσδοκώντας πως το ταξίδι της επιστροφής στη Λεμεσό θα είναι ευχάριστο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ