aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΣτο CEV Cup με ψηλά το κεφάλι η Ομόνοια

Στο CEV Cup με ψηλά το κεφάλι η Ομόνοια

Για άλλη μια φορά η Ομόνοια έκανε το καθήκον της απέναντι στη μεγάλη αντίπαλό της Γιαστρέμπσκι Βέγκιελ από την Πολωνία, αλλά υπέκυψε στην ανωτερότητα των αντιπάλων χάνοντας και τον επαναληπτικό με 3-0 σετ (25-17, 25-19, 25-16). Πλέον η προσοχή των «πρασίνων» στρέφεται αρχικά στις εγχώριες διοργανώσεις και στη συνέχεια στους αγώνες του CEV Cup αφού οι πρωταθλητές συνεχίζουν την ευρωπαϊκή τους πορεία. Ο αγώνας στη σάλα της Γιαστρέμπσκι που διήρκησε μια ώρα και 25 λεπτά ήταν γιορτή για το βόλεϊ.

H Oμόνοια με την έναρξη του πρώτου σετ έμεινε κοντά στο σκορ 06-04 αφού επιχείρησε να ελέγξει τη δύναμη των Πολωνών  στο φιλέ ωστόσο οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 12-08. Οι «πράσινοι» έκαναν την προσπάθειά τους, αλλά το μπλοκ των Πολωνών με Μουζάι και Ντε Ρόκο ήταν απροσπέλαστο και ξέφυγαν 20-14. Η προσπάθεια των παικτών του Καλματζίδη συνεχίστηκε αλλά ένα λάθος των Σιντιμπέ-Αλεξίου και ο Μουζάι τέλειωσαν το σετ σε 28 λεπτά και 25-17 για την Γιαστρέμπσκι.

Eκπληκτικά άρχισε το δεύτερο σετ η Ομόνοια. Οι «πράσινοι» προσαρμόστηκαν στην εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Πολωνοί και με τον Σιντιμπέ κατάφεραν να πάνε στο πρώτο τεχνικό τάιμ-άουτ μπροστά με 08-07. Η ομάδα μας κρατήθηκε στο προβάδισμα 10-09, αλλά τα φονικά σερβίς του Ντέ Ρόκο και τα καρφώματα του Ροντρίγκο Γκουριόκα έδωσαν το προβάδισμα στην Γιαστρέμπσκι 14-11. Οι Πολωνοί πήραν τα πάνω τους και με κορυφαίο στο στάδιο αυτό τον πανύψηλο Μπόρουτς κυριάρχησαν στο φιλέ και κέρδισαν 25-19 σε 27 λεπτά αυξάνοντας σε 2-0 το σκορ.

Oι «πράσινοι» στο τρίτο σετ έκαναν φοβερή προσπάθεια αφού αν και έμειναν πίσω στο σκορ έγιναν «στενός κορσές» της Γιαστρέμπσκι 13-12 εκμεταλλευόμενοι την καλή κατάσταση και τα τελειώματα του Σιντιμπέ. Η κλάση των Πολωνών ήταν καθοριστική σε κρίσιμα σημεία και με άσσο του πασαδόρου της Εθνικής Γερμανίας Λούκας Κάμπα εξασφάλισαν προβάδισμα πέντε πόντων 18-13. Oι Πολωνοί κατάφεραν να πάρουν το σετ με 25-16 σε 25 λεπτά και τον αγώνα με 3-0 σετ.

Γιαστρέμπσκι Βέγκιελ (Λαπαντέου): Κάμπα, Μουζάι, Ντε Ρόκο, Σόμπαλα, Κόσοκ. Λίμπερο: Πόπιτζακ. Αλλαγές: Γκουριόκα, Μπόρουτς, Λουστάκου.

Oμόνοια (Γ. Καλματζίδης): Μπάγκρει, Αλεξίου, Γκούζμαν, Φέλιξ, Σιντιμπέ, Προδρόμου. Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου. Αλλαγές: Αχ. Πετρακκίδης, Σ. Πετρακκίδης, Αντωνιάδης, Αυγ. Σαββίδης, Αχιλλέως.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ