aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΣτην Ομόνοια ο άνθρωπος που «ανακάλυψε» τον Ίσκο

Στην Ομόνοια ο άνθρωπος που «ανακάλυψε» τον Ίσκο

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Στην Ομόνοια στέλνουν ισπανικά δημοσιεύματα τον Μανέλ Μπεναβέντε. Ο Ισπανός -σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα- θα αναλάβει χρέη προπονητή φυσικής κατάστασης και υπεύθυνος σκάουτινγκ. «Έχει άριστη γνώση για τη φυσική κατάσταση των παικτών και το ποδόσφαιρο γενικότερα. Έχει επαγγελματική προϋπηρεσία σε αρκετούς συλλόγους σε όλο τον κόσμο και έχει την ικανότητα να αναπτύξει στο μέγιστο τη φυσική κατάσταση των παικτών και ταυτόχρονα να εκτελέσει καθήκοντα σκάουτινγκ».

Διαβάστε επίσης: Oμόνοια: Θα αποφασίσει και γι’ αυτούς τους τέσσερις ο Γκόμεθ

Η… ισπανική πληροφορία και κυρίως η περιγραφή για τον 44χρονο Καταλανό, ο οποίος δούλεψε στις ομάδες Γκαμανέτ, Μπαδαλόνα, Λιέιδα, Γκαβά, Σαμπαδέλ, Μάλαγα, Αλ Φατέχ, αλλά και στην Εσπανιόλ μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Άνχελ Γκόμεθ (σεζόν 2015-16), μας κίνησε την περιέργεια να ψάξουμε περισσότερα για το ποιόν του. Και είναι αλήθεια ότι εντοπίσαμε αρκετά και ενδιαφέροντα.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Τα συμβόλαια, οι υπογραφές και η ατάκα του Κούσουλου (vid)

Είναι κάτοχος του διπλώματος UEFA Pro και το απέκτησε μαζί τον αείμνηστο Τίτο Βιλανόβα, τον Κούκο Ζιγκάντα και άλλους γνωστούς προπονητές. Ο Μανέλ Μπεναβέντε, ο οποίος έχει μια μακρά σταδιοδρομία στον χώρο του ποδοσφαίρου υπηρετώντας το άθλημα από διάφορα πόστα για τα οποία διαθέτει και τα απαραίτητα διπλώματα (βοηθός προπονητή, υπηρεσιακός τεχνικός, προπονητής τερματοφυλάκων, αναλυτής και σκάουτερ), διαθέτει ένα μεγάλο ατού.

Διαβάστε επίσης: «Υπάρχει πιθανότητα για τον Λόπες, αλλά…»

Είναι άνθρωπος, τον οποίο ο Γκόμεθ μπορεί να τον εμπιστευτεί τυφλά σε ό,τι έχει να κάνει με την εξεύρεση ταλέντων ακόμη και σε πρωταθλήματα μικρότερων κατηγοριών. Ένα παράδειγμα ενδεικτικό για τις δυνατότητες του Μπεναβέντε να ξεχωρίζει «λαβράκια» έχει να κάνει με τον Ίσκο, τον οποίο θα έπαιρνε στη Σαμπαδέλ με μισθό €1800 τον μήνα.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Έπαιξε μισή ώρα και κερδίζει νέο συμβόλαιο ο Μπεντέκε!

Ήταν τη σεζόν 2009-10 όταν ο Μπεναβέντε είχε βάλει στο… μάτι τον διεθνή Ισπανό άσο, ο οποίος τότε ήταν στην Β’ ομάδα της Βαλένθια στη Γ’ Κατηγορία. «Ναι, για μόλις €1.800 το μήνα! Τα πράγματα δεν ήταν καλά γι’ αυτόν, ο Ουνάι Έμερι δεν τον εμπιστευόταν για να τον προωθήσει, έτσι μίλησα με τον μάνατζέρ του και κλείσαμε μια συμφωνία γι’ αυτόν τον μισθό. Στη συνέχεια ο Ίσκο έκανε δεύτερες σκέψεις και αποφάσισε να μείνει στη Βαλένθια», είχε αποκαλύψει πριν από πέντε χρόνια στην «Marca» ο Μπεναβέντε.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Η αντάμωση και ο άνθρωπος «κλειδί» στη νέα Ομόνοια

Απ’ εκεί και πέρα η ιστορία του Ίσκο είναι γνωστή, με τη μετεγγραφή του από τις «νυχτερίδες» στη Μάλαγα έναντι €6.000.000 και απ’ εκεί στη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι €27.000.000 και με αγοραστική αξία σήμερα πέραν των €75.000.000!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ