aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΣτενός κορσές στο ΓΣΠ

Στενός κορσές στο ΓΣΠ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το ΓΣΠ δεν είναι και το πιο φιλόξενο -αγωνιστικά ομιλούντες- γήπεδο του κυπριακού πρωταθλήματος, από τη στιγμή που το χρησιμοποιούν ο ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια. Γι’ αυτό και είναι δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να δημιουργήσει θετική παράδοση εκεί.

Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για κάποιαν από τις μικρομεσαίες, η οποία κατά κανόνα έχει πρώτιστο στόχο τη σωτηρία. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό για τη Δόξα, η οποία σήμερα θα φιλοξενηθεί από το «τριφύλλι», το γεγονός ότι έχει αποσπάσει τέσσερα θετικά αποτελέσματα την προηγούμενη τριετία στην έδρα των δύο μεγάλων πρωτευουσιάνων.

Κατ’ αρχάς, δεν ηττήθηκε σε καμία από τις δύο επισκέψεις της κατά την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Πριν από έναν χρόνο και δύο ημέρες, στις 12 Σεπτεμβρίου 2015, απέσπασε 1-1 από την Ομόνοια στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Δράστης ο Λεάντρο ντα Σίλβα στο 90’+5.

Απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, όμως, το τέλος ήταν ακόμη καλύτερο για τους Κατωκοπίτες. Πάλι στο 5ο λεπτό της καθυστέρησης ο Παουλίνιο ευστόχησε σε πέναλτι και χάρισε τη νίκη στη Δόξα με 2-1, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής.

Πριν από την περασμένη σεζόν η προσφυγική ομάδα πήρε και δύο ισοπαλίες στην έδρα των Λευκωσιατών. Και τις δύο φορές δίχως τέρματα, μία με την Ομόνοια (2013-14) και μία με τον ΑΠΟΕΛ (2014-15).

Σήμερα λοιπόν η Δόξα θα επιχειρήσει να δώσει συνέχεια στο αήττητο σερί της στο ΓΣΠ. Εξασφαλίζοντας άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα σε αυτό το γήπεδο, που -αν έρθει- θα είναι παραλλήλως και το πρώτο βαθμολογικό όφελος στο τρέχον πρωτάθλημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ