aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΚΑΔΗΜΙΕΣ«Σταθερότητα, υπομονή και μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα...»

«Σταθερότητα, υπομονή και μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα…»

Διακοπή είχαμε την περασμένη εβδομάδα στο πρωτάθλημα Νέων U19. Η Ομόνοια U19 πριν την διακοπή πέτυχε εκτός έδρας νίκη επί της Πάφος FC που την ανέβασε στην 4η θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς. Στις πρώτες έντεκα αγωνιστικές, το «τριφύλλι» μέτρησε πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

Ο προπονητής των «πρασίνων», Χάρης Καλλικάς, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του, τις απαιτήσεις που έχει από τους ποδοσφαιριστές του και τον στόχο που έχει τεθεί για τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

«Η βαθμολογική μας θέση και η απόσταση από την κορυφή, θεωρώ πως καλύπτεται. Βλέπουμε πως όλες οι ομάδες έχουν απώλειες και το πρωτάθλημα είναι πολύ ενδιαφέρον. Εκτός από το πρώτο παιχνίδι πιστεύω ότι αν ήμασταν πιο αποτελεσματικοί θα κερδίζαμε τα υπόλοιπα καθώς παρουσιαστήκαμε καλύτεροι από τον αντίπαλο. Σε γενικές γραμμές είναι μια καλή πορεία για εμάς μέχρι στιγμής», ήταν το αρχικό του σχόλιο.

Για τη συνέχεια, πρόσθεσε: «Περιμένω πολύ καλύτερη τη συνέχεια. Ως μια ομάδα U19 αντιμετωπίζουμε αρκετές δυσκολίες και έχουμε αρκετές ιδιαιτερότητες όπως οι στρατιώτες και οι παίκτες που έρχονται από την πρώτη ομάδα. Θεωρώ πως γίνεται καλή διαχείριση και προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα. Επίσης ανεβαίνουν και αρκετοί ποδοσφαιριστές από την U17 και αυτό είναι καλό γιατί υπάρχει αρκετό ταλέντο. Μπορεί αν χάνεις κάποιες λεπτομέρειες όπως η δύναμη όμως σε βάθος χρόνου βγαίνεις κερδισμένος».

Για τον στόχο της ομάδας, ανέφερε: «Πριν από μερικές μέρες θέσαμε ένα μικρό στόχο, να κλείσουμε τον πρώτο γύρο με έξι νίκες. Κάναμε ως τώρα τρεις νίκες και μία ήττα. Αν κλείσουμε τον πρώτο γύρο με δύο νίκες θεωρώ πως θα είμαστε καλά ενόψει δεύτερου γύρου. Χρειαζόμαστε σταθερότητα, υπομονή στο παιχνίδι μας, αποτελεσματικότητα και πιστεύω πως μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Βασικά έχουμε παράλληλους στόχους που είναι η κατάκτηση τίτλων και η προώθηση ποδοσφαιριστών στην πρώτη ομάδα. Είναι ωραίο να βλέπεις ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία να κερδίζουν συμβόλαια. Χαιρόμαστε πολύ να βλέπουμε ποδοσφαιριστές όπως ο Ανδρόνικος και ο Μαρίνος στην πρώτη ομάδα και ελπίζουμε να ακολουθήσουν κι άλλοι».

Για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ερμή, σχολίασε: «Ο Ερμής είχε κερδίσει την ΑΕΚ που είναι από τις καλές ομάδες του πρωταθλήματος. Το έχουμε καταλάβει πως όλα τα ματς είναι δύσκολα και οι ισορροπίες είναι λεπτές. Το μόνο στοιχείο μας που δεν είμαι ευχαριστημένος είναι η υπομονή που δεν βάζουμε στο παιχνίδι μας και αυτό πρέπει να το βελτιώσουμε».

Το ερχόμενο Σάββατο η Ομόνοια U19 επιστρέφει στη δράση, φιλοξενώντας τον Ερμή Αραδίππου για την 12η αγωνιστική. Ο αγώνας θα γίνει στις 14:00 στο «Ηλίας Πούλλος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ