aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑ«Σπεσιαλίστας, με χαρακτήρα νικητή ανέλαβε με το καλημέρα τον ρόλο του ηγέτη»

«Σπεσιαλίστας, με χαρακτήρα νικητή ανέλαβε με το καλημέρα τον ρόλο του ηγέτη»

Συνέχεια στην ενότητα «Κορυφαία ποδοσφαιριστές» δίνει το γραφείο Τύπου της Ομόνοιας, και σειρά έχει ο Βέσκο Μιχαήλοβιτς.

Αναλυτικά το αφιέρωμα των πρασίνων:

Εκ των κορυφαίων ξένων ποδοσφαιριστών που φόρεσαν τη φανέλα της Ομόνοιας. Ήρθε στην ομάδα μας το 1999 από την Ανόρθωση και αγωνίστηκε με το «τριφύλλι» στο στήθος για έξι συναπτά έτη, καταγράφοντας 124 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και 55 γκολ. Πανηγύρισε συνολικά 6 τίτλους (2 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα, 2 ασπίδες).

Ήρθε στην ομάδα μας σε μια δύσκολη περίοδο της ιστορίας της, όπου μετρούσε μόλις ένα τίτλο εκείνη τη δεκαετία και προσπαθούσε να θέσει τις βάσεις για να επανέλθει σε πρωταγωνιστική πορεία τα επόμενα χρόνια. Η μεταγραφή του δημιούργησε πολλές προσδοκίες στον κόσμο της Ομόνοιας, αφού επρόκειτο για έναν ποδοσφαιριστή που είχε αποδείξει την αξία του στο κυπριακό πρωτάθλημα (είχε αγωνιστεί σε ΑΠΟΕΛ, Παραλίμνι, Ολυμπιακό και Ανόρθωση).

Ενδεικτικό της ποιότητάς του ήταν η ανάδειξή του σε πρώτο σκόρερ (22 γκολ) της πρώτης κατηγορίας του Γιουγκοσλάβικου πρωταθλήματος τη σεζόν 1992-1993. Μόλις ένα χρόνο μετά τον ερχομό του στην ομάδα μας, ήρθε και το πρώτο πρωτάθλημα της Ομόνοιας έπειτα από οκτώ χρόνια (σεζόν 2000 – 2001). Ο Βέσκο αποτελούσε βασικό στέλεχος του «τριφυλλιού» από τον πρώτο χρόνο της μεταγραφής του και βοήθησε τα μέγιστα στις κατακτήσεις τίτλων που ακολούθησαν εκείνο το διάστημα.

Τρομερά δημιουργικός επιτελικός μέσος, με ευχέρεια στην ντρίμπλα και στο σκοράρισμα. Είχε εξαιρετικό σωματότυπο για τη θέση που αγωνιζόταν με χαμηλό κέντρο βάρους, γεγονός που τον βοηθούσε να συνδυάζει την πολύ καλή του τεχνική κατάρτιση με την ταχύτητά του, με ειδικότητα στο ένας εναντίον ενός. Επιπλέον, ήταν συχνά ο πρώτος παίκτης της ομάδας σε ασίστ αφού συχνά έδινε έτοιμα γκολ στους συμπαίκτες του. Ήταν επίσης σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις στατικών φάσεων και κυρίως στις απευθείας εκτελέσεις φάουλ. Είχε χαρακτήρα νικητή, ήταν πολύ παθιασμένος στον αγωνιστικό χώρο, ανέλαβε με το «καλημέρα» τον ρόλο του ηγέτη και με την εμπειρία του καθοδηγούσε μαεστρικά τους συμπαίκτες του.

Ο Βέσκο Μιχαήλοβιτς πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην Ομόνοια και από άλλα πόστα. Τη σεζόν 2004-2005 και ενώ διένυε την τελευταία χρονιά του ως ποδοσφαιριστής, διετέλεσε παίκτης-προπονητής για μερικούς μήνες πριν από τον ερχομό του Χενκ Χάουαρτ στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ακολούθως, ανέλαβε ρόλο τεχνικού διευθυντή και τιμ μάνατζερ μέχρι που αποχώρησε τον Μάρτιο του 2009.

Είναι από τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο κυπριακό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ανόρθωσης, της Ομόνοιας και του ΑΠΟΕΛ και αυτό αποτελεί ένα αξιοσημείωτο γεγονός στην καριέρα του.

Γεννήθηκε στις 17/3/1968.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ