aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΣωτήρης Καΐαφας: «Πρέπει να πάρουμε επιθετικό και να κερδίσουμε τον ΑΠΟΕΛ»

Σωτήρης Καΐαφας: «Πρέπει να πάρουμε επιθετικό και να κερδίσουμε τον ΑΠΟΕΛ»

Τα 70 του χρόνια έκλεισε σήμερα ο πρώην εμβληματικός άσος της Ομόνοιας, Σωτήρης Καΐαφας. Το άλλοτε… βαρύ πυροβολικό των πρασίνων μιλώντας στον Super Sport (104.0) αναφέρθηκε στη φετινή πορεία της Ομόνοιας και κράτησε χαμηλούς τους τόνους ενόψει της συνέχειας.

Μίλησε, επίσης για την επιστροφή του κόσμου, τους Ντάρμπισαϊρ και Κακουλλή, ενώ στάθηκε και στην αμυντική λειτουργία των πρασίνων.

Αρχικά ανέφερε: «Το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα, ήταν από τα καλύτερα παιχνίδια τα τελευταία 4-5 χρόνια της Ομόνοιας. Αν συνεχίσει να παίζει με αυτό τον τρόπο η Ομόνοια με μια-δυο μεταγραφές θα μπορεί να χτυπήσει και πρωτάθλημα. Έτσι φαίνεται. Από κάποιους ποδοσφαιριστές που έχει η ομάδα και από αυτό που δείχνουν στο γήπεδο, αυτό εκλαμβάνω. Η ομάδα ικανοποίησε τον κόσμο που άρχισε και πιστεύει σε αυτή την ομάδα, ότι μπορεί για τα ψηλά

Για τον κόσμο που επέστρεψε: «Θα επιστρέψουν και κάποιοι άλλοι. Ο κόσμος αγανάκτησε την τελευταία 5ετία με την παρουσία που είχε η ομάδα. Τώρα που έχει αρχίσει και ανεβαίνει η ομάδα, ο κόσμος πιστεύω θα επιστρέψει στα γήπεδα. Με λίγη προσοχή όμως, να μην πάρει το μυαλό μας αέρα και να μην πετάμε στα σύννεφα. Ο κόσμος τώρα πιστεύει στην ομάδα, με ακόμα ένα μεγάλο ντέρμπι να κερδίσει η Ομόνοια, μεγάλο εννοώ με το ΑΠΟΕΛ. Μιλάω και με κόσμο και είναι η καρδιά τους καμένη για να κερδίσουν τον ΑΠΟΕΛ».

Για τη φετινή Ομόνοια και τι τον έχει πείσει: «Η αμυντική μας λειτουργία έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία. Τα δύο γκολ που δέχθηκε μέχρι τώρα, μάλιστα, είναι από πέναλτι. Όταν έχεις μια ομάδα καλή στην άμυνα, θα βρει τον τρόπο να βάλει και ένα γκολ στην επίθεση».

Για την επίθεση: «Πρέπει να βελτιωθεί ακόμη λίγο. Να υπάρχει λύση και πίσω από τον Ματ. Τώρα, υπάρχει η απουσία του με την ΑΕΚ. Πρέπει να ενισχυθεί με ένα επιθετικό όμως η Ομόνοια. Ο Κακουλής είναι ένα ταλέντο, όμως οι νεαροί, μπορεί να σου κάνουν το καλύτερο παιχνίδι, μπορεί να σου κάνει και το χειρότερο. Πρέπει να μπορούν να ανταπεξέλθουν».

Για την πορεία των πρασίνων: «Έγινε πάρα πολύ καλή δουλειά. Μια προσπάθεια τον Γενάρη να έρθουν ένας-δυο παίκτες και θα δούμε καλύτερα πράγματα».

Εσείς ήσασταν ένας δεινός γκολτζής, θα έχουμε ξανά ένα τέτοιο επιθετικό όπως εσείς: «Άλλο η εποχή η δική μου. Ήταν διαφορετικά, είχα μια… φουρνιά ποδοσφαιριστών από εξτρέμ και από μέσους, που βοηθούσαν πολύ. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, χωρίς βοήθεια, δεν μπορεί κάποιος να πετύχει πολλά γκολ».

Για τον πιο δύσκολο αμυντικό που έχει αντιμετωπίσει: «Ο πιο δύσκολος αμυντικός. Είχα αντιμετωπίσει τον Φακέτι, τον Λίλλο, τον Στέφανο. Και στη Λεμεσό είχε καλούς αμυντικούς, ο Κωνσταντίνου της Ανόρθωσης επίσης. Ήμουν ένας εκτελεστής, έβρισκα δύο ευκαιρίες, τη μια θα έβαζα

Για την Εθνική Κύπρου: «Όταν κάποια ταλέντα πάρουν ευκαιρίες, θα έχουμε και θετικά αποτελέσματα στην Εθνική. Μέχρι τότε, δεν θα έχουμε ποτέ Εθνική. Θα είμαστε σε αυτές τις ομάδες που είμαστε τώρα. Υπάρχουν παίκτες που ξεχωρίζουν πέρα από τον Πιέρο, όπως ο Ιωάννου. Αυτοί είναι βασικότατα στελέχη στην ομάδα τους. Αν θέλουμε να έχουμε Εθνική, πρέπει να βρουν τρόπους να παίζουν οι νεαροί».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ