aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣΣκηνικό-καρδιογράφημα για τον πράσινο λαό…

Σκηνικό-καρδιογράφημα για τον πράσινο λαό…

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Η υπόθεση θυμίζει ολίγον «η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα;». Για την ακρίβεια, ενδεχομένως να είναι ακόμη πιο πολύπλοκη. Οι ερευνητές στα αγγλικά πανεπιστήμια πιστεύουν ότι βρήκαν τη λύση στον… προαιώνιο γρίφο (η κότα είναι αυτή που κάνει το αβγό διότι προκειμένου να σχηματιστεί το κέλυφος του αβγού, είναι απαραίτητη μια πρωτεΐνη που εντοπίζεται μόνο στις ωοθήκες της κότας), αλλά οριστική απάντηση για την Ομόνοια της τρέχουσας περιόδου δεν έχει δοθεί.

Το κουβεντιάζαμε για αρκετή ώρα χθες στον Active 107.4 & 102.5 μαζί με τον Πανίκο Κωνσταντίνου, αλλά ως… συνήθως δεν βγάλαμε άκρη. Η Ομόνοια παίζει με τη Δόξα στο Μακάρειο και πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο οι Κατωκοπίτες έχουν ένα γκολ, ένα δοκάρι και μία κλασική ευκαιρία! Οι «τριφυλλόφοι» στέκονται στα πόδια τους και με δύο πολύ καλές εκτελέσεις κόρνερ του Μαργκάσα, στο 27’ είναι μπροστά στο σκορ με 2-1. Το ματς είναι, πλέον, στα μέτρα τους. Έχουν μία ολόκληρη ώρα μπροστά τους να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητά τους και να «καθαρίσουν» το ματς.

Προϋποθέσεις είχαν πολλές, ευκαιρίες λιγότερες και γκολ που θα «ξαλάφρωνε» τους οπαδούς τους στην εξέδρα, μηδέν. Λες και κάποιος τους είχε… «ματιάσει». Επιπόλαιες ενέργειες, σέντρες στον γάμο του καραγκιόζη και ασθενικές τελικές προσπάθειες. Σκηνικό-καρδιογράφημα για τον πράσινο λαό που υπομονετικά μαδούσε τη μαργαρίτα «τώρα θα το φάμε – τώρα θα το φάμε».

Σεβαστές οι απόψεις για το άγχος και την πίεση, γενικά παραδεκτή η αδυναμία στην αμυντική λειτουργία, αλλά στο συγκεκριμένο ματς, στους τομείς της ανάπτυξης και της αποτελεσματικότητας οι παίκτες του Πάμπου Χριστοδούλου, επιεικώς δεν πέρασαν τη βάση. Όταν ο Μαργκάσα είναι μακράν ο καλύτερος σε απόδοση ποδοσφαιριστής, εύκολα μπορεί να διερωτηθεί κανείς πώς ο Δημήτρης Χριστοφή δικαιολογεί ότι είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης των πρασίνων; Πώς τα καταφέρνει ο Αντόνια και κάνει τόσα λάθη και πώς ο Λόπες περνά απαρατήρητος; Κι ύστερα πώς μπορεί να έχει ουσιαστική αξία το ταλέντο του… όντως ταλαντούχου Κανού; Πόσα να προλάβει ο Μαργκάσα και πόσα ο Άλεξ Σοάρες;

Το θετικό για το «τριφύλλι» είναι ότι επέστρεψε στις νίκες μετά από ένα μήνα και κέρδισε βαθμούς και στον τομέα της ψυχολογίας. Η συνέχεια, βέβαια, θα είναι εξίσου δύσκολη κι ενδέχεται να γίνει ακόμη δυσκολότερη λόγω και της απουσίας του Ματ Ντέρμπισαϊρ. Όπως και να το κάνουμε, από μόνη της η παρουσία του Άγγλου φορ προσδίδει μία ξεχωριστή δυναμική. Στην απουσία του τα δεδομένα θα διαφοροποιηθούν και οι απαιτήσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες, ιδιαίτερα από κάποιους νεοφερμένους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ