aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΣίλντεφελντ: «Έτσι σκοπεύουν να σταματήσουν τη Ντιναμό; Σκόπιμα επέλεξαν την ώρα»!

Σίλντεφελντ: «Έτσι σκοπεύουν να σταματήσουν τη Ντιναμό; Σκόπιμα επέλεξαν την ώρα»!

«Σκιαγράφησε» την Ομόνοια ο Γκόρντον Σίλντεφελντ! Σε δηλώσεις που παραχώρησε στην ιστοσελίδα sportske.jutarnji.hr της χώρας του, μίλησε για τον τρόπο παιχνιδιού των πρασίνων. Όπως ανέφερε η ομάδα της Λευκωσίας είναι μια καλή, οργανωμένη και καλά τοποθετημένη στην άμυνα ομάδα, ωστόσο η άμυνα της δεν είναι… θαυμάσια και δεν είναι στο επίπεδο της Ντιναμό.

Ο Κροάτης πρώην αρχηγός της Ντιναμό σχολίασε παράλληλα τη ζέστη που επικρατεί στην Κύπρο, αλλά και την ώρα έναρξης του επαναληπτικού στο ΓΣΠ, για την οποία όπως τόνισε η Ομόνοια επέλεξε σκόπιμα.

Όσα δήλωσε ο Γκόρντον Σίλντεφελντ:

Αρχικά είπε: «Αυτή τη στιγμή στην Κύπρο μπορείς να μαγειρέψεις μεσημεριανό πάνω στο αυτοκίνητο. Ρίχνεις αυγά και σε ένα δευτερόλεπτο γίνονται. Είναι τρομερή η ζέστη, και γι ‘αυτό πήγαμε στην Πολωνία με τον Άρη. Ήταν αφόρητο, είναι τρομερά δύσκολο να προπονηθούμε».

Για τη ζέστη στην Κύπρο: «Στις 6 μ.μ.; Έλα, όχι… Είναι δυνατόν; Ω, μαμά μου. Ώστε έτσι σκοπεύουν να σταματήσουν τη Ντιναμό; Η ΟΥΕΦΑ δεν μπορεί να ορίζει την ώρα έναρξης ενός παιχνιδιού, οπότε ο οικοδεσπότης πρέπει να το κάνει. Φυσικά, η Ομόνοια επέλεξε σκόπιμα αυτή την ώρα, όταν ο ουρανός και η γη καίγονται στη Λευκωσία.

Κατά πάσα πιθανότητα αυτοί προπονούνται εκείνες τις ώρες, θα είναι έτοιμοι. Η Ντιναμό θα έχει τεράστια προβλήματα με τη ζέστη. Γνωρίζετε λοιπόν πώς θα είναι η ζέστη εκείνη τη στιγμή; Είναι… να πεθάνεις! Αλλά δεν πρόκειται μόνο για τις θερμοκρασίες, που θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία είναι ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό. Δεν έχουμε τέτοια υγρασία στην Κροατία.

Γι ‘αυτό είναι πολύ δύσκολο να αναπνεύσει κανείς. Δεν χρειάζεται καθόλου προθέρμανση πριν από το παιχνίδι, δεν χρειάζεται καν να τρέξεις, μόλις βγεις από τα αποδυτήρια, είσαι ήδη ιδρωμένος και ιδρώτας τρέχει από το μέτωπο».

Για την Ομόνοια: «Η Ομόνοια είναι καλή. Αρκετά αξιοπρεπής ομάδα και πολύ καλά οργανωμένη. Ξέρετε τι είδους ποδόσφαιρο παίζουν; Για παράδειγμα, όπως την Ριέκα όταν προπονητής ήταν ο Μάτζα Κεκ. Στην άμυνα είναι εξαιρετικά καλά οργανωμένοι, πειθαρχημένοι και μετά μετακινούνται στις αντεπιθέσεις και τις ημι-αντεπιθέσεις αφού πάρουν την μπάλα. Μπροστά έχουν αρκετούς ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να ολοκληρώσουν τις ενέργειες και να σκοράρουν ένα γκολ. Αυτοί είναι πραγματικά καλές μονάδες που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα σε όλους.

Αν και είναι καλά τοποθετημένοι στην άμυνα στο πίσω μέρος, η άμυνα τους δεν είναι… θαυμάσια. Όμως ως ομάδα, όλοι κάνουν πολύ καλή δουλειά μαζί. Ρίξτε μια ματιά στα αποτελέσματά τους. Δεν μπορώ να το κρύψω, υπήρχαν μερικά πολύ καλά αποτελέσματα σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Αλλά δεν νομίζω ότι η ποιότητά τους στην άμυνα είναι στο επίπεδο που βρίσκεται η Ντιναμό. Δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις ελλείψεις τους από πίσω. Στέκονται καλά πίσω από την μπάλα και λειτουργεί πραγματικά καλά για αυτούς. Ωστόσο, όταν τους πιάσεις σε ανοικτούς χώρους, αντιμετωπίζουν προβλήματα. Είναι πάντα λίγο αργοί εδώ.

Θα έχει πρόβλημα η Ντιναμό; «Άκου, δεν ξέρω τι να σου πω. Θα ήθελα η Ντιναμό να μην έχει προβλήματα με την Ομόνοια. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να είναι πολύ καλοί, πολύ καλύτεροι από ό,τι εναντίον της Σλάβεν Μπελούπο. Ναι, είδα ότι η Ντιναμό έχασε την Παρασκευή, ο προπονητής της Μπελούπο, ο Κλάφουριτς οργάνωσε τα πάντα υπέροχα από πίσω. Παρουσιάστηκε λάθος και τέλειωσε. Η Ντιναμό άνοιξε τελείως, σκόραραν άλλο ένα και τέλειωσε. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί εναντίον της Ομόνοιας, γιατί τιμωρούν, όπως ακριβώς τιμώρησε η Σλάβεν Μπελούπο. Είναι καλοί, αλλά δεν είναι σε καλή κατάσταση ακόμα, επειδή είναι η αρχή της σεζόν. Αλλά ούτε και ο Ντιναμό. Αλλά η Ντιναμό θα πρέπει να είναι πολύ πιο σοβαρή απέναντι στην Ομόνοια. Μου φάνηκε ότι ήταν χαλαροί εναντίον της Σλάβεν. Δεν πρέπει να είναι τώρα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ