aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΣερί, ηρεμία και δυναμική

Σερί, ηρεμία και δυναμική

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η αδυναμία της Ομόνοιας να πετύχει ένα καλό σερί νικών, της στερεί το δικαίωμα να κάνει το άλμα που ψάχνει τα τελευταία χρόνια. Η τελευταία φορά που οι πράσινοι πέτυχαν καρέ συνεχόμενων νικών ήταν ακριβώς πριν από έναν χρόνο (15 Δεκεμβρίου 2016 – 7 Ιανουαρίου 2017) όταν είχαν επικρατήσει διαδοχικά των Δερύνειας, Δόξας, Εθνικού και Καρμιώτισσας. Τερματίστηκε από τον Απόλλωνα στις 15 Ιανουαρίου, στο ΓΣΠ. Στην Ομόνοια, λοιπόν, θα ψάξουν σήμερα απέναντι στον Ερμή την τέταρτη σερί νίκη τους, αφού προηγήθηκαν αυτές επί των Πάφου, Αλκής και Ολυμπιακού.

Παράλληλα θα θελήσουν να δώσουν συνέχεια στο αήττητο σερί για πέμπτο αγώνα, με τον Πέτεφ στον πάγκο, αλλά και στην αντεπίθεσή τους για υλοποίηση του στόχου τους. Έτσι, θα συνεχίσουν ήρεμοι και με δυναμική ενόψει της συνέχειας, που έχουν να δώσουν σε διάστημα τριών ημερών δύο σερί ντέρμπι στο Τσίρειο, με Απόλλωνα και ΑΕΛ.

Απέναντι στην ομάδα του Καϊάφα, ο οποίος θα βρεθεί ως αντίπαλος της Ομόνοιας για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν με τον Άρη στο ΓΣΠ στις 20 Φεβρουαρίου 2016 – νίκησε το «τριφύλλι» με 2-1), οι πράσινοι παρουσιάζονται αποφασισμένοι, αλλά και υποψιασμένοι. Δεν ξεχνούν το «χαστούκι» στο ματς του α’ γύρου στο ΓΣΖ, όταν έχασαν με 2-1.

Οι πράσινοι θα παρουσιαστούν με δύο νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα. Επανέρχεται ο Χριστοφή και θα απουσιάσει ο Μαργκάσα λόγω καρτών (που θα είναι η πρώτη του απουσία στην τρέχουσα σεζόν), τη θέση του οποίου θα πάρει εκτός απροόπτου ο Μαντούρο. Με το προσφιλές του σχήμα, 4-4-2, θα παρουσιάσει την ομάδα του ο Πέτεφ. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μιχαΐλοφ.

Την τετράδα στην άμυνα θα αποτελούν, από δεξιά προς αριστερά, οι Ζαΐλσον, Γ. Σοάρες, Κατελάρης και Καντέ. Στη μεσαία γραμμή, στον άξονα, οι Α. Σοάρες, Μαντούρο και στα άκρα οι Χριστοφή (δεξιά) και Αντόνια (αριστερά). Επιθετικό δίδυμο οι Λόπες και Ντέρμπισαϊρ. Πέρα του Μαργκάσα θα απουσιάσουν, επίσης λόγω καρτών, οι Μπρέεφελντ και Δημητρίου, ενώ δεν υπολογίζονται και πάλι οι Κανού και Εκίθα.

Πιο έντονη, σε σχέση με τα πρόσφατα εντός έδρας ματς της ομάδας, θα είναι η παρουσία του κόσμου της Ομόνοιας. Κι αυτό έχει να κάνει με τις τρεις σερί επιτυχίες και τη δυναμική που έχει ανακτήσει η ομάδα με τον Πέτεφ στον πάγκο της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ