aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΣέχου: «Ξέρω τι σημαίνει η Ομόνοια, μίλησα μία ώρα με τον Μπεργκ» (vid)

Σέχου: «Ξέρω τι σημαίνει η Ομόνοια, μίλησα μία ώρα με τον Μπεργκ» (vid)

Τι πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας παραχώρησε ο Αμπντουλαχί Σέχου. Ο Νιγηριανός πολυθεσίτης ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε στους λόγους που τον ώθησαν να απαντήσει θετικά στην πρόταση των πρασίνων και οριοθέτησε τους στόχους του με την ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Πώς νιώθεις για το νέο κεφάλαιο της καριέρας σου και τη μετεγγραφή στην Ομόνοια; «Σίγουρα είναι μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου το να έρθω στην Ομόνοια. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Είναι μεγάλη πρόκληση για εμένα. Το να είσαι στην Ομόνοια ξέρω τι σημαίνει.Ξέρω τους στόχους του Συλλόγου και επίσης τους οπαδούς. Είμαι έτοιμος και είμαι εδώ γι’ αυτό».

Ποιοι είναι οι λόγοι που σε έκαναν να αποδεχθείς την πρόταση της Ομόνοιας; «Είναι πολλοί οι λόγοι. Δέχθηκα την πρόταση της Ομόνοιας γιατί έπαιξα εδώ. Ξέρω τον Σύλλογο, ξέρω τα πάντα για την ομάδα. Είναι ένας Σύλλογος που πάντα έχει φιλοδοξίες και στόχους. Σίγουρα η Ομόνοια είναι μεγάλη ομάδα εδώ στην Κύπρο, όλοι το γνωρίζουν αυτό. Όταν έλαβα την προσφορά, στη συνέχεια έλαβα και μερικές άλλες προτάσεις όμως διάλεξα να είμαι εδώ. Ήξερα πως αν έρθω εδώ θα συμβάλω στην ομάδα για να πετύχει. Η ομάδα παίζει επίσης στην Ευρώπη. Βλέπεις τι έκανε στα προκριματικά, τα πήγε πολύ καλά. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ».

Μίλησες με τον κ. Μπεργκ πριν υπογράψεις; «Δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω πριν με τον προπονητή, αλλά μίλησα με τον Σίμο (Ταραπουλούζη) γιατί έχουμε συνεργαστεί προηγουμένως. Όταν ήρθα εδώ βρέθηκα με τον προπονητή, μιλήσαμε περίπου μία ώρα και μου εξήγησε τα πάντα για το Σύλλογο και για τους στόχους».

Είναι η δεύτερη φορά που θα παίξεις στην Κύπρο. Νιώθεις ήδη άνετα εδώ; «Πάντα λέω ότι η Κύπρος είναι το σπίτι μου. Στην εδώ παραμονή μου όταν ήμουν στην Ανόρθωση ένιωθα πολύ χαρούμενος. Από πριν να έρθω δέχθηκα πολλά μηνύματα από τους οπαδούς της Ομόνοιας και αυτό με έκανε να αισθανθώ πολύ χαρούμενος και πως έρχομαι στο σπίτι μου ξανά. Η Κύπρος είναι το σπίτι μου και πάντα νιώθω ευπρόσδεκτος όταν έρχομαι εδώ».

Πώς είναι η φυσική σου κατάσταση; Είσαι έτοιμος να παίξεις; «Ωραία, από τότε που ήρθα δουλεύω. Βλέπω πως ναι, είμαι έτοιμος να παίξω αλλά ο προπονητής θα αποφασίσει. Ίσως να πάρω κάποια λεπτά εκτός και αν νιώσει ότι ακόμα δεν είμαι έτοιμος. Είναι κάποια άτομα που είναι η δουλειά τους να δουν αν είμαι έτοιμος ή όχι. Για την ώρα είμαι ΟΚ και μπορώ να παίξω, το νιώθω πως είμαι έτοιμος να προχωρήσω».

Η ομάδα έχει υψηλούς στόχους στο πρωτάθλημα, το κύπελλο και την Ευρώπη. Είσαι έτοιμος να προσαρμοστείς σε αυτούς; «Για να είμαι ειλικρινής, όλοι γνωρίζουν ότι η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Μπορώ να δω πως είναι ένα από τα καλύτερα σύνολα που συνάντησα. Ο τρόπος που με δέχθηκαν στα αποδυτήρια δείχνει πως όλοι είναι σαν μια οικογένεια. Δεν έμεινα έκπληκτος από αυτό ή από τους στόχους και τα υπόλοιπα. Είναι μια ομάδα σαν οικογένεια, όλοι είναι ενωμένοι και το ένιωσαν όταν ήρθα. Επίσης είναι καλό το ότι για εμένα σαν παίκτης δεν θα είναι εύκολο γιατί στην ομάδα όλοι τα πάνε πολύ καλά. Όλοι στην ομάδα προσπαθούν να παλεύουν. Είμαι εδώ για να βοηθήσω. Απλά να ξεκαθαρίσω ότι θα δουλέψω σκληρά για να συμβάλω στο να πάρουμε περισσότερους βαθμούς και να πετύχουμε περισσότερους στόχους».

Ο κόσμος μας είναι απαιτητικός και υποστηρίζει πάντα την ομάδα: «Φυσικά όταν παίζεις στην Ομόνοια ξέρεις τι περιμένουν οι οπαδοί. Εγώ το γνωρίζω. Ακόμα και πριν έρθω εδώ, είχα παίξει αρκετά παιχνίδια εναντίων της Ομόνοιας. Ξέρω τι θέλει ο κόσμος, ξέρω τι περιμένει όχι μόνο ατομικά από έναν ποδοσφαιριστή αλλά από την ομάδα. Θα κάνω ότι καλύτερο, θα παλέψω γι’ αυτή την ομάδα και θα τα δώσω όλα. Επίσης, θέλω να τους ευχαριστήσω για την υποστήριξη και για τις ωραίες ευχές που μου έστειλαν πριν καν έρθω εδώ. Ακόμα, όταν ήρθα έλαβα πολλά μηνύματα από τους φιλάθλους της Ομόνοιας και θέλω να τους ευχαριστήσω γι’ αυτό».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ