aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΣέχου κέρναγε, Ομόνοια έπινε!

Σέχου κέρναγε, Ομόνοια έπινε!

TOY AΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η Ομόνοια έκανε σε ακόμη έναν αγώνα το καθήκον της. Αν το προτιμάτε, ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου! Οι πράσινοι, δεν εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους, αλλά πήραν αυτό που ήθελαν, καθώς έπαιξαν όσο χρειαζόταν. Επικράτησαν χθες βράδυ της Ανόρθωσης με 2-0 με τα γκολ των Τιάγκο (44΄) και Τσέποβιτς (78΄) στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» μετά από ισάριθμες ασίστ του Σέχου και συνεχίζουν την επέλασή τους. Το τρίποντο κόντρα στην «Κυρία» ήταν η συνέχεια της αντεπίθεσης της αρμάδας του Μπεργκ, που μετρά τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε ματς. Έφτασε στους 72 βαθμούς, διεύρυνε τη διαφορά από την ΑΕΛ (+4) και τον Απόλλωνα (+6), ομάδες που μετρούν σήμερα δυνάμεις στο Τσίρειο.

Όσο για την Ανόρθωση; Παρέμεινε για έβδομο σερί παιχνίδι μακριά από τη νίκη στα πλέι οφ. Η χθεσινή ήταν η τρίτη ήττα, ενώ σε τέσσερα ματς «κόλλησε» στην ισοπαλία. Ασφαλώς, το ματς της χρονιάς για είναι την Τετάρτη, όπου θα κληθεί στο ΓΣΠ απέναντι στον ΑΠΟΕΛ να υπερασπιστεί τη νίκη (1-0) και να προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου. Για προληπτικούς λόγους έμεινε χθες εκτός αποστολής ο Κβιλιτάια.

Οι νικητές, μπήκαν από την αρχή αποφασιστικά στο στάδιο της Λάρνακας. Με συνοχή στις τρεις γραμμές και με γρήγορες επιστροφές, κατάφεραν να αφοπλίσουν επιθετικά τους γηπεδούχους, έχοντας αυτομάτως την πρωτοβουλία των κινήσεων. Δεν εκδήλωσαν επιθέσεις από τον άξονα, προτιμώντας τη σίγουρη επιλογή του Σέχου. Ο Αφρικανός ανέβαινε από τα δεξιά, υποστήριζε τις ενέργειες του Μποτεάκ, με τους πράσινους να γίνονται επικίνδυνοι. Ο Γάλλος εξτρέμ αποτέλεσε μόνιμη πηγή κινδύνου για την Ανόρθωση, χάνοντας τρεις ευκαιρίες για να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο (9΄, 32΄, 40΄). Οσο για τον Σέχου; Είδε το ευθύβολο σουτ από διαγώνια θέση να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι (35΄), ενώ από δική του σέντρα, ξεκλειδώθηκε η άμυνα της «Κυρίας», με τον Τιάγκο να εκτελεί με τη μία (44΄). Η ομάδα του Κετσπάγια, στο πρώτο μισό του 45λεπτου συνεχώς αμυνόταν. Αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα και να εκδηλώσει οργανωμένες επιθετικές προσπάθειες. Το γεγονός πως απείλησε μία μόλις φορά, αντικατοπτρίζει πολλά (Μίχα 42’). Και λέει πολύ περισσότερα η διπλή αλλαγή του Γεωργιανού στο ημίχρονο, με τους Χουσμπάουερ και Χριστοφή να παίρνουν τη θέση των Μίχα και Οκριασβίλι.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Στο γήπεδο που έκλαψε, έλαμψε!

Η αλήθεια πως οι κυανόλευκοι είχαν περισσότερη ενέργεια και πιο αρμονικές σε σχέση με το πρώτο μέρος, ωστόσο υστέρησαν την παραγωγή φάσεων. Εκτός από την κεφαλιά του Αμπαρτζουμιάν μετά από εκτέλεση κόρνερ (76΄), δεν έκαναν αισθητή την παρουσία στο αντίπαλο κουτί. Σε αντίθεση με τους πράσινους, οι οποίοι έχοντας υπομονή στο παιχνίδι τους, προειδοποίησαν τρεις φορές  (Λανγκ 50΄, Τσέποβιτς 60΄, Τιάγκο 68΄) και στην τέταρτη «κλείδωσαν» τη σπουδαία νίκη με πλασέ του Τσέποβιτς (78΄). O Κούσουλος, πάντως, έγινε αναγκαστική αλλαγή. Εκ πρώτης δεν αντιμετωπίζει κάτι σοβαρό, ωστόσο θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις για να διαφανεί το πρόβλημα που αποκόμισε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ