aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΣαββίδης: «Ο λόγος που είπα “όχι” στα λεφτά του Μελισσανίδη και στον ΠΑΟΚ»

Σαββίδης: «Ο λόγος που είπα “όχι” στα λεφτά του Μελισσανίδη και στον ΠΑΟΚ»

Το 1981 φόρεσε για πρώτη φορά το τριφύλλι στο στήθος και έμελλε να εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους θρύλους της Ομόνοιας και του κυπριακού ποδοσφαίρου. Τα σύνορα της χώρας μας, όμως, ήταν πολύ μικρά για να χωρέσουν το ποδοσφαιρικό του άστρο και έτσι το 1987 έκανε σπουδαία μετεγγραφή για την ΑΕΚ Αθηνών, στην οποία διετέλεσε αρχηγός, και μεγαλούργησε για μια πενταετία (1987-92).

Ο λόγος φυσικά για τον Γιώργο Σαββίδη, ο οποίος ήταν καλεσμένος στον «Active» (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» και ανάμεσα σε άλλα θυμήθηκε την επιστροφή του το 1992από τον «Δικέφαλο» στην Ομόνοια. Θυμίζουμε ότι τότε ήταν η λατρεία του κόσμου του «τριφυλλιού» που τον έντυσε ξανά στα πράσινα, καθώς με εισφορές κατέστη εφικτό να ολοκληρωθεί η επιστροφή του.

Διαβάστε επίσης: Γιώργος Σαββίδης: «Ο μεθοδικός Μπεργκ και ο Κακουλλής που θυμίζει λίγο εμένα»

«Είχα δώσει τον λόγο μου στην Ομόνοια, δεν είχα υπογράψει. Τότε με πήρε τηλέφωνο ο Μελισσανίδης και μου έκανε πρόταση 75.000 λίρες για ένα χρόνο και η Ομόνοια μου έδινε 50.000 λίρες για δύο χρόνια. Του είπα ότι έδωσα τον λόγο μου, δεν ξέρω τι είπε από μέσα του για μένα (γέλια)», είπε. Και συνέχισε: «Όταν πήρα την απόφαση να επιστρέψω, από την Κύπρο μόνο η Ομόνοια με είχε προσεγγίσει. Από την Ελλάδα με πήραν τηλέφωνο από τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν ήθελα να πάω σε άλλη ελληνική ομάδα, δεν ήθελα να προδώσω την ΑΕΚ. Επέστρεψα στην Ομόνοια, με την οποία έζησα μεγάλες στιγμές. Κορυφαία μου στιγμή τη σεζόν 1984-85, όταν αναδείχθηκα πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και ποδοσφαιριστής της χρονιάς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ