aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΣαν βγεις στον πηγαιμό για την Πάφο

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Πάφο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Το πως η Πάφος είναι μια από τις «attraction» του φετινού πρωταθλήματος, στα ΜΜΕ και όχι μόνο, για πολλούς λόγους και αιτίες είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Οι Ρώσοι επενδυτές έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη, δεν τσιγκουνεύτηκαν καθόλου, στην προσπάθειά τους να βγάλουν την ομάδα στον «αφρό». Κάτι που από πέρσι επεδίωκαν, τα πράγματα ωστόσο δεν τους πήγαν όπως θα ήθελαν ή τα περίμεναν.

Έκαναν κι αυτοί τα λαθάκια τους (ειδικά στον αγώνα με την ΑΕΚ και τον «πιτσιρικά» Ζαντή, αλλά και στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι), έπαθαν και έμαθαν κατά πώς λέμε και ξανάβαλαν μπρος, ακόμα πιο αποφασιστικά, ακόμα πιο απαιτητικά.

Και φέτος κάποια αποτελέσματα δεν τους «έκατσαν», είτε από ατυχία είτε από δικά τους λάθη, στον αγώνα με την Ομόνοια όμως τους «έφεξε». Πήραν τη νίκη και έκαναν αυτό που λέμε restart (αν και προσωπικά ο όρος δεν με βρίσκει σύμφωνο, γιατί απλούστατα μια ποδοσφαιρική ομάδα δεν είναι μηχανή, αλλά το εκλαμβάνω απλώς και μόνο ως σχήμα λόγου) και κάνουν και πάλι όνειρα. Και έχουν κάθε λόγο και δικαίωμα να ονειρεύονται και μάλιστα όχι απλώς και μόνον επειδή έχουν το δικαίωμα, αλλά γιατί μπορούν και προπάντων γιατί έχουν το υλικό, την ποιότητα και τις δυνατότητες. Επειδή όμως δεν μου αρέσει να χαϊδεύω αυτιά, θα πω ότι η ομάδα του Κόπιτς έχει αδυναμίες, κυρίως αμυντικές, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που η ομάδα του μοιάζει να λειτουργεί με τον «νόμο» της αλάνας! Έτερον εκάτερον…

Διαβάστε επίσης: Πάφος FC: Ο χρόνος δουλεύει υπέρ της

Φάνηκε και στον αγώνα με την Ομόνοια, πως άμα σουλουπωθεί, όταν επιστρέψουν οι τραυματίες και η ομάδα «δέσει» έχει πολύ καλή προοπτική και πιθανότητες για να υλοποιήσει τους στόχους και τις επιδιώξεις της. Άλλο τόσο σίγουρο θεωρώ πως η νίκη θα συσπειρώσει και πάλι τον κόσμο της ομάδας, ο οποίος φώναξε «παρών» στο κάλεσμα των παραγόντων, παρά την όποια και όποιες απογοητεύσεις ένιωσαν πέρσι και φέτος.

Ζητούμενο για την Πάφος FC είναι να «χτίσει» και να δώσει συνέχεια πάνω στη νίκη επί της Ομόνοιας και να μην «χύσει την καρδάρα με το γάλα», γιατί μετά θα τρέχει και πάλι. Σε τέτοιο ενδεχόμενο θα χάσει εκ νέου την επαφή με τα βαγόνια που οδηγούν στα ψηλά της βαθμολογίας και επειδή φέτος ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι εντονότερος όσο ποτέ προηγουμένως, είναι αμφίβολο αν θα της ξαναδοθεί η ευκαιρία να βρεθεί σε θέση βολής. Παρότι είναι πολύ νωρίς ακόμη, οι μνηστηρές της εξάδας είναι πέραν των εφτά ομάδων!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ