aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΨυχρός εκτελεστής και υπόδειγμα επαγγελματία (δηλώσεις)

Ψυχρός εκτελεστής και υπόδειγμα επαγγελματία (δηλώσεις)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Μεγάλο ενδιαφέρον προκαλεί το άρθρο της ιστοσελίδας omonoianews.com για τη συνεργασία του Κίλιαν Σέρινταν με τον Νάιαλ Στακ. Το συγκεκριμένο κομμάτι αναλύει με κάθε λεπτομέρεια του Ιρλανδού αθλητικού ψυχολόγου, τη συνεργασία του με τον επιθετικό της Ομόνοιας και αποδεικνύει εμπράκτως το πόσο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής είναι ο «Σέριφ».

Άλλωστε στην τρίχρονη παρουσία του στην Κύπρο, τόσο στον ΑΠΟΕΛ, όσο και στην Ομόνοια ποτέ δεν έδωσε δικαίωμα σε κάποιον για να τον κακολογήσει, τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Το γεγονός, δε, πως κατά τη διάρκεια των διακοπών του συνεχίζει τις προπονήσεις για να παραμείνει σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης, δείγμα του επαγγελματισμού του.

Πιο κάτω μερικές από τις ατάκες του αθλητικού ψυχολόγου που βελτίωσε πολύ τις επιδόσεις του Σέρινταν στον αγωνιστικό χώρο. Φέτος, σε όλες τις διοργανώσεις πέτυχε 19 γκολ και μοίρασε 10 ασίστ.

  • «Πραγματικά ταιριάξαμε. Τον ενδιέφερε πολύ να αναπτύξει το μένταλ κομμάτι του παιχνιδιού του. Είναι και πολύ ενδιαφέρον σαν χαρακτήρας ενώ έχει δυνατό GAA(σ.σ. Gaelic Football) παρελθόν που μας βοήθησε να δέσουμε άμεσα.
  • «Η δουλειά στο τομέα της νοοτροπίας, είχε σημαντικά αποτελέσματα για το Κίλιαν. Έχει καταφέρει να κρίνει σωστά τον εαυτό του και να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι του».
  • «Ψάχνει πάντα τρόπους να βελτιωθεί και επειδή είναι τόσο πρόθυμος, πετυγχαίνει. Από τη μέρα που ξεκινήσαμε να δουλεύουμε μαζί, πέτυχε περισσότερα γκολ από οποιονδήποτε άλλο στη λίγκα. Δεν εξαρτάται τόσο πολύ από τις δικές μου μεθόδους, αλλά περισσότερο στο πώς τις εφαρμόζει ο ίδιος και πώς προσπαθεί να ξεχωρίσει και να βελτιώσει τον εαυτό του. Βρίσκει μόνος του όλες τις απαντήσεις. Εγώ απλά τον βοηθώ να τις βρει».
  •  «Η αρχική μας συνάντηση κράτησε τέσσερις ώρες και μιλήσαμε για τα πάντα, την προσέγγιση του στο παιχνίδι, την καριέρα του πιο παλιά. Δεν ήξερα τα πάντα για αυτόν πριν μιλήσουμε. Έπρεπε να πιστέψει πραγματικά σε αυτό που πρότεινα, αλλά το αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή».
  • «Με τον Σέρινταν γνωριστήκαμε επειδή ήταν απλά ευγενικός. Ήμουν Ιρλανδός και μετακόμιζα στη Κύπρο, προσπάθησε να είναι ευγενικός και να με κάνει να νιώσω άνετος. Όταν όμως αρχίσαμε να μιλάμε και αναλύσαμε το παιχνίδι του, ήταν βέβαιος πως μπορούσε να τον αλλάξει η όλη διαδικασία. Δεν το λέω εγώ, ο ίδιος το λέει».
  • «Κάνουμε πολύ απλά πράγματα, αλλά ο ίδιος κάνει συμβόλαια με τον εαυτό του και προσπαθεί συνέχεια να γίνεται καλύτερος. Το ποδόσφαιρο είναι ένας κόσμος που τρως τους άλλους ή σε τρων. Αν δεν αποδίδεις, θα σε αντικαταστήσουν. Στα 27 του παίζει κάθε εβδομάδα για τη καριέρα και τη δουλειά του και πρέπει να αποδίδει στο μέγιστο. Το αντιλαμβάνεται και είναι αυστηρός με τον εαυτό του».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ