aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«"Ψήνεται" για τον Παναθηναϊκό ο Χριστοφή»

«”Ψήνεται” για τον Παναθηναϊκό ο Χριστοφή»

Μακροσκελές ρεπορτάζ σχετικά με τον Δημήτρη Χριστοφή και τη φημολογούμενη πιθανότητα να μετεγγραφεί στον Παναθηναϊκό παραθέτει η ελλαδική ιστοσελίδα «Contra.gr».

Πιο κάτω σας παραθέτουμε αυτούσια αποσπάσματα από το μακροσκελές ρεπορτάζ:

Η αγωνιστική σεζόν μπαίνει σιγά-σιγά στην τελική της ευθεία, με το φίνις της κανονικής περιόδου και τους πρώτους ημιτελικούς Κυπέλλου την Μεγάλη Εβδομάδα, ωστόσο στον Παναθηναϊκό έχουν ξεκινήσει ήδη την προεργασία του καλοκαιρινού, μεταγραφικού σχεδιασμού και το πρώτο στάδιο των επαφών τους. Εστιάζοντας κυρίως -σ’ αυτή τη φάση- σε περιπτώσεις «ελεύθερων» παικτών που έχουν κεντρίσει την προσοχή του Νίκου Λυμπερόπουλου.

Μία εξ αυτών είναι και ο winger της Ομόνοιας, Δημήτρη Χριστοφή, το όνομα του οποίου έφερε στο προσκήνιο την περασμένη Παρασκευή (31/3) το Contra.gr. Πάμε να δούμε πως έχουν τα δεδομένα ετούτη τη στιγμή. Για τον 27χρονο, διεθνή ακραίο μεσοεπιθετικό της κυπριακής ομάδας έχει πολύ καλή άποψη τόσο ο τεχνικός διευθυντής των πράσινων, όσο και ο Μαρίνος Ουζουνίδης που έχει εξαιρετική εικόνα της «αγοράς» της Μεγαλονήσου.

Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη βολιδοσκοπήσει… προθέσεις απ’ την πλευρά του Χριστοφή και βλέπει πως υπάρχει πολύ πρόσφορο έδαφος, αφού κι ο ίδιος θέλει να δοκιμάσει για ακόμη μία φορά τις δυνάμεις του εκτός… νησιού, μετά το διετές πέρασμά του απ’ την ελβετική Σιόν (2013-15). Πολύ πιο ώριμος πλέον, «…στην καλύτερη φάση της ηλικίας του» όπως έλεγε άνθρωπος που… συνδέεται με την υπόθεση και τον πρώτο (ανεπίσημο) κύκλο επαφών, με τον Τζίμι (όπως είναι το παρατσούκλι του στην Κύπρο) να μετράει την εφετινή σεζόν 7 γκολ και 7 ασίστ σε 24 επίσημα ματς με τα «τριφύλλια» της Ομόνοιας.

«Ψήνεται» για Παναθηναϊκο

Στο συμβόλαιο που υπέγραψε το 2015 ο Κύπριος άσος με την Ομόνοια, όταν επέστρεψε απ’ την Ελβετία ο Χριστοφή, υπάρχει όντως όρος «ελευθερίας» δίχως οικονομικά ανταλλάγματα, εάν λάβει στα χέρια του πρόταση από ομάδα εκτός Κύπρου που θα του προσφέρει συμβόλαιο 250.000 ευρώ ετησίως. Ποσό που είναι ακριβώς εντός των ορίων και της… μπάλας που θα παίξει ο Λύμπε στις καλοκαιρινές μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού.

Για τον 27χρονο άσο προέκυψε στην πορεία ενδιαφέρον και από τον ΠΑΟΚ, όμως ο ίδιος δείχνει να έχει προτίμηση προς τους πράσινους, αφού εκτιμά πως στον Παναθηναϊκό θα έχει πολύ περισσότερο χώρο και χρόνο για να παίξει και πολύ πιο ξεκάθαρο ρόλο.

Σίγουρος για το «ιδιοκτησιακό»

Που… φρενάρει επί του παρόντος το θέμα; Πρώτον στο γεγονός ότι στο «τριφύλλι» θέλουν να είναι απολύτως σίγουροι γύρω από το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ποδοσφαιριστή, προτού κάνουν πολύ πιο επίσημα κάποια κίνηση. Με απλά λόγια, ο Λυμπερόπουλος θέλει πρώτα να γίνει… φύλλο και φτερό το συμβόλαιο του Χριστοφή με την Ομόνοια, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει έστω και μία «ασάφεια» ή «γκρίζα ζώνη» στον όρο της αποδέσμευσης ή αν τα πράγματα είναι όπως υποστηρίζει η πλευρά του παίκτη. Δηλαδή πως ισχύει απόλυτα ο όρος «ελευθερίας».

Διότι δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να «ανοίξει» μία υπόθεση με… θολό ιδιοκτησιακό τοπίο και να ξοδέψει χρόνο, όπως έγινε τον περασμένο Ιανουάριο με τον Ισραηλινό μέσο, Ομρί Αλτμάν της Χάποελ Τελ Αβίβ. Και γι’ αυτό το όνομά του δεν πρόκειται να επιβεβαιωθεί ανεπισήμως ή επισήμως, αν δεν έχουν πρώτα οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ξεκάθαρη εικόνα του συμβολαίου του παίκτη με την Ομόνοια και το αν έχει δικαίωμα να μείνει ελεύθερος.

Τον «πρώτο λόγο»

Και γι’ αυτό άλλωστε οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις τους στην αγορά αφορούν ακραίους μεσοεπιθετικούς, με το όνομα του Χριστοφή να βρίσκεται ήδη ψηλά στην «πράσινη» λίστα. Χωρίς εντούτοις, να είναι το μοναδικό… Υπάρχει ωστόσο, μια «άτυπη» συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές να έχει ο Παναθηναϊκός τον… πρώτο λόγο στην υπόθεσή του. Κι αυτό είναι ένα δυνατό χαρτί για τους πράσινους, που έχουν ενημερώσει και τους ανθρώπους του ποδοσφαιριστή πως θα έχουν πλέον πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα για το «προχωράμε ή δεν προχωράμε» μέχρι τα μέσα Μαΐου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ