aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΠροσοχή! Νεοφώτιστες... «μπανανόφλουδες»

Προσοχή! Νεοφώτιστες… «μπανανόφλουδες»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Εύκολα παιχνίδια δεν υπάρχουν, ενώ αναμετρήσεις σαν τη σημερινή κόντρα στην Πάφος FC (19:00 Cytavision 2, Active 107.4 & 102.5) κρύβουν πολλές παγίδες για την Ομόνοια. Προφανώς και για το «τριφύλλι» δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτέλεσμα στο ματς στο «Στέλιος Κυριακίδης» πλην της νίκης, όμως για να φτάσει στην κατάκτησή της θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια.

Απέναντι σε κλειστή άμυνα, η Ομόνοια θα πρέπει να έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας, ανάλογη με αυτήν του πρώτου 30λεπτου του αγώνα με τον Εθνικό, θα πρέπει να δείξει υπομονή στο παιχνίδι της αλλά και να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στα μετόπισθεν, όταν οι αντίπαλοι παίκτες θα αντεπιτίθενται. Αυτές είναι και μερικές από τις οδηγίες που έδωσε στους παίκτες του ο Πάμπος Χριστοδούλου, ο οποίος πιστεύει ότι αν τις ακολουθήσουν πιστά, θα αποφευχθεί τυχόν στραβοπάτημα.

Είναι αλήθεια πως αρκετές φορές οι πράσινοι πάτησαν την… μπανανόφλουδα όταν αντιμετώπισαν νεοφώτιστες ομάδες μακριά από το ΓΣΠ. Παραδείγματα πολλά, με πιο πρόσφατο αυτό με αντίπαλο την Αναγέννηση στη Δερύνεια (2-2), την περσινή σεζόν. Το «Goal» ανέτρεξε στο αρχείο του δέκα αγωνιστικές περιόδους πίσω και εντόπισε τις περιπτώσεις που η Ομόνοια έχασε βαθμούς εκτός έδρας απέναντι σε ομάδες που την προηγούμενη σεζόν αγωνίζονταν στη Β’ Κατηγορία.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δεν είναι και τα καλύτερα για τους πράσινους. Την τελευταία 10ετία, οι πρωτευουσιάνοι έδωσαν 29 παιχνίδια κόντρα σε νεοφώτιστους αντιπάλους και σε δέκα από αυτά έχασαν βαθμούς. Πιο απλά; Μια στις τρεις φορές η Ομόνοια επιστρέφει στη βάση της έχοντας αφήσει βαθμούς κόντρα σε φαινομενικά υποδεέστερες ομάδες. Στα αξιοσημείωτα καταγράφεται το γεγονός ότι η τελευταία εκτός έδρας ήττα για το «τριφύλλι» εντοπίζεται τη σεζόν 2015-16 και ήταν από τη σημερινή της αντίπαλο, την Πάφος FC. Να, λοιπόν, άλλος ένας καλός λόγος για να θέλει η Ομόνοια να κερδίσει την παφιακή ομάδα. Για εκδίκηση!

Στον σχετικό πίνακα μπορείτε να δείτε τα παιχνίδια που το «τριφύλλι» απώλεσε βαθμούς εκτός έδρας κόντρα σε νεοφώτιστες ομάδες, την τελευταία 10ετία.

ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΒΑΘΜΩΝ ΑΠΟ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΕΣ

Σεζόν 2007-08

Αλκή 1-2

Δόξα 0-1

ΑΠΟΠ 0-0

Σεζόν 2011-12

Άρης 1-1

Δερύνεια 1-1

Σεζόν 2012-13

Δόξα 1-1

Σεζόν 2013-14

Άρης 1-1

Ερμής 1-1

Σεζόν 2015-16

Πάφος FC 1-2

Σεζόν 2016-17

Δερύνεια 2-2

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ