aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑ«Πράσινο» ρόστερ… στα φόρτε του!

«Πράσινο» ρόστερ… στα φόρτε του!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Με την προσθήκη του Τζόναθαν Μπεντέκε, διαμορφώθηκε και το ρόστερ της Ομόνοιας για τη σεζόν 2017-18. Τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο, όταν θα «ανοίξει» η χειμερινή μετεγγραφική περίοδος. Με τον Βέλγο επιθετικό ο αριθμός των μετεγγραφικών κινήσεων έφθασε τις 14. Δηλώθηκαν οι 13 αφού, ως γνωστόν, ο Κάι τραυματίστηκε σοβαρά με το «καλημέρα» και τέθηκε εκτός ρόστερ. Πολλά τα νέα πρόσωπα για τους πράσινους, ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι η Ομόνοια να κάνει καλή πορεία, βάσει των προσδοκιών διοικούντων και κόσμου.

Σε είκοσι – πέντε ποδοσφαιριστές θα στηριχθεί ο Πάμπος Χριστοδούλου στη φετινή σεζόν. Το «πράσινο» ρόστερ είναι… στα φόρτε του όσον αφορά τον μέσο όρο ηλικίας. Βρίσκεται στα 26 του χρόνια (για την ακρίβεια ο μέσος όρος ηλικίας είναι 26.32). Σε εξαιρετικά καλή ποδοσφαιρικά ηλικία το έμψυχο δυναμικό της Ομόνοιας, δηλαδή διαθέτει και εμπειρία και ενθουσιασμό.  Απομένει η σωστή διαχείρισή του από την τεχνική ηγεσία, η οποία έκανε τις επιλογές της απομένει να την δικαιώσουν. Όπως φάνηκε στα φιλικά, υπάρχει και ποιότητα και βάθος. Είναι, βάσει επιλογών ανά θέση, ένα ισορροπημένο ρόστερ. Υπάρχουν για όλες τις θέσεις τουλάχιστον δυο επιλογές και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις η «μάχη» για την εξασφάλισή της θα είναι έντονη.

Όσον αφορά την κάθε γραμμή ξεχωριστά, η αμυντική με την επιθετική έχουν τον ίδιο μέσο όρο ηλικίας. Στα 25.4 η άμυνα και στα 25.5 η επίθεση. Η πιο… γερασμένη γραμμή είναι η μεσαία, με μέσο όρο ηλικίας τα 30.2 χρόνια. Η μέση ηλικία των τερματοφυλάκων είναι στα 24.6. Ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας είναι ο Ανδρέας Κατσαντώνης, μόλις στα 17 του χρόνια ο διεθνής με την Εθνική Νέων (U19). Ακόμη, άλλοι έξι ποδοσφαιριστές είναι από τα 22 χρόνια και κάτω (Χριστοδούλου 20, Κατελάρης 21, Φραγκέσκου 21, Αζίζ 21, Παναγιώτου 22, Μπεντέκε 22). Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είναι τέσσερις ποδοσφαιριστές, είναι στα 32 τους χρόνια. Πρόκειται για τους Γ. Σοάρες, Μαργκάσα, Μαντούρο και Γκονσάλες.

Η ηλικία κάποτε διαδραματίζει ρόλο και κάποτε όχι, εξαρτάται από τον κάθε οργανισμό ξεχωριστά. Γι’ αυτό, αυτό που μετρά είναι η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο και όχι η ηλικία του κάθε ποδοσφαιριστή. Ας μην ξεχνάμε ότι, ο Ασίς στα 38 του χρόνια… μάγευε!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ