aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΠόσα και πόσα παλτά πέρασαν από την Ομόνοια

Πόσα και πόσα παλτά πέρασαν από την Ομόνοια

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

ACTIVE RADIO (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ) 17.00-19.00 ΤΗΛ. 22-744744

Προσπαθείς να σκεφτείς πόσο πολύ καλή μπορεί να γίνει η Ομόνοια με τις μετεγγραφές που έχει μέχρι σήμερα ανακοινώσει, αλλά και τις προσδοκώμενες. Δεν μπορώ να εξηγήσω κάποια πράγματα, αλλά είναι ορισμένα που προκαλούν εντύπωση και ίσως αγγίζουν στη σφαίρα του μεταφυσικού.

Για παράδειγμα, κοιτάζεις πίσω στον χρόνο και διαπιστώνεις πως σχεδόν κάθε χρόνο υπάρχει επιτυχία στους επιθετικούς και αποτυχία στους τερματοφύλακες και τους στόπερ. Καϊάφας, Α. Κανάρης, Α. Σάββα, Τζεβίζοφ, Γ. Σαββίδης, Ξιούρουππας, Τζούριακ, Ράουφμαν, Κόσλεϊ, Κωνσταντίνου, Φρέντι, Ποτέ, Ντάρμπισαϊρ κ.τ.λ. αποτελούν μια σειρά σέντερ φορ, που έχουν, άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο, κερδίσει τις καρδιές των «πρασίνων».

Από την άλλη, αρχίζοντας με τους κεντρικούς αμυντικούς προσπαθείς, ειδικά τα τελευταία χρόνια, να θυμηθείς ποιοι ξεχώρισαν και δυσκολεύεσαι. Ξένοι ή κοινοτικοί στόπερ που κέρδισαν την εμπιστοσύνη της εξέδρας την τελευταία 20ετία ο… Αντράντε, άντε και ο Κορολόφσκι η θέση του οποίου ήταν αμυντικό χαφ. Πάνω του μετρίου ο Καρυπίδης και ο Βέντσελ άντε και ο Γκράιλιχ.

Όμως, εδώ μιλάμε για δύο θέσεις στα στόπερ οπότε 40 ποδοσφαιριστές συν και ένας αναπληρωματικός μας κάνουν 60 τουλάχιστον, αφού υπήρχαν και κάποιοι Κύπριοι. Να θυμηθούμε και λίγο και πόσοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν; Βέιγκα, Πλετς, Μπουθόν, Ντανιέλσον, Παβίτσεβιτς, Κακά, Σερφά, Ατάντα, Αλαμπί, Ακουϊσταπάτσε, Ρούνιε, Μεντί, Νασιμέντο, Βύντρα κ.τ.λ.

Τερματοφύλακες; Εκτός από τον Μπράσας που ξεπέρασε τη μετριότητα, όχι κάτι το φοβερό και τρομερό. Απλώς αξιοπρεπής. Όμως και πόσοι άλλοι ήρθαν και το μόνο που κατάφεραν ήταν να βάλουν στον λογαριασμό τους μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ; Μιχόπουλος, Σινού, Βέζερ, Κοτσόλης, Σιντιμπέ, Γέβριτς, Λεόνι, Λεβίτα, Μπρουκς, Μορέιρα, Κρέσιτς… Από τον τερματοφύλακα θες μια σιγουριά. Να είναι πιο ισχυρή προσωπικότητα και από τον ασφαλιστή που ήρθε στο σπίτι σου. Πιο σταθερός και από την Πέτρα του Ρωμιού.

Το στοίχημα της τεχνικής ηγεσίας του «τριφυλλιού» είναι φέτος να καταφέρει να βάλει φραγμό στα τόσα προβλήματα που ταλαιπώρησαν ομάδα και κόσμο με τους ξένους και κοινοτικούς τερματοφύλακες, αλλά και με αμφιβόλου ποιότητας κεντρικούς αμυντικούς. Ο τραυματισμός του Κάι δημιουργεί προβληματισμό, αφού μέχρι στιγμής παραμένει μόνο ο Άρνασον. Ο Πάμπος Χριστοδούλου ξαναρχίζει το ψάξιμο για δύο στόπερ που θα αποτελέσουν τη δεύτερη γραμμή άμυνας. Η πρώτη αρχίζει από τον Ντάρμπισαϊρ και η έσχατη από τον τερματοφύλακα. Έναν τερματοφύλακα, ο οποίος θα είναι σε θέση να στηρίξει τα όνειρα χιλιάδων οπαδών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ