aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΠως μπορεί νομικά να δημιουργήσει ομάδα η Θύρα 9

Πως μπορεί νομικά να δημιουργήσει ομάδα η Θύρα 9

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Η πρόθεση των οργανωμένων οπαδών της Ομόνοιας να δημιουργήσουν νέα ομάδα, αντιδρώντας στην απόφαση της Καταστατικής Συνέλευσης του σωματείου  για προσχώρηση του ποδοσφαιρικού τμήματος σε εταιρεία υπό τη διαχείριση του Κύπριου επιχειρηματία Σταύρου Παπασταύρου, έσκασε σαν «βόμβα» στην οικογένεια των πρασίνων.

Η Θύρα 9 ήταν εξ αρχής κατά της συγκεκριμένης απόφασης και είναι αποφασισμένη να τραβήξει άλλο δρόμο διαχωρίζοντας τη θέση της από τη νέα τάξη πραγμάτων στο λαοφιλές σωματείο.

Διαβάστε επίσης: Αίτημα Θύρας 9 στον έφορο σωματείων για «Ομόνοια 1948»

Mάλιστα, οι οργανωμένοι οπαδοί του τριφυλλιού δεν έμειναν στα λόγια και το πρωί της Παρασκευής κατέθεσαν αίτηση στον έφορο σωματείου για εγγραφή νεοσύσαστου σωματείου με την ονομασία «Ομόνοια 1948».

Τα νομικά ερωτήματα που προκύπτουν στο όλο θέμα είναι αρκετά και αφορούν την ονομασία, τα χρώματα και το έμβλημα που θα χρησιμοποιηθούν στη νεοσύστατη ομάδα που προτίθεται να δημιουργήσει η Θύρα 9.

Διαβάστε επίσης: Θύρα 9: «Πέθανε εκείνο που μας παρέδωσαν οι πατεράδες μας»

Η ιστοσελίδα μας Goal.com.cy επικοινώνησε με τον γνωστό δικηγόρο Γιώργο Χριστοφίδη, ο οποίος εκπροσώπησε πάρα πολλές φορές ομάδες και ποδοσφαιριστές σε διάφορες υποθέσεις, για να δώσει απαντήσεις στα πιο πάνω ερωτήματα.

«Για να μπορέσει να έχει την ονομασία “Ομόνοια” οποιοδήποτε νεοσύστατο σωματείο θα πρέπει να έχει διακριτά χαρακτηριστικά όπως π.χ να έχει τοπικό προσδιορισμό. Για παράδειγμα υπάρχουν η Ομόνοια Ψευδά, η Ομόνοια Παλλουριώτισσας, η Ομόνοια Αραδίππου και άλλες», μας ανέφερε αρχικά ο κ. Χριστοφίδης και ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το έτος ίδρυσης (1948) του σωματείο Α.Σ.Ο.Λ (Αθλητικός Σύλλογος Ομόνοια Λευκωσίας) σε οποιοδήποτε έμβλημα ή καμπάνια του υπό σκέψη νεοσύστατου σωματείου.

Διαβάστε επίσης: Poll: Είστε υπέρ ή κατά της δημιουργίας νέας ομάδας;

Όσον αφορά το έμβλημα ο κ. Χριστοφίδης, ξεκαθάρισε: «Σε καμία περίπτωση, κανένα σωματείο δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το τριφύλλι ως έμβλημα, καθώς ανήκει στα πνευματικά δικαιώματα του υφιστάμενου σωματείου. Το ίδιο ισχύει και για τα σλόγκαν (π.χ. Ομόνοια Αιώνια), τα οποία χρησιμοποιεί η Ομόνοια Λευκωσίας.

Η επιλογή των χρωμάτων (π.χ. πράσινο και λευκό) είναι στην ευχέρεια οποιοδήποτε νεοσύστατου σωματείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ