aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑ«Πολλές αποχωρήσεις. Θα ξηλώσουν και θα στήσουν άλλη Ομόνοια»

«Πολλές αποχωρήσεις. Θα ξηλώσουν και θα στήσουν άλλη Ομόνοια»

Φιλοξενούμενος στο ραδιόφωνο του Active (107.4 &102.5) και την εκπομπή «Τα Λέμε Όλα» με τους Πανίκο Θεοδοσίου και Μαρίνου Αργυρού ήταν ο πρόεδρος της Ομόνοιας Λώρης Κυριάκου.

Ο πρόεδρος των πρασίνων αναφέρθηκε στα 70χρόνα του σωματείου, τα θέμα προπονητή και των προσθαφαιρέσεων στο ρόστερ του τριφυλλιού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για τα 70χρονα της Ομόνοιας: «Ήδη έχει ξεκινήσει να γίνεται. Σαν σήμερα πριν 70 χρόνια λόγω του ότι κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούσαν να αποδεχτούν την καταπίεση και να υπογράψουν την περίφημη διακήρυξη, είχαν μαζευτεί αυτοί οι αθλητές και στις 17 Ιουνίου έγινε η πρώτη συνέλευση. Σε αυτά τα 70 χρόνια είχαμε μια ένδοξη πορεία, το σωματείο κατέκτησε 79 τίτλους και αυτό που πρέπει να γίνει σήμερα, ξέρουμε που βρισκόταν η Ομόνοια τα τελευταία χρόνια, τόσο οικονομικά, όσο και αγωνιστικά. ‘Εχουμε ανοίξει μια νέα σελίδα στο ποδοσφαιρικό τμήμα με την συνεργασία με τον κ. Παπασταύρου και θέλουμε να φέρουμε νέες νίκες και τίτλους στο σωματείου μας».

Διαβάστε επίσης: Η εντολή Παπασταύρου στον Άνχελ Γκόμεθ

Σας γεμίζει με μεγαλύτερη ευθύνη το γεγονός πως αναλάβατε το πηδάλιο σε αυτή την κρίσιμη καμπή; «Οπωσδήποτε είναι τεράστια ευθύνη. Και ακόμα μεγαλύτερη μετά την απόφαση της Καταστατικής Συνέλευσης να προχωρήσουμε με τον κ. Παπασταύρου. Το ποδοσφαιρικό τμήμα μπαίνει στην εταιρεία, είναι καινούργιο για τα δικά μας δεδομένα, όμως  μπορώ να πω ότι ήταν λύση ανάγκης. Μας έπνιγε το τεράστιο χρέος και δεν μπορούσαμε ούτε να λειτουργήσουμε, αλλά ούτε να προσφέρουμε αυτό που θέλαμε στον κόσμο της Ομόνοιας. Γι’ αυτό είπαμε μερικοί άνθρωποι να βγούμε μπροστά να αλλάξουμε κάποια πράγματα στην Ομόνοια για να προσφέρουμε αυτά που ο κάθε Ομονοιάτης θέλει, και όχι αυτά που έζησε την περσινή περίοδο. Όταν μια Ομόνοια έχει οκτώ χρόνια να πανηγυρίσει πρωτάθλημα, είναι κάτι που δεν ευχαριστεί κανένα Ομονοιάτη».

Αυτό που καίει είναι το θέμα προπονητή. Πόσο κοντά βρίσκεται; «Ο κ. Γκόμεθ πολύ πριν έρθει στην Κύπρο είχε ξεκινήσει να δουλεύει στο κομμάτι που του έχει ανατεθεί, τόσο για παίκτες όσο και για προπονητή. Έχει προχωρήσει αρκετά τις διαβουλεύσεις και με την έλευση του κ. Παπασταύρου την Τετάρτη θα υπάρξουν συναντήσεις με τον κ. Γκόμεθ για να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις. Ο κ. Γκόμεθ μαζί με τον προπονητή είναι αυτοί που θα προχωρήσουν θα ξηλώσουν και θα στήσουν τη νέα ομάδα γιατί κακά τα ψέματα αρκετοί ποδοσφαιριστές θα αποχωρήσουν τη νέα σεζόν. Ο κ. Παπασταύρου θα ενημερωθεί, τις αποφάσεις θα τις πάρει ο κ. Γκόμεθ».

Διαβάστε επίσης: Λώρης Κυριάκου για Ντάρμπισαϊρ: «Όλοι είναι προς πώληση, καμία πρόταση»

Με τους υφιστάμενους παίκτες υπάρχουν νεότερα; : «Θέλει να ανανεώσει τους μικρούς. Έχει γίνει συνάντηση με Χριστοδούλου και Φιλιώτη, έγινε πρόταση στον Κατσαντώνη και τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθούν οι επαφές γιατί ο κ. Γκόμεθ ρίχνει βάρος στους νεαρούς και με την έλευση του προπονητή όλα αυτά θα ολοκληρωθούν. Επιθυμία του κ. Γκόμεθ είναι να κρατήσει τον Χριστοδούλου και από εκεί και πέρα υπάρχει το οικονομικό το οποίο συζητούμε».

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Έπεσε στις €400.000 ο Κρίστιανσεν, αλλά…

Ένα μήνυμα στον κόσμο που έχει διχαστεί: «Αυτή την στιγμή γιορτάζουμε τα 70χρονα μας. Ας παραδειγματιστούμε από τους ανθρώπους που ίδρυσαν το σωματείο 1948 και με βάση αυτών των ιδεών να προχωρήσουμε όλοι μαζί για να φέρουμε νέες χαρές, νέες επιτυχίες και τίτλους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ