aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑ«Πνιγμένοι» στο πράσινο της... ζαχαρένιας Οπαλένιτσας!

«Πνιγμένοι» στο πράσινο της… ζαχαρένιας Οπαλένιτσας!

Ξενοδοχείο που παρέχει όλες τις ανέσεις και θα ζήλευαν και τα καλύτερα πεντάστερα στην Κύπρο. Εγκαταστάσεις ιδανικές για προετοιμασία, είκοσι γήπεδα, τα 16 κανονικών διαστάσεων (108 x 68), πολυτελείς χώροι εντός του ξενοδοχείου και πάνω απ’ όλα, «ντυμένα» στο πράσινο. Ο χώρος είναι μαγευτικός, αφού το «Ρέμες» βρίσκεται «πνιγμένο» στο πράσινο και αυτή την περίοδο και η αποστολή της Ομόνοιας.

Οι πράσινοι επέλεξαν και φέτος το συγκεκριμένο κέντρο για το βασικό στάδιο προετοιμασίας τους, αποφεύγοντας άλλες επιλογές. Το συγκεκριμένο κέντρο στην Οπαλένιτσα, όχι μόνο δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα απ’ άλλα που ήταν στις επιλογές των πρασίνων, αλλά ίσως είναι και καλύτερο. Δεν επιβάλλεται μετακίνηση των παικτών με λεωφορείο, αφού οι παίκτες βγαίνουν από το ξενοδοχείο και βρίσκονται αμέσως στο γήπεδο. Διαθέτει θερμαινόμενες πισίνες, γυμναστήριο και γενικότερα χώρους χαλάρωσης και αποθεραπείας των παικτών, μετά από τις σκληρές προπονήσεις ή τα φιλικά παιχνίδια.

Ενδεχομένως το υψόμετρο να είναι χαμηλότερο, όμως η θερμοκρασία είναι σε ιδανικά επίπεδα για προετοιμασία, με τους ποδοσφαιριστές να «καταπίνουν» καθημερινά πολλά χιλιόμετρα. Οι προπονητές φυσικής κατάστασης Σωτήρης Χαραλάμπους και Παύλος Κίναν, τους… βγάζουν το λάδι! Είναι κάτι που επιβάλλεται αυτή την περίοδο, ωστόσο όταν είσαι σ’ ένα τέτοιο εξαιρετικό περιβάλλον… χαλάλι (λένε) η κούραση.

Το αθλητικό κέντρο «Ρέμες» αποτελεί χώρο για την προετοιμασία πολλών ομάδων, για τους πιο πάνω λόγους. Κάθε χρόνο το επισκέπτονται πολλές ποδοσφαιρικές ομάδες -ανάμεσά τους και κυπριακές-, δείγμα των υπηρεσιών που προσφέρει, των εγκαταστάσεων και των ιδανικών συνθηκών που επικρατούν στο χώρο. Όσον αφορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις, πέραν από τα πολλά ποδοσφαιρικά γήπεδα, διατίθενται και χώροι για ιππασία, ράγκμπι, μπιτς φούτμπολ, μπιτς βόλεϊ, τένις, κ.ά.

Ακόμη, όλα τα φιλικά παιχνίδια της ομάδας θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου και δεν θα υποχρεωθεί η αποστολή της Ομόνοιας να μετακινείται συνεχώς. Είναι ακόμη ένα συν του χώρου, αφού διευθετήθηκαν όπως γίνουν στο «Ρέμες» όλα τα ματς. Δυο εβδομάδες στην… απομόνωση οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας, με μοναδικό ζητούμενο να πάρουν όλα τα εφόδια, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε μια δύσκολη σεζόν, που ακολουθεί.

Η… ζαχαρένια Οπαλένιτσα!

Η Οπαλένιτσα είναι μικρή πόλη της Πολωνίας, στην οποία διαμένουν 10.000 μόνιμοι κάτοικοι, περίπου. Βρίσκεται 40 χιλιόμετρα δυτικά του Πόζναν, στις όχθες του ποταμού Μογκιλνίσε και είναι «πνιγμένη» στο πράσινο. Από το 1975 μέχρι το 1988, η πόλη διοικείτο από το Πόζναν. Κύρια ασχολία των κατοίκων της περιοχής είναι η επεξεργασία της ζάχαρης, όπου υπάρχει και κέντρο υπηρεσιών για τη γεωργία και τη ζάχαρη. Για τις τοπικές ανάγκες χρησιμοποιείται φυσικό αέριο. Γενικά είναι μια ήσυχη πόλη, χωρίς κάτι αξιόλογο, με το πράσινο να κυριαρχεί και τη ζωή των κατοίκων να κυλά σε ήρεμους ρυθμούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ