aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΠλάνο Παπασταύρου: Τα πάντα-όλα από τη συγκέντρωση στα Λατσιά!

Πλάνο Παπασταύρου: Τα πάντα-όλα από τη συγκέντρωση στα Λατσιά!

Πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία συγκέντρωση με θέμα την παρουσίαση του περιγράμματος συμφωνίας που προτείνει στην Ομόνοια ο υποψήφιος επενδυτής Σταύρου Παπασταύρου. Η πρώτη ανοικτή συγκέντρωση έγινε στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλυπτικό: Ιδού τα ντοκουμέντα της πρότασης Παπασταύρου! (pics)

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Λώρης Κυριάκου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τον τελικό λόγο θα τον έχει η γενική συνέλευση. Για αυτό είμαστε εδώ, για να παρουσιάσουμε στον κόσμο την πρόταση. Ξεκίνησαν οι επαφές πριν ένα τρίμηνο και είπατε ότι πρέπει να έρθει στην Κύπρο για να έχουμε συναντήσεις. Στις συναντήσεις υπήρχαν και άτομα όπως ο Αντώνης Τζιωνής, που βοήθησαν στις διαπραγματεύσεις».

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Το who is who του Παπασταύρου

Ακολούθως τη… σκυτάλη παρέλαβε ο Μήνως Χαραλάμπους: «Καταρχήν θέλω να πω ότι δεν είναι συμφωνία αλλά η τελική πρόταση του επενδυτή. Για να φτάσουμε εδώ μια ομάδα ανθρώπων δουλέψαμε αρκετά τους δύο τελευταίους μήνες. Στην περασμένη συνάντηση παρουσιάστηκε ένα προσχέδιο πρότασης Παπασταύρου. Είπαμε ότι δεν ήταν η τελική πρόταση επειδή υπήρχαν σημεία και πρόνοιες που θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε. Σήμερα είμαστε σε θέση να πούμε με αυτοπεποίθηση ότι αν υιοθετήσουμε αυτή την πρόταση θα βοηθήσουμε την Ομόνοια να ξεπεράσει τα προβλήματα της. Η ιδέα άρχισε όταν ο επενδυτής ήθελε να επενδύσει 5 εκατομμύρια στο ποδοσφαιρικό τμήμα με την ελπίδα να δυναμώσει την ομάδα και να την έκανε πιο αξιόμαχη», είπε αρχικά.

Διαβάστε επίσης: «Συνάντηση με Κατσουρίδη κι επαφή Παπασταύρου με άτομα της Θύρας 9»

Και συνέχισε: «Στην πορεία φάνηκε ότι τα 5 εκατομμύρια μπορεί να μην ήταν αρκετά. Εμφανίστηκαν χρέη. Ένα βάρος που μετακινούμε χρόνο με τον χρόνο. Υπάρχει κάθε τέλος της σεζόν έλλειμμα και τρέχουμε να τα καλύψουμε. Ένας θεός ξέρει τι προσπάθειες έγιναν για να βρίσκουμε τα κονδύλια. Έχουμε άνοιγμα της χρονιάς 1,5 εκατομμύριο. Όταν θα φύγει αυτό το χρέος θα επενδύσουμε τα 5 εκατομμύρια με ένα σχέδιο που θα δυναμώσει την Ομόνοια. Οι όροι της συμφωνίας είναι: 1) Θα πληρώσει τα χρέη των σημερινών κριτηρίων και των κριτηρίων μέχρι τον Ιούνιο. 2) Αναλαμβάνει να εξοφλήσει τα παλιά χρέη που αφορούν ΦΠΑ και κοινωνικές ασφαλίσεις που ανέρχονται στα 9 εκατομμύρια, αλλά και κάποιες παλιές οφειλές παικτών».

Σε ό,τι αφορά την Εταιρεία, είπε: «Ο τρόπος που θα στηθεί αυτή η εταιρεία, θα εκδοθούν 5 εκατομμύρια μετοχές, τα οποία θα κατατεθούν με συγκεκριμένες ημερομηνίες. Ημερομηνίες κατάθεσης αποτελούν μέρος της συμφωνίας. Πέραν από το 1.5 εκατομμύριο τον Μάιο, πριν από την έναρξη του προγραμματισμού θα επενδύσει ακόμα 1.5 εκατομμύριο και μέχρι τον Δεκέμβριου θα επενδυθούν κι αλλά. Μέχρι το 2020 ο επενδυτής θα βάλει 5 εκατομμύρια για να αναβαθμίσουμε τις δυνατότητες της ομάδας. Υπάρχει δέσμευση από τον επενδυτή ότι στα επόμενα τρία χρόνια θα προσφέρει σε μέλη μέχρι 40% του μετοχικού κεφαλαίου. Η συμφωνία περιορίστηκε στα 15 και όχι στα 20 χρόνια. Μετά τα 15 χρόνια θα γίνει διαπραγμάτευση. Αν συμφωνήσουμε να ανανεωθεί η συμφωνία θα είναι με τους ίδιους ή καλύτερους όρους. Αν το σωματείο μας δεν συμφωνεί, έχει δικαίωμα εξαγοράς των μετοχών της εταιρείας. Το Δ.Σ της νέας εταιρείας θα αποτελείται από 9 μέλη. Τα 6 θα διορίζονται από τον επενδυτή και τα 3 από το σωματείο».

Καταλήγοντας, πριν δεχθεί ερωτήσεις, είπε: «Σε περίπτωση που υπάρξει διακοπή συμβολαίου, όλα τα συμβόλαια επιστρέφουν πίσω στην Ομόνοια και έχει υποχρέωση ο επενδυτής να καλύψει τα έξοδα εκείνης της χρονιάς. Αν αποφασίσει να πουλήσει το κεφάλαιο της εταιρείας, πρέπει να υπάρχει πιστοποιημένη πρόταση. Να μην είναι απλά θεωρητικό ενδιαφέρον. Υπάρχει δυνατότητα στο σωματείο πρώτης άρνησης για να τις αγοράσουμε εμείς τις μετοχές. Θα έχουμε τέσσερις μήνες για να συγκεντρώσουμε τα χρήματα που απαιτούνται σε αυτό το ενδεχόμενο»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ