aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΠέτσας: «Πιο μπροστά από εμάς ο Μπεργκ. Έχει εμμονές, αλλά είμαστε μουρμούρηδες»

Πέτσας: «Πιο μπροστά από εμάς ο Μπεργκ. Έχει εμμονές, αλλά είμαστε μουρμούρηδες»

Από τους πιο πιστούς υποστηρικτές του Χένινγκ Μπεργκ ακόμα και όταν ο Νορβηγός τεχνικός ζοριζόταν και δεχόταν έντονη κριτική από μερίδα οπαδών της Ομόνοιας ήταν και είναι ο Κώστας Πέτσας. Ο παλαίμαχος άσος των πρασίνων μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα Γκολ» υποκλίθηκε ξανά στον τεχνικό του «τριφυλλιού» και υπογράμμισε ότι το πιο σημαντικό που έχει επιτύχει είναι να κερδίσει τους παίκτες του και να τους κάνει ν’ αγωνίζονται γι’ αυτόν.

Οι σχετικές δηλώσεις

Για τον Μπεργκ είπες ότι είναι καθηγητής και να μείνει πολλά χρόνια. Και το είπες σε μία εποχή που κόσμος γκρίνιαζε… «Ο καθένας έχει το δικό του τρόπο σκέψης, αλλά στο τέλος της ημέρας οι Ομονοιάτες έτσι είμαστε. Μουρμούρηδες, αλλά μας ενώνει η λέξη Ομόνοια. Πόσες χαρές να μας προσφέρει αυτός ο άνθρωπος φέτος; Έχει κάποιες εμμονές όπως όλος ο κόσμος. Ο Κύπριος φίλαθλος έχει το σύνδρομο του προπονητή. “Γιατί να βάλει τούτον και δεν έβαλε τον άλλο”. Ο κάθε άνθρωπος έχει αδυναμία σε κάποιους παίκτες».

Βλέπεις κάτι που μπορεί να μην εντοπίζουμε εμείς στον Μπεργκ; «Νομίζω είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς και τον τρόπο που βλέπουμε εμείς στο ποδόσφαιρο. Εγώ ακόμα δεν τον έχω καταλάβει. Περιμένω κάθε φορά να με εκπλήττει με τις επιλογές του και τον τρόπο που σκέφτεται. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχει κερδίσει τους παίκτες του, αγωνίζονται γι’ αυτόν. Και όταν το κάνεις αυτό σε μία ομάδα είναι το πιο σημαντικό».

Ο ορισμός της διάνοιας είναι όταν ένας άνθρωπος κάνει πράγματα που στον περισσότερο κόσμο φαίνονται λάθος αλλά στο τέλος πετυχαίνει. Για παράδειγμα αυτή την εμμονή με τις αλλαγές δεν το αντιλαμβανόμαστε αλλά ίσως έχει κάτι άλλο στο μυαλό του: «Ακριβώς. Να σας πω ένα παράδειγμα. Στον αγώνα με τον Ολυμπιακό η Ομόνοια ήταν κακή. Ο Κούσουλος ήταν πολύ κακός και ίσως να έπρεπε να τον βγάλει και έξω, λες και ήξερε ότι θα βάλει αυτή την γκολάρα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ