aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΠέρασε και… χειρότερα

Πέρασε και… χειρότερα

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Οι προσδοκίες όλων στην Ομόνοια από την αρχή της σεζόν, ελέω και της πρόσληψης του Πάμπου Χριστοδούλου στον πάγκο ήταν και είναι υψηλές, ενώ μεγάλη είναι και η δίψα για διάκριση στο φετινό πρωτάθλημα. Ωστόσο, είναι κοινώς παραδεκτό ότι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και κατ’ επέκταση η πορεία της ομάδας στον «μαραθώνιο» που διανύουμε δεν είναι η αναμενόμενη. Παρόλο που οι «τριφυλλοφόροι» τα πήγαν αρκετά καλά στα τρία ντέρμπι που έδωσαν, απέναντι σε αντιπάλους του… χεριού τους στραβοπάτησαν χάνοντας πολύτιμους βαθμούς κι έμειναν μακριά από την κορυφή.

Πολλοί ίσως να λένε ότι η διαφορά των επτά βαθμών από την Ανόρθωση και την ΑΕΚ που προπορεύονται είναι μεγάλη και δύσκολο να καλυφθεί, όμως μια ματιά σε ανάλογες πορείες της Ομόνοιας στο πρόσφατο παρελθόν, θα τους κάνει ν’ αναθεωρήσουν. Είναι πολύ νωρίς, λοιπόν, να πει κανείς ότι το «τριφύλλι» έχασε το τρένο, από τη στιγμή που η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου έχει παιχνίδι λιγότερο από τους πρωτοπόρους και με μια νίκη μπορεί να «ψαλιδίσει» τη διαφορά στους τέσσερις βαθμούς και να βρεθεί εκεί στα ψηλά στρώματα.

Τα βαθμολογικά δεδομένα τις προηγούμενες τέσσερις από τις πέντε σεζόν, σε σύνολο δέκα αγωνιστικών, ήταν πολύ χειρότερα από ό,τι είναι φέτος για τους πράσινους (βλέπε σχετικό πίνακα). Με εξαίρεση την αγωνιστική περίοδο 2013-14, όπου οι πρωτευουσιάνοι ήταν τέσσερις βαθμούς μακριά από την κορυφή με τη συμπλήρωση των πρώτων δέκα ματς, τις σεζόν 2012-13, 2014-15, 2015-16 και 2016-17 η απόστασή τους από την εκάστοτε πρωτοπόρο ομάδα ήταν από επτά έως δεκαπέντε βαθμοί. Μάλιστα, την περίοδο 2012-13, όπου η Ομόνοια είχε τεθεί από νωρίς εκτός διεκδίκησης του τίτλου (ήταν στο -15 από την τότε πρωτοπόρο Ανόρθωση) και κινδύνεψε να μείνει ακόμη και εκτός τετράδας, με αντεπίθεση στα μέσα του δεύτερου γύρου κατάφερε να παλέψει μέχρι τέλους για το καλύτερο.

Με βάση λοιπόν τα πιο πάνω δεδομένα, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως η διαφορά που χωρίζει φέτος την Ομόνοια από την κορυφή δεν είναι χαοτική και μη αναστρέψιμη, όμως για να μην βρεθεί εκτός στόχων από νωρίς εξυπακούεται ότι πρέπει να διορθωθούν άμεσα οι αδυναμίες.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 10 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ

2017-18 7 βαθμοί*
2016-17 7 βαθμοί
2015-16 10 βαθμοί
2014-15 8 βαθμοί
2013-14 4 βαθμοί
2012-13 15 βαθμοί

*Η Ομόνοια έχει παιχνίδι λιγότερο από τις ομάδες που προπορεύονται

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ