aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΠατσιάτσιεφ: Επανέφερε την Ομόνοια στην κορυφή και ανέδειξε τη μεγάλη φουρνιά

Πατσιάτσιεφ: Επανέφερε την Ομόνοια στην κορυφή και ανέδειξε τη μεγάλη φουρνιά

Συνέχεια στην παρουσίαση προπονητών που έγραψαν ιστορία στον πάγκο της Ομόνοιας έδωσε το γραφείο Τύπου των πρασίνων. Σειρά πήρε ο Γκεόργκι Πατσιάτσιεφ, ο Βούλγαρος τεχνικός που εργάστηκε δύο θητείες στο τριφύλλι, το οδήγσε στην κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων και ανέδειξε τη μεγάλη φουρνιά των Σωτήρη Καϊάφα, Νίκο Χαραλάμπους, Ανδρέα Κανάρη και Κόκο Αντωνίου.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ομόνοιας 

«O Boύλγαρος προπονητής, Γκεόργκι Πατσιάτσιεφ, κάθισε στον πάγκο της ομάδα μας σε δύο θητείες (1965-1966 και 1968-1970) και την καθοδήγησε σε 71 παιχνίδια. Υπήρξε γνωστή φυσιογνωμία του Βουλγάρικου ποδοσφαίρου αφού πέρασε ως παίκτης (επιθετικός) και προπονητής από την Λέφσκι Σόφιας και την Εθνικής Βουλγαρίας. Γεννήθηκε την 1η Μαρτίου 1916.

Ο Πατσιάτσιεφ επανέφερε την Ομόνοια στις κατακτήσεις πρωταθλημάτων το 1966 και στις αγωνιστικές περιόδους 1968-69 και 1969-70 έχασε τον τίτλο στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό και την ΕΠΑ αντίστοιχα. Το 1969 οδήγησε την ομάδα μας στον τελικό κυπέλλου όμως απώλεσε το τρόπαιο στις λεπτομέρειες. Κυρίως στη τριετή παραμονή του ανέδειξε την μεγάλη φουρνιά ποδοσφαιριστών που έγραψαν το όνομα τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία των «πρασίνων» όπως ο Σωτήρης Καϊάφας, ο Νίκος Χαραλάμπους, ο Ανδρέας Κανάρης, ο Κόκος Αντωνίου κ.ά.

Στη συνέχεια εργοδοτήθηκε για πολλά χρόνια στην Ακαδημία μας καθώς είχε την ικανότητα να αναγνωρίζει αυθεντικά ταλέντα. Δεν είναι λίγοι οι νεαροί που μετά από υπόδειξη του δοκίμασαν την τύχη τους στο «τριφύλλι», αλλά το σημαντικό ήταν ότι η Ομόνοια με τον Πατσιάτσεφ είχε καθιερώσει τον θεσμό του σκάουτερ πολύ πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη Κυπριακή ομάδα. Πολλές φορές διοργανώνονταν τουρνουά ποδοσφαίρου όπου έπαιρναν μέρος τοπικές ομάδες και ο Πατσιάτσιεφ, αν και σε προχωρημένη ηλικία, κατάφερνε να αναγνωρίζει ποιοι θα μπορούσαν να ενταχθούν στα τμήματα υποδομής της Ομόνοιας.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες που πέρασε από την ομάδα μας, αφήνοντας το στίγμα του σε πολλούς τομείς.

Απεβίωσε στις 12 Απριλίου 2005 σε ηλικία 89 ετών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ