aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΓΙΑ ΝΑΠΑΠαρουσιάζει σχέδιο δράσης, καλεί Παπασταύρου - Hλία για πληροφορίες

Παρουσιάζει σχέδιο δράσης, καλεί Παπασταύρου – Hλία για πληροφορίες

Εντός των επόμενων ημερών η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού θα παρουσιάσει το σχέδιο δράσης της σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί της Καταπολέμησης της Χειραγώγησης Αθλητικών Γεγονότων Νόμου.

Η Επιτροπή, η οποία συνήλθε σήμερα το απόγευμα, υπό την προεδρία του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, προέβη σε αξιολόγηση υλικού που έχει συλλέξει από πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις των Σταύρου Παπασταύρου και Κώστα Ηλία τους οποίους αποφάσισε να καλέσει για παροχή πληροφοριών δυνάμει του Άρθρου 7 του Νόμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού, αυτή ήταν η πρώτη συνεδρία της Επιτροπής υπό τη νέα της σύνθεση κατά την οποία έγινε καταμερισμός εργασίας και καθηκόντων μεταξύ των μελών της.

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Καρτακούλλης αναλαμβάνει καθήκοντα που διέπουν την διερεύνηση και ρύθμιση ζητημάτων ασυμβίβαστου αθλητών και αθλητικών παραγόντων. Τα μέλη Χάρης Σαββίδης και Μαριαλένα Κωνσταντίνου διορίζονται ως ερευνώντες λειτουργοί αδικημάτων διαφθοράς σύμφωνα με το Μέρος ΙV του Νόμου. Το μέλος Εβελίνα Γεωργιάδου διορίζεται υπεύθυνη Τύπου, ενώ το Μέλος Χάρης Σαββίδης αναλαμβάνει επίσης χρέη Γραμματέα της Επιτροπής.

Κατά την συνεδρία της Επιτροπής καταρτίστηκε ο προϋπολογισμός της Επιτροπής για το τρέχον έτος και εξουσιοδοτήθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής να τον παραδώσει σε προγραμματισμένη συνάντηση που θα έχει εντός της επόμενης εβδομάδας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης με σκοπό την προώθηση προς έγκριση του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Η Επιτροπή αποφάσισε περαιτέρω την άμεση διευθέτηση συναντήσεων με όλους τους φορείς που δύναται να εμπλακούν στην διεξαγωγή των εργασιών της συμπεριλαμβανομένων του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, του Υπουργείου Παιδείας, του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, καθώς επίσης της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και όλων των άλλων αθλητικών ομοσπονδιών.

Επιπρόσθετα, η Επιτροπή προτίθεται εντός των επόμενων ημερών να συγκαλέσει δημοσιογραφική διάσκεψη για σκοπούς παρουσίασης του σχεδίου δράσης της σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί της Καταπολέμησης της Χειραγώγησης Αθλητικών Γεγονότων Νόμου.

Η Επιτροπή προέβη επίσης σε αξιολόγηση υλικού που έχει συλλέξει από πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις των Σταύρου Παπασταύρου και Κώστα Ηλία τους οποίους αποφάσισε να καλέσει για παροχή πληροφοριών δυνάμει του Άρθρου 7 του Νόμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ